Home ΚοινωνίαΠολιτική Κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές

Κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές

by ikariaki.gr
4 views

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε κάλεσμά της για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου υπό τον τίτλο “ΚΚΕ Ισχυρό-Η δύναμή σου την επόμενη μέρα”, υπογραμμίζει ότι «για τον λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματα, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής».

Στο κείμενο αναφέρεται ολόκληρο το διεκδικητικό πλαίσιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών λαϊκών αναγκών το οποίο το ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει «με την δύναμη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία».

Τονίζεται ότι το ΚΚΕ «παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες».

«Η κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς τους καπιταλιστές, να βάλει σε κίνηση την παραγωγή, τις υπηρεσίες με άλλες κοινωνικές σχέσεις, τον σοσιαλισμό» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «το εργατικό-λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σ΄ όλη την Ευρώπη να οργανώσει την αντεπίθεσή του:

Για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, για την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική- λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας, για την αποδέσμευση από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να «γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ (που) έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού- αντιδραστικού “σχεδίου”».

Τονίζει ότι «η άλλη όψη αυτού του νομίσματος είναι επίσης η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η πολιτική έφερε και την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η πολιτική φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, στη λογική της “συνδιαχείρισης”, που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει πάνω απ’ όλα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην δώσει «κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», αλλά και «να μην σκορπίσει την ψήφο του στα “βαθιά συστημικά κόμματα μιας χρήσης” τα οποία αξιοποιεί το πολιτικό σύστημα», όπως «έγινε με το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων, τους ΑΝΕΛ, παλιότερα τη ΔΗΜΑΡ και τον ΛΑΟΣ» και τώρα γίνεται με κόμματα «όπως το ακροδεξιό κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” του Βελόπουλου, που προετοιμάζεται για να παίξει το ρόλο της δήθεν “σοβαρής Χρυσής Αυγής” στο πολιτικό σύστημα» και με άλλους, όπως το ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη, «για να παίξει, όπως άλλοι στο παρελθόν, το ρόλο του αναχώματος στον ριζοσπαστισμό».

Καλεί σε περαιτέρω απομόνωση της «ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ» καθώς και σε «χτύπημα στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου με την εμφάνιση και ενίσχυση νέων σχημάτων και κομμάτων».

banner

Εκφράζει την πεποίθησή του για την δυνατότητα και τελικά την αλλαγή του αρνητικού για το εργατικό-λαϊκό κίνημα, συσχετισμού δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και αναφέρεται στην επίγνωση των ευθυνών του για ακόμα πιο αποφασιστική συμβολή στη ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και στη δημιουργία μιας μεγάλης Κοινωνικής Συμμαχίας.

Η ΚΕ απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία τους καλεί «να κάνουν τώρα δική τους υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

«Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος!» καταλήγει το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue