Home ΚοινωνίαΠολιτική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε την Τρίτη για την κάλυψη των κενών στα ιατρεία του νησιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε την Τρίτη για την κάλυψη των κενών στα ιατρεία του νησιού

by ikariaki.gr
12 views

λασΜε αίτημα να καλυφθεί με γιατρό το Πολυδύναμο Ιατρείο καθώς επίσης και τα περιφερειακά ιατρεία και με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συγκέντρωση κατοίκων στους Φούρνους.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Γλαρός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φούρνων, αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας σαν συνέπεια και της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στα οξυμένα προβλήματα ειδικότερα στους Φούρνους. Όπως είπε «η υγεία μας και η ζωή μας τίθενται σε κίνδυνο, καθώς στερούμαστε ακόμα των στοιχειωδών φροντίδων υγείας στις οποίες έχουμε δικαίωμα, εξαιτίας της επικίνδυνης και “θανατηφόρας” διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται στον τομέα της Υγείας».

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να γίνει κινητοποίηση όλων των φορέων του νησιού στο υπουργείο Υγείας, κάτι που όπως είπε προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς ωστόσο καμία ανταπόκριση (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρη την ομιλία).

Τον αγώνα των κατοίκων χαιρέτισε εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, ο οποίος τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι «άλλη λύση δεν υπάρχει πέρα από την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις και γιατρών και μη ιατρικού προσωπικού» (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρο το χαιρετισμό).

Επίσης εγκρίθηκε ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα:

– Να καλυφθούν άμεσα, τώρα τα κενά με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Περιφερειακά Ιατρεία της Θύμαινας και Χρυσομηλιάς και στο «Πολυδύναμο» των Φούρνων.

– Να μη μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των Φούρνων ούτε για μισή ώρα.

– Για το Πολυδύναμο Ιατρείο των Φούρνων, άμεση πρόσληψη τουλάχιστον γενικού παθολόγου, παιδιάτρου και νοσηλευτικού προσωπικού.

– Να αναβαθμιστεί το Πολυδύναμο Ιατρείο των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και προσωπικό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.

– Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

banner

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

– Να σφραγιστούν τώρα τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων (χωρίς όρους και προϋποθέσεις). .

Για το ΕΚΑΒ:

– Να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος επείγουσας βοήθειας έτσι που να καλύπτει κάθε επείγον περιστατικό.

Πρόνοια:

– Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες.

– Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με μόνιμο προσωπικό.

– Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

Πρόληψη:

– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

– Να τοποθετηθούν άμεσα γιατροί σε όλα τα πλοία με ευθύνη του κράτους.

– Συστηματικοί εμβολιασμοί με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά.

– Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες.

– Επαναφορά για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως του επιδόματος τοκετού.  (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρο το ψήφισμα).

Συνημμενα Αρχεια

Η ομιλία του Γιώργου Γλαρού

Ο χαιρετισμός του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

 

902.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue