Home ΚοινωνίαΠολιτική ΕΚΣ: Κανένας να μη συμμετάσχει και να μη γίνει συνεργός στο κάλεσμα μίσους των φασιστοειδών

ΕΚΣ: Κανένας να μη συμμετάσχει και να μη γίνει συνεργός στο κάλεσμα μίσους των φασιστοειδών

by ikariaki.gr
2 views

αίμαΤην απόρριψη του ρατσιστικού όρου «αίμα μόνο για Έλληνες» που βάζει η φασιστική Χρυσή Αυγή για την αιμοδοσία – φιέστα που έχει προαναγγείλει για αύριο, ζήτησαν εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων και φορέων από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Σίδερη σε συνάντηση που είχαν μαζί της σήμερα (Παρασκευή 26/4/2013).

Συγκεκριμένα ζήτησαν να μην γίνει δεκτή η αιμοδοσία τους αν δεν ανακαλέσουν τον όρο «αίμα μόνο για Έλληνες» που προκλητικά μοστράρουν στην ανακοίνωσή τους. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι θα έδινε στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση όπου θα έκανε σαφές ότι υπό όρους δεν γίνεται δεκτή η αιμοδοσία.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να τονίσουμε ότι η προκλητική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής είναι προπομπός των φασιστικών επιδιώξεών τους, που σήμερα στρέφονται κατά των μεταναστών, πολύ σύντομα όμως αν ο λαός δεν τους απομονώσει θα στραφούν εναντίον του και θα τους βρίσκει απέναντί του σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Η δήθεν εθελοντική – ανθρωπιστική προσφορά αίματος είναι ο φερετζές που πίσω του θέλουν να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού, του μίσους και της βίας κατά της εργατικής τάξης και του λαού.

Είναι «τσιράκια» του εκμεταλλευτικού συστήματος και η φιλανθρωπία τους «Δούρειος Ίππος» για να αλωθούν συνειδήσεις.

Στόχος τους η υποταγή των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού στις επιδιώξεις της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία είναι κυριολεκτικά χορηγός και εμπνευστής της δράσης τους.

Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία να δώσει αποφασιστική απάντηση στις φασιστικές – ρατσιστικές προκλήσεις.

Το αίμα είναι για όλους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ


Αντιπροσωπεία φορέων του μαζικού κινήματος (Εργατικό Κέντρο Σάμου-Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ-Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου-Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου-Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών-Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη-Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου) πραγματοποίησαν παράσταση στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλοντας την φασιστικής έμπνευσης «αιμοδοσία» της φασιστικής – ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που χρησιμοποιώντας την ανάγκη όλων για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τη ζωή, όπως είναι το αίμα, προσπαθεί να μπολιάσει ακόμη μια φορά το ρατσιστικό μίσος και να ενισχύει τις φυλετικές διακρίσεις.

banner

 

Δεν μπορεί να υπάρχουν όροι φασιστικής – ναζιστικής έμπνευσης σε αιμοδοσία η οποία να προωθεί τη λογική των ιδεολογικών της καθοδηγητών για την καθαρότητα της Άριας Φυλής, βαφτίζοντας τη μάλιστα ως πράξη «αλληλεγγύης»!

 

Απαιτήσαμε από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου να μην δεχθεί να γίνει αιμοδοσία με τους όρους που δημόσια έχει διακηρύξει η Χρυσή Αυγή, ότι δηλαδή ισχύει μόνο για Έλληνες γιατί η αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης η οποία γίνεται χωρίς διακρίσεις φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές και σε όποιον έχει ανάγκη.

 

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Σάμου και το Υπουργείο Υγείας να μη δεχτεί να γίνει η αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τους τοπικούς φορείς, τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές και το μαζικό κίνημα από κοινού να την αντικρούσουμε. Κανένας να μη συμμετάσχει και να μη γίνει συνεργός στο κάλεσμα μίσους των φασιστοειδών.

 

Οι παραπάνω μαζικοί φορείς

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue