Home ΟικονομίαΕργασία Σωματείο Ξενοδο/λλήλων Ικαρίας-Φούρνων: Απεργία στις 21 Σεπτέμβρη

Σωματείο Ξενοδο/λλήλων Ικαρίας-Φούρνων: Απεργία στις 21 Σεπτέμβρη

by ikariaki.gr
220 views

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας και Φούρνων ανακοινώνει συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 21 Σεπτέμβρη και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία του Ευδήλου στις 11.00 π.μ.

 

Το Δελτίο Τύπου:

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ

 

Το Δ.Σ. και τα μέλη του σωματείου, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 21 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία του Ευδήλου στις 11.00 π.μ. Ενώνουμε για ακόμη μια φορά την φωνή μας όλοι οι εργαζόμενοι, για να δοθεί μαχητική εργατική – λαϊκή απάντηση στην πολιτική που φέρνει τη σύγχρονη σκλαβιά, που μετατρέπει σε συντρίμμια τις ζωές των πολλών για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

 

banner

Όχι στο νόμο έκτρωμα – να μην επιτρέψουμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο έρχεται να διευκολύνει την επέκταση και κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Νομιμοποιεί» ουσιαστικά τη μαύρη εργασία, αυξάνει τον ημερήσιο χρόνο εφαρμογής της πολλαπλής απασχόλησης, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον, θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών. Παράλληλα, διευκολύνει τις απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και φτάνει να επιτρέπει ακόμα και την απόλυση κατηγοριών εργαζομένων που υποτίθεται ότι προστατεύονται από την απόλυση, όπως οι εγκυμονούσες και νέες μητέρες, οι συνδικαλιστές.

 

Δίνουμε απάντηση στο έγκλημα – κεφαλαίου – ΕΕ.

Καμία αναμονή! Απεργούμε για να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που θωρακίζει την εργασιακή ζούγκλα, που χρόνια επεκτείνεται σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Τρανταχτό παράδειγμα ο δικός μας κλάδος που έχει νομιμοποιηθεί το 10ωρο στους ξενοδοχοϋπαλλήλους όταν η πληρότητα είναι 75%. Απεργούμε για να μην νομοθετηθεί από τη κυβέρνηση το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν εμάς τους εργαζόμενους να δουλεύουμε “ήλιο με ήλιο” με 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, νομιμοποιώντας την πολλαπλή απασχόληση και πέραν του 40ωρου την εβδομάδα και δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα να μην πληρώνουν υπερωρίες. Απεργούμε γιατί εν έτη 2023 δεν μπορεί να μην θεωρείται δεδομένο το να δουλεύει ο εργαζόμενος 8ωρο!  Δεν γίνεται εν έτη 2023 να θεωρείται λογικό να σκοτωνόμαστε επειδή ήρθε η κακιά η ώρα, να καιγόμαστε, να πνιγόμαστε στο όνομα του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και επειδή θεωρούμαστε κόστος!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Σύγχρονο δικαίωμα μας να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά και το μισθό μας,  ώστε να απολαμβάνουμε οι ίδιοι και οι οικογένειές μας ότι μπορεί να μας προσφέρει η άνοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εργασίας. Καμία ανοχή στη σύγχρονη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής σκλαβιάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επιφυλακή για να δοθεί άμεση, αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο που περνάει αλυσίδες στη ζωή μας και ακόμα περισσότερο στις επόμενες γενιές.

 

Απεργούμε και δίνουμε το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση περιφρουρώντας:

  • Τις σύγχρονες ανάγκες μας με σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με βάση τις ανάγκες μας.
  • Μείωση εργάσιμου χρόνου. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων- ομηρίας.
  • Προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς καθώς την αποζημίωση στο 100% της περιουσίας του λαού από κάθε φυσικό φαινόμενο με πλήρη ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και του κράτους.

 

Ή  ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ή

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

Το Δ.Σ

17/9/2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ.: Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τα σωματεία καλούν τον ικαριακό λαό να δείξει και αυτή την φορά την αλληλεγγύη του, ενισχύοντας τους πλημμυροπαθείς  της Θεσσαλίας μέσω του Τραπεζικού Λογαριασμού του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λάρισας.

Εθνική Τράπεζα:  GR0701 1039 7000 0039 7296 1784 3

Δικαιούχος: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue