Home ΚοινωνίαΠολιτική Περιοδεία ΚΚΕ(μ-λ) στην Ικαρία ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Περιοδεία ΚΚΕ(μ-λ) στην Ικαρία ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου

by ikariaki.gr
138 views

Περιοδεία στην Ικαρία πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΚΚΕ(μ-λ) ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Το πρωί του Σαββάτου 15/6 το κλιμάκιο θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Ικαρίας και στη συνέχεια θα παρέμβει με το εκλογικό υλικό της οργάνωσης στον Αγιο Κήρυκο

Το απόγευμα του Σαββάτου 15/6 το κλιμάκιο θα περιοδεύσει στις Ράχες και τα χωριά της περιοχής. Το πρωί της Κυριακής 16/6 θα το κλιμάκιο θα κινηθεί σε Καραβόσταμο, Εύδηλο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7 ης Ιούλη με συνδυασμούς σε όλη τη χώρα

• Τα θυελλώδη χρόνια που πέρασαν, οι δυνάμεις του συστήματος πέρασαν σε σαρωτική επίθεση απέναντι στο λαό. Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές κατακτήσεις, λαϊκές ελευθερίες βρέθηκαν στο στόχαστρο σε ένα περιβάλλον πολεμικών κινδύνων στην περιοχή κάτω από το βάρος της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο ενορχηστρώνουν τον πρωτοφανή ιστορικό αναχρονισμό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντική προσφορά στο σύστημα, ενώ ΝΔ και λοιποί του αστικού μπλοκ έπαιζαν το ρόλο του εγγυητή της επίθεσης. Ο λαός σήμερα είναι μπροστά σε νέα επίθεση, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση.

• Την περίοδο που πέρασε, παρουσιάστηκαν διάφορα πολιτικά «σχέδια» και ξεφύτρωσαν πολλές φαεινές, κόλπα και εύκολες «λύσεις». Ενάντια σε αυτόν τον αποπροσανατολισμό, επιμέναμε και επιμένουμε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο στη σύγχρονη βαρβαρότητα που επελαύνει, είναι ο δρόμος της αντίστασης σε αυτήν, της διεκδίκησης των βασικών δικαιωμάτων στη ζωή, του μαζικού αγώνα και της λαϊκής οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα.

• Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να υποστηρίξει ότι τώρα που γκρεμίζονται οι αυταπάτες, δεν πρέπει ο λαός να πει «ζήτω οι νέες αυταπάτες». Ότι οι εκλογές δε φέρνουν καμία αλλαγή. Ότι οι αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα. Ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, τη φασιστικοποίηση, τη συντριβή των λαϊκών κατακτήσεων. Ότι η προοπτική είναι με την εργατική τάξη, το λαό μας και τους λαούς της περιοχής να χαραχτεί ο επαναστατικός δρόμος για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

• Το ΚΚΕ(μ-λ) βρίσκεται σταθερά ενάντια και έξω από τις επιδιώξεις του συστήματος. Υποστηρίζοντας την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία του από το σύστημα και το αστικό κράτος, δεν παίρνει κρατική χρηματοδότηση. Τη μάχη τη δίνει στηριγμένο στις δικές του δυνάμεις.

• Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης να δώσουν με ενθουσιασμό τη μάχη ώστε η φωνή του ΚΚΕ(μ-λ) να φτάσει όσο το δυνατόν πλατύτερα.

banner

ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ: τα δυο πρόσωπα μιας τόσο όμοιας – αντιλαϊκής – πολιτικής

Στις  εκλογές που έρχονται δεν πρόκειται να αναμετρηθούν δύο αντίθετες κυρίαρχες πολιτικές. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ αποτελούν τον Ιανό της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης που βιώνει ο λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία.

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία -ο πιο συνεπής και σταθερός βραχίονας του σημερινού συστήματος- σημαίνει έναν μεγαλύτερο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Ο Μητσοτάκης μιλώντας για το «ασφαλιστικό του Πινοσέτ» και την «επταήμερη εργασία» δεν κάνει  «γκάφες» αλλά στέλνει σαφή μηνύματα προς τα πραγματικά κέντρα εξουσίας για το πώς διατίθεται να κυβερνήσει.

Η μεταμνημονιακή  «κανονικότητα» που υποτίθεται εξασφάλισε για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα είναι κανονικότητα για τα κέρδη της κεφαλαιοκρατίας και για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστών-δανειστών. Μεταμόρφωσε τα κατακτημένα με αίμα και αγώνες δικαιώματα των εργαζομένων σε επιδόματα φτωχοποίησης που θα δίνονται με το σταγονόμετρο και εφόσον οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αποδεχτούν την μοίρα τους. Είναι η δεξιά πολιτική που άνοιξε το δρόμο στην δεξιά και στην ακροδεξιά.

Για τη νεολαία και τα δύο κόμματα του κεφαλαίου επιφυλάσσουν  ένα μέλλον ακόμα μεγαλύτερης αβεβαιότητας  και εργασιακής ανασφάλειας, ξενιτιάς στα εργασιακά σκλαβοπάζαρα.   Μεγαλύτερης υποταγής και καταστολής. Ενώ πρόθυμα την προσφέρουν σαν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτικών σχεδιασμών. Συνολικότερα και με τα δύο κόμματα η χώρα και ο λαός γίνονται  «πεδίο βολής φτηνό» στο περιφερειακό ή γενικότερο αιματοκύλισμα που προετοιμάζουν.

Η απάντηση σε όλα αυτά δεν βρίσκεται στην πεπατημένη που χρόνια τώρα ακολουθούν οι δυνάμεις που θέλουν να αναφέρονται στην αριστερά. Αυτό που ηττήθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές  είναι η λογική της ανάθεσης σε… σωτήρες που θα πετύχουν  τάχα στο όνομα του λαού το σταμάτημα της επίθεσης.Ηττήθηκε  η λογική της αριστερής αντιπολίτευσης που θα… ελέγχει δήθεν μία τέτοια κυβέρνηση και θα την φέρνει στον… ίσιο δρόμο. Ηττήθηκε η στάση της αποχής από τους αγώνες με τις υπεκφυγές ότι  αυτοί δεν οδηγούν  στο…  σοσιαλισμό και πως μέσω της κοινοβουλευτικής ενδυνάμωσης  της αριστεράς ή των κομμουνιστών θα ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής υπόθεσης.

Αυτό που πρέπει να αναδειχτεί στις επερχόμενες εκλογές είναι ο δρόμος της πραγματικής, αντισυστημικής και επαναστατικής αριστεράς. Ο δρόμος της εξωκοινοβουλευτικής λαϊκής πάλης. Ο δρόμος της οικοδόμησης ενός κινήματος διεκδίκησης της ζωής μας. Που θα μπορεί να ανακόψει την βάρβαρη επίθεση και να πετύχει νίκες.  Η δημιουργία λαϊκών οργανώσεων και εστιών αντίστασης  που θα συντείνουν σε ένα μέτωπο αναμέτρησης με τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Μαζί με τους λαούς της περιοχής ενάντια στην βαρβαρότητα του πολέμου, στην εξαθλίωση και στην φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

Με προοπτική την σοσιαλιστική κοινωνία και την ανεξαρτησία από τον ιμπεριαλισμό!

Αυτό τον δρόμο θέλει να αναδείξει το  ΚΚΕ (μ-λ) με τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές στις 7 Ιούλη.

Δημήτρης Μάνος, νηπιαγωγός, στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ)

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue