Home ΚοινωνίαΠολιτική Μέτρα στήριξης για τους πρόσφυγες απαίτησαν από την κυβέρνηση εκπρόσωποι του λαϊκού κινήματος

Μέτρα στήριξης για τους πρόσφυγες απαίτησαν από την κυβέρνηση εκπρόσωποι του λαϊκού κινήματος

by ikariaki.gr
1 views

samos-kinhtopoihshΜε την επίδοση ψηφίσματοςστον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Μπόλαρη, ηΠανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη συνέχισε τις παρεμβάσεις της για τα σοβαρά προβλήματα στέγασης και σίτισης που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης, Ρούλα Στεφανάκη, την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σάμου, Βασιλική Βρυνιώτη και τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, Δημήτρη Μαυρατζώτη και Κώστα Τζίχα, επέδωσε το ψήφισμα στο δημαρχιακό Μέγαρο ενώπιον όλων των τοπικών παραγόντων που βρίσκονταν εκεί για την δεξίωση του δήμου μετά την παρέλαση για την επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα.

Μιλώντας εκ μέρους της αντιπροσωπείας των φορέων ο Κ. Τζίχας, περιέγραψε τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης τόσο των προσφύγων όσο και των μεταναστών, που είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται στο ύπαιθρο, αφού παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των φορέων του νησιού δεν έχουν εξασφαλιστεί χώροι αξιοπρεπούς στέγασης. Παράλληλα, τόνισε, ιδιαίτερα οι μετανάστες που μένουν περισσότερες μέρες στο νησί, είναι κυριολεκτικά νηστικοί αφού η κυβέρνηση διέκοψε την σίτισή τους στο Κέντρο Κράτησης.

Επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ και του ΟΗΕ που αντί να εφαρμόσουν τις διεθνείς συνθήκες και τα δικαιώματα των προσφύγων τους αφήνουν να πνίγονται κατά δεκάδες.

Ζήτησε επιτακτικά τόσο από την κυβέρνηση όσο και το Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα, να δώσουν επιτέλους λύση στα προβλήματα της στέγασης και της σίτισης, ενώ για το υπόλοιπο διεκδικητικό πλαίσιο του Κινήματος Ειρήνης και των φορέων παρέπεμψε στο ψήφισμα από το συλλαλητήριο της 10ης Νοέμβρη, το οποίο έχει ως εξής:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ 10ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Με το σημερινό μας συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης εκφράζουμε ακόμη μια φορά την ταξική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας και στο νησί μας, ξεριζωμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που προκαλούν το ΝΑΤΟ η Ε.Ε και οι ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν στα μονοπώλιά τους τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Την αναλγησία και την εγκληματική τακτική της Ε.Ε και του ΟΗΕ που παρακολουθούν απαθείς το δράμα των προσφύγων, που πνίγονται κατά δεκάδες καθημερινά στα νερά του Αιγαίου.

Χτίζουν φράχτες, ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, φτιάχνουν κέντρα διαλογής για φτηνά και ειδικευμένα εργατικά χέρια, αδιαφορούν για τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας και αλλού.

banner

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ πίσω από το δήθεν φιλάνθρωπο προσωπείο, κρύβει την αδίστακτη πολιτική που παρατάει πρόσφυγες στο έλεος του θεού, μέσα σε βροχές και κρύο όπως συμβαίνει στη Σάμο, που καταδικάζει σε ασιτία τους μετανάστες όπως στο Κέντρο Κράτησης Σάμου που το μετέτρεψε σε “ανοιχτό” για να κόψει τη σίτιση και προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από την συγκινητική αλληλεγγύη του λαού και των φορέων του.

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

ότι δεν πάει άλλο. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Όχι άλλοι νεκροί στη θάλασσά μας. Αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες το δικαίωμα να λογίζονται άνθρωποι και να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι και όχι ως αριθμοί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα προσωρινής στέγασης των προσφύγων και των μεταναστών που κοιμούνται έξω στο κρύο, την υγρασία και τις βροχές. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία από το Δήμο και την Περιφερειακή διοίκηση. Να εξασφαλίσουν τώρα τους απαραίτητους χώρους.

  2. Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη του κράτους και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.

  3. Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζονται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

  4. Άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης της καταγραφής και ταυτοποίησης.

  5. Όχι στα κέντρα διαλογής (hotspots) των χρήσιμων για τα μονοπώλια προσφύγων και στους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

902.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue