Home ΠερίθαλψηΓηροκομείο Διώξεις σε εθελοντές του Γηροκομείου Ικαρίας

Διώξεις σε εθελοντές του Γηροκομείου Ικαρίας

by ikariaki.gr
2 views
Άγιος Κήρυκος, 16/01/2014
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 


Για άλλη μια φορά οι 3 εθελοντές-πρώην εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας καλέστηκαν πριν λίγες μέρες, κατ’ εντολή εισαγγελέα, για κατάθεση ενώπιον των τοπικών αστυνομικών αρχών ως κοινοί παραβάτες του ποινικού κώδικα, επειδή συνεχίζουν με την εθελοντική προσφορά τους να κρατούν ανοιχτό το μοναδικό προνοιακό ίδρυμα του νησιού.


Η δικογραφία έχει σχηματιστεί βασιζόμενη σε έκθεση της (πρώην πια) Κοινωνικής Λειτουργού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κας Διακογιάννη-Κονταξή, σύμφωνα με την οποία η κατάσταση στο Γηροκομείο Ικαρίας «είναι αδιέξοδη, εγκυμονεί κινδύνους και θα πρέπει (οι εργαζόμενοι) να αναθεωρήσουν τη στάση τους και τις ενέργειές τους». Σημειώνουμε πως η Κοινωνική Λειτουργός από τη Σάμο επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το Γηροκομείο λίγες μόλις μέρες πριν συνταξιοδοτηθεί στις 17/12/2012 και η έκθεση που συνέταξε στάλθηκε με την μορφή του κατεπείγοντος (!) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου και το Υπουργείο Εργασίας και με κοινοποίηση στην Μητροπολίτη που έκλεισε το Γηροκομείο!


 


Είναι εξοργιστικό να στοχοποιούνται και να τρομοκρατούνται αυτοί που έχουν αφοσιωθεί στην φροντίδα των γερόντων που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από τη στιγμή που η Μητρόπολη Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων αποφάσισε το κλείσιμο του ιδρύματος.


Είναι απαράδεκτο οι προνοιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας, αντί να συμβάλλουν στην διατήρηση του Γηροκομείου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, να συνδράμουν με την στάση τους στο κλείσιμό του, σε μια εποχή μάλιστα που η έκρηξη της φτώχειας και της ανεργίας, λόγω των εφαρμοζόμενων βάρβαρων πολιτικών, κάνει κάτι παραπάνω από αναγκαία την ύπαρξη δομών πρόνοιας. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους πως ακόμα κι οι υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Ικαρίας στους πρόσφυγες, που πλέον αποβιβάζονται κατά δεκάδες στο νησί μας και συλλαμβάνονται από το Λιμενικό και την Αστυνομία, στο κομμάτι που αφορά τη σίτισή τους βασίζονται στην… κουζίνα του Γηροκομείου!


 
Αδιέξοδη και επικίνδυνη λοιπόν δεν είναι η κατάσταση στο Γηροκομείο λόγω της εθελοντικής προσφοράς αυτών των ανθρώπων. Αντίθετα, κινδύνους κι αδιέξοδα δημιουργούν όσοι μεθοδεύουν το κλείσιμο κι απ' τη μια τρομοκρατούν αυτούς που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες κι απ' την άλλη  προκαλούν φόβο και ανασφάλεια στους ηλικιωμένους. Οι 3 εθελοντές-πρώην εργαζόμενοι με τη συγκινητική συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των ομογενών–μιας συμπαράστασης που έχει ενταθεί ιδιαίτερα σε χρήμα και σε είδος από τη στιγμή που η Μητρόπολη αποφάσισε να το κλείσει- αποδεικνύουν καθημερινά πως το Γηροκομείο μπορεί και προπάντων πρέπει να μείνει ανοιχτό.


 


Απαιτούμε να σταματήσει κάθε επιχείρηση τρομοκράτησης και ενδεχόμενων διώξεων σε βάρος όσων αγωνίζονται για να μην κλείσει το μοναδικό προνοιακό ίδρυμα των νησιών μας και προστατεύουν τους γερόντους του.


Καλούμε σωματεία, συλλόγους, δημοτικές παρατάξεις και λοιπούς φορείς να πάρουν θέση, να καταδικάσουν τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις και να συμπαρασταθούν στους 3 εθελοντές-πρώην εργαζόμενους και τους γέροντες. Καλούμε τον Δήμο Ικαρίας να εφαρμόσει αποφάσεις προηγούμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ν' αναλάβει τη λειτουργία του Γηροκομείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας και του κράτους. Απορρίπτουμε κάθε άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση λειτουργίας του Γηροκομείου μέσω ΜΚΟ ή οποιασδήποτε «Κοινωνικής Συνεταιριστικής» Επιχείρησης.
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ!

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue