Home ΚοινωνίαΠολιτική ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ – Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου στην Εμπορική Σχολή Καρλοβάσου

ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ – Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου στην Εμπορική Σχολή Καρλοβάσου

by ikariaki.gr
5 views

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

1973 – 2019

Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ

46 χρόνια μετά τον Νοέμβρη του 1973 τα συνθήματα που έγραψαν φοιτητές και εργάτες έξω από τις πύλες του Πολυτεχνείου και τους τοίχους της Αθήνας παραμένουν επίκαιρα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα διδάγματα. Δείχνει ότι η εργατική τάξη και ο λαός μας όταν δρουν οργανωμένα και ταξικά προσανατολισμένα μπορούν να πετύχουν και να νικήσουν όσο και αν ο αντίπαλος φαντάζει ανίκητος.

Η αντιδικτατορική πάλη και η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πολύτιμη παρακαταθήκη σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ίδιες δυνάμεις (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) που δημιούργησαν και στήριξαν τη χούντα των συνταγματαρχών (1967-1974), που έγραψαν με αίμα την τραγωδία της Κύπρου και τη διχοτόμησαν, συνεχίζουν τις ωμές οικονομικές και στρατιωτικές επεμβάσεις σε όποια χώρα και λαό μπαίνει εμπόδιο στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια για αρπαγή του πλούτου τους.

Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλυτώσουν από τους πολέμους, τις διώξεις, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Καθημερινά η χώρα χώνεται όλο και πιο βαθιά στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και μεγαλώνει ο κίνδυνος για μας και τα παιδιά μας να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που μυρίζουν πετρέλαιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα μεγάλο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, που δίνει βοήθεια σε όλες τις στρατιωτικές επεμβάσεις. Δίνει γη και ύδωρ στους ντόπιους και ξένους επενδυτές, όπως λέει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο, προσφέρει ξεδιάντροπα το αίμα των ελλήνων φαντάρων στους ιμπεριαλιστές, υπέγραψε νέα συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ και θέλει να βάλει στο γύψο το εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του λαού. Στόχος της να καταργήσει την οργανωμένη πάλη σε ταξική κατεύθυνση και τις διαδηλώσεις, γιατί ξέρει ότι η αντιλαϊκή πολιτική της θα γεννά διαμαρτυρίες, αντιστάσεις και διεκδικήσεις. Κατάργησε το πανεπιστημιακό άσυλο και φέρνει νέες ασφαλιστικές ανατροπές συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό κατήφορο του νόμου Κατρούγκαλου.

Εμείς οι εργαζόμενοι των νησιών μας, είμαστε αντίθετοι με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Δεν δεχόμαστε τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί μας και τη χώρα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά με τους άλλους λαούς, υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία δικαιωμάτων και την λαϊκή ευημερία.

Στον άγριο ταξικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο απαντάμε ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Διεκδικούμε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα! Η θέση µας είναι στον αγώνα! Μαζί να γράψουµε τη νέα ιστορία! Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας, συλλογικά, δυνατά, αλληλέγγυα, σε ταξική κατεύθυνση και ενάντια στη βαρβαρότητα των εργοδοτών. Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

 

Αυτό είναι τιμή για τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Καλούμε σωματεία, εργαζόμενους, το λαού του νησιού μας σε συμμετοχή.

Όλοι την Κυριακή 17 Νοέμβρη στο Συλλαλητήριο

στις 6:00 μ.μ.  στην Εμπορική Σχολή στο Καρλόβασι

μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue