Home ΚοινωνίαΠολιτική Το ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Ικαρίας – Αποκαλυπτικός ο Υπουργός

Το ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Ικαρίας – Αποκαλυπτικός ο Υπουργός

by ikariaki.gr
0 comment

ΚΚΕΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

banner

 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μετά από τις πρόσφατες  εξελίξεις που αφορούν την τύχη του Νοσοκομείου Ικαρίας  μέσω της κοινοβουλευτικής του ομάδας, κατάθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ερώτηση στον Υπουργό Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση των  προβλημάτων υγείας  στο νησί και την ανάκληση της απόφασης  συγχώνευσης  των νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου. Επανήλθε καταθέτοντας  και επίκαιρη  ερώτηση   για το ίδιο  ζήτημα, η οποία συζητήθηκε την Πέμπτη 24 του Γενάρη.

Ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος πέρα από τις συνέπειες από τη συνένωση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με το Νοσοκομείο της Σάμου, στάθηκε και στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον τομέα της Υγείας τόσο στην Ικαρία, όσο και στη Σάμο. Δηλαδή ζήτησε απαντήσεις για το απομακρυσμένο, πλημμυροπαθές και «ξεχασμένο» Καρκινάγρι όπου δεν υπηρετεί αγροτικός γιατρός, για το Περιφερειακό ιατρείο στις Ράχες, για το Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο, για τις κλινικές του Νοσοκομείου που δεν καλύπτονται για 24ωρη λειτουργία, για τους νεφροπαθείς που αναγκάζονται να ταξιδεύουν κάθε δυο μέρες, για το Νοσοκομείο της Σάμου το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει, εκπέμπει SOS εδώ και καιρό.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις απαντήσεις του υπουργού Υγείας:

«… Το Νοσοκομείο Ικαρίας δεν καταργείται, η διοίκηση συνενώνεται στη μορφή ενός ενιαίου νομικού προσώπου και αυτό γίνεται όπου αλλού –και σε άλλες περιοχές όχι μόνο στην Ικαρία- έχουμε την επιλογή να συνενώνουμε Κλινικές και Τμήματα.

.. αυτή την εβδομάδα που αρχίζει σε σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου θα μεταβώ εκεί ….θα εξετάσουμε τα προβλήματα που ετέθησαν υπόψη μας μαζί με τον Διοικητή της ΥΠΕ … για να δούμε ποιες από τις προτάσεις μπορούμε να υιοθετήσουμε και να δώσουμε λύσεις.

. Η πολιτική, η οποία ακολουθούμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας άλλο στόχο έχει: την περιστολή της σπατάλης του δημοσίου χρήματος

. Με τα νοσήλια των ασφαλιστικών ταμείων που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία, νοσηλεύονται και στις ιδιωτικές κλινικές οι ασθενείς συμπολίτες μας. Αφήστε δε τα χρέη που έχουμε απέναντι στις ιδιωτικές κλινικές, αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία από τα ασφαλιστικό μας σύστημα. Καλό είναι να βλέπουμε σφαιρικά την πραγματικότητα και την αλήθεια.

.Είπα και προηγουμένως ότι μία σειρά θεμάτων τέθηκαν χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία είχε ως ημερήσια διάταξη τη συζήτηση των προβλημάτων των νοσηλευτικών μονάδων του Αιγαίου. Όποιες παρατηρήσεις και εισηγήσεις έγιναν, θα αντιμετωπισθούν εντός της εβδομάδος με ενδιαφέρον να επιλυθούν.»

Δηλαδή «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»!! Ο υπουργός δεν είδε, δεν ξέρει, δεν ακούει, δεν δεσμεύεται. Δηλώνει συμπάθεια και ενδιαφέρον.

Αλλά οι συγχωνεύσεως θα προχωρήσουν γιατί η πολιτική που ακολουθούν έχει σαν στόχο την περιστολή της δαπάνης του δημόσιου χρήματος!

Στο όνομα της περιστολής των δαπανών έκλεισαν τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ στην Αθήνα, στο όνομα της περιστολής των δαπανών εξαφανίζεται το 30% των λειτουργούντων κρεβατιών εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου, καταργούνται άκρως απαραίτητες κλινικές στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται ραγδαία επιδείνωση του επιπέδου Υγείας του πληθυσμού της χώρας, που σχεδόν δύο στους δέκα αρρώστους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες Υγείας λόγω οικονομικών προβλημάτων, και χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον ούτε τη συμμετοχή τους στα φάρμακα.

Πού το πάνε δηλαδή; Ν' αρχίσουν να μετράνε κουφάρια αρρώστων και ανήμπορων μπροστά στα νοσοκομεία, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για να περάσουν το κατώφλι τους; Γιατί δεν θα υπάρχει κρεβάτι στην εντατική, γιατί δεν θα έχει γιατρό, νοσηλεύτρια, γιατί δεν μπορεί ο άρρωστος να πληρώσει τα στοιχειώδη υλικά που λείπουν από το Νοσοκομείο, γιατί δεν έχει ασφάλιση επειδή είναι άνεργος;

Αφού έφτασαν στον πάτο όλες τις υπηρεσίες υγείας, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, λήστεψαν με το κούρεμα τα αποθεματικά τους, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, φόρτωσαν με χαράτσια τους ασθενείς, συνενώνουν τώρα το Νοσοκομείο της Ικαρίας με το Νοσοκομείο της Σάμου θέτοντας κυριολεκτικά σε κίνδυνο ακόμη περισσότερο την υγεία των κατοίκων των νησιών μας.

Οι εργαζόμενοι της Ικαρίας και των Φούρνων να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Να μην ανεχτούν αυτή την εξέλιξη. . Να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν αυτή τη «θανατηφόρα» πολιτική. Η Υγεία είναι αγαθό και δικαίωμα του λαού και δεν πρέπει να χαρίζεται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στη συγχώνευση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με αυτό της Σάμου ενάντια στην υποβάθμιση γενικά της Υγείας, για υπηρεσίες Υγείας- Πρόνοιας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους:


 

  • Να ακυρωθεί η κατάργηση – συγχώνευση του νοσοκομείου της Ικαρίας με εκείνο της Σάμου.

  • Να στελεχωθούν άμεσα το Νοσοκομείο το Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Ικαρίας και των Φούρνων με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες και το λοιπό νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό (μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του Ικαριώτικου και του Φουρνιώτικου λαού. Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας της Ικαρίας ούτε για μισή ώρα.

  • Να αναπτυχθούν, εξοπλιστούν και επανδρωθούν κλινικές και μονάδες αναγκαίες, που θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες ιατρικών παροχών του λαού της Ικαρίας και της Σάμου στα αντίστοιχα νοσοκομεία. (για παράδειγμα μονάδα αυξημένης φροντίδας στην Ικαρία) Να μη γίνει καμιά απόλυση-μετακίνηση προσωπικού. Κανένας εργαζόμενος σε εφεδρεία. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης των μονάδων υγείας..

  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους ασθενείς που προσέρχονται να εξεταστούν στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία, ή και για εξετάσεις στα εργαστήρια του Νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

 

 

 

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ

29/01/2013

You may also like

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Edtior's Picks

Latest Articles

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue