Home ΠερίθαλψηΓηροκομείο Λαϊκή Συσπείρωσης Ικαρίας: “Μισές αλήθειες ή ολόκληρα ψέματα;”

Λαϊκή Συσπείρωσης Ικαρίας: “Μισές αλήθειες ή ολόκληρα ψέματα;”

by ikariaki.gr
1,8K views
Πρόσφατα ο Δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας έκανε ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook σχετικά με τη λειτουργία και εξέλιξη της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ικαρίας από το 2019 έως σήμερα.
Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας απαντά στην ανάρτηση σχετικά:
Μισές αλήθειες…. Η ολόκληρα ψέματα ?
Αν και δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα κάνουμε μια εξαίρεση, και αυτό γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση, εκτός από έκφραση πομπώδους αυταρέσκειας, βρίθει σε ανακρίβειες και πυροδότησε μια διαδικτυακή συζήτηση, με σχόλια εξίσου ανακριβή, και κάποια από αυτά μάλιστα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Πρόσφατα ο κ. Δήμαρχος σε ανάρτηση (1/9/2023) σε μια από τις 5 αλληλοτροφοδοτούμενες σελίδες που ενημερώνει στο Facebook. παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον πρώτο αιρετό που ασχολήθηκε με την υπόθεση του γηροκομείου«.. που σχεδόν κανένας άλλος δεν άγγιζε…». Αφού ασχολήθηκε έδωσε και λύση, μακριά μάλιστα….. «από φωνές και πανό στις πλατείες, αλλά μόνο με δουλειά και πράξεις».
Για όσους τους ενδιαφέρουν τα πραγματικά γεγονότα, που βασίζονται σε αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των ενεργειών των διοικήσεων που προκύπτουν από αυτές, παραθέτουμε ένα κατατοπιστικό ιστορικό εδώ: http://www.lasikarias.gr/schetika-me-tin-poreia….
Ωστόσο για όσους θέλουν μια συνοπτική ενημέρωση, θυμίζουμε ότι :
Η 1η φορά που ο Δήμος Ικαρίας κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει νόμιμα το γηροκομείο ως δημοτική δομή, ξεκινάει με την κατάθεση σχεδίου δράσης για το θέμα που εγκρίνεται από το Δ.Σ στην 3η συνεδρίαση του 2015 με την 36/2015 απόφαση του.
Στην συνέχεια η τότε δημοτική αρχή (ΛΑΣ) υλοποιώντας με συνέπεια την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης διεκδικώντας την παραχώρηση του κτηρίου από την Μητρόπολη Σάμου & Ικαρίας (αποφάσεις Δ.Σ 108/2015&33/2016). Παράλληλα διεκδικήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στο Υπουργείο Εργασίας η παρέμβαση τους στην δημιουργία δημόσιου Γηροκομείου που θα λειτουργεί δωρεάν, και θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων και νόμιμες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους.
Σχετικά με την παραχώρηση του κτηρίου από την Μητρόπολη Σάμου & Ικαρίας, να θυμίσουμε ότι η υπόθεση ολοκληρώθηκε (παραχώρηση για 25 έτη με προοπτική ανανέωσης για άλλα 25) μετά από πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Ικαρίας (ΛΑΣ), τον Φεβρουάριο του 2018.
Εξασφαλίστηκαν το 2018 πόροι από τον προϋπολογισμό του δήμου (73.000) με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Ικαρίας (ΛΑΣ),για να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, που προβλεπόταν στην διαδικασία της αδειοδότησης του κτηρίου που θα φιλοξενήσει την προνοιακή δομή για ηλικιωμένους. Να διευκρινίσουμε ότι το ποσό των 43.000 στην συνέχεια αναπληρώθηκε από δωρεά του Foundation.
Ξεκίνησε με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Ικαρίας (ΛΑΣ), η διαδικασία αδειοδότησης προνοιακής δομής για ηλικιωμένους. Διαδικασία που ολοκληρώθηκε την τρέχουσα δημοτική περίοδο από την σημερινή διοίκηση του δήμου.
Έγινε τροποποίηση του ΟΕΥ με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Ικαρίας (ΛΑΣ) στην 17η συνεδρίαση του 2018 με την 195/2018 απόφαση του Δ.Σ,για να μπορέσουμε σε θεσμικό επίπεδο να αποσπάσουμε την έγκριση σταθερών θέσεων εργασίας.
Στην τρέχουσα δημοτική περίοδο από την σημερινή διοίκηση του δήμου (ΠΕΑ) πέρα από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, έγιναν τα εξής: Έγκριση κανονισμού Λειτουργίας Γηροκομείου (Απόφαση Δ.Σ 35-2020), Έγκριση τροποποίησης Συστατικής Πράξης Ν.Π.Δ.Δ «Γιάννης Τσαρνάς» (Απόφαση Δ.Σ 57-2020) ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης της δομής, ορίστηκαν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής (Απόφαση Δ.Σ 67-2021), και αξιοποιήθηκαν και προγράμματα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ώστε να μπορέσει να στελεχωθεί έστω και προσωρινά η δομή και να κάνει τα πρώτα της βήματα νόμιμης λειτουργίας ως δημοτικής δομής.
Τέλος επισημαίνουμε ότι η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής και το Foundation, έχουν σταθεί διαχρονικά σημαντικός αρωγός στην λειτουργία του γηροκομείου, και αυτό δεν ξεκίνησε σήμερα ως αναγνώριση της προσπάθειας του αυτοπροβαλλόμενου «Υπευθύνου Δήμαρχου».
Έτσι φτάσαμε στο σημείο σήμερα ο κ. Δήμαρχος να παρουσιάζει την λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ικαρίας ως αποτέλεσμα των προσωπικών του ενεργειών ….
Κατόπιν αυτών απευθυνόμαστε σε κάθε καλόπιστο Ικαριώτη και Ικαριώτισσα, και τους καλούμε να κρίνουν την στάση όλων όσων διοίκησαν τον Δήμο Ικαρίας, στην πορεία δημιουργίας προνοιακής δομής για ηλικιωμένους από τον Δήμο, με βάση τα γεγονότα και όχι την προσαρμογή της πραγματικότητας στα μέτρα και τις επιδιώξεις του κάθε υποψήφιου δημάρχου.
Γιατί οι μισές αλήθειες, εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως ψέματα !!!

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue