Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Εργατική Πρωτομαγιά: Ανακοίνωση-Κάλεσμα του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας & Φούρνων

Εργατική Πρωτομαγιά: Ανακοίνωση-Κάλεσμα του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας & Φούρνων

by ikariaki.gr
127 views

Όλοι στην 24ωρη απεργία της 1ης Μάη ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση!

Το Δ.Σ. του σωματείου καλεί τα μέλη, τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς με προσυγκέντρωση στις 10.30π.μ. στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο και στη συγκέντρωση στις 12.00μ.μ. στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά και προχωράμε με αισιοδοξία στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές εργάτες του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, οι 200 της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, ενώνοντας τη φωνή μας με όλους τους εργάτες και των άλλων χωρών.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οι δύο μεγάλες απεργίες μέσα στον Μάρτη, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, οι συγκεντρώσεις για τα ζητήματα της Υγείας, των Μέσων Μεταφοράς και της ακρίβειας στο νησί μας και οι εργατικές κινητοποιήσεις και οι απεργίες που γίνονται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες σε μια σειρά από χώρες μας δείχνουν ξανά τον δρόμο της ανυποταγής και της ανυπακοής, ότι τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι η ανάπτυξη τους, η οποία επιβάλλεται με βία και τρομοκρατία από όλες τις κυβερνήσεις, είναι για να συνηθίσουμε την σύγχρονη εργασιακή σκλαβιά, δουλειά χωρίς δικαιώματα και ασφάλεια, το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, τη ζωή με pass και καλάθια. Τέτοια “ανάπτυξη” βιώνουμε και στον κλάδο μας, με εντατικοποίηση της εργασίας και εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό, μισθούς τσακισμένους και με τεράστιες ελλείψεις σε υγεία και ασφάλεια.

Την 1η Μάη λοιπόν δίνουμε τη δική μας απάντηση με το αγωνιστικό μας παρόν, κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές σε δυστυχήματα, εργατικά ατυχήματα και πολέμους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν ευλαβικά. Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό, δρούμε συλλογικά μέσα από το ταξικό Σωματείο μας, παλεύοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στο ύψος των αναγκών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Υποχρεωτική εφαρμογή ΣΣΕ και Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας
  • Πενθήμερη οχτάωρη εργασία και μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας μας στους χώρους δουλειάς
  • Επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία με πλήρης στελέχωση των υγειονομικών μονάδων του νησιού για τον ντόπιο και επισκέψιμο πληθυσμό
  • Δημόσια, ποιοτική και ασφαλή συγκοινωνία

 

Η Διοίκηση

25/4/2023

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue