Home ΑθλητισμόςΠοδόσφαιρο Διαγόρας: Σχετικά με τα παράπονα για την διεξαγωγή του Κυπέλλου ΕΠΣ Σάμου

Διαγόρας: Σχετικά με τα παράπονα για την διεξαγωγή του Κυπέλλου ΕΠΣ Σάμου

by ikariaki.gr
478 views

Κύριε Διευθυντή,

Επειδη στην πρωτη σελίδα του δικτύου σας, αναφέρετε ότι υπάρχουν παράπονα (δεν ξέρω από ποιους) για την διοργάνωση του κυπέλλου του 2024 από την ΕΠΣ Σάμου, και κυρίως επειδή δεν πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη, εκ μέρους του Διαγόρα τον οποίο υπηρετώ από το 1998 ανελλιπώς, για την αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να σας ενημερώσω και μέσω της σελίδας σας τους φιλάθλους, τα παρακάτω.

Διαγόρας Ικαρίας Κυπελλούχος: Παράπονα για τη διεξαγωγή του κυπέλλου – Η ανάρτηση της ΕΠΣ Σάμου

 Σχετικά με την άνιση μεταχείριση των συλλόγων, πρέπει να γνωρίζετε ότι η διοργάνωση αθλητικών αγώνων από την ΕΠΣ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση γιατί όλη την χειμερινή περίοδο πρέπει να προγραμματίσει αγώνες στην Σάμο και την Ικαρία και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις των ομάδων. Δηλαδή να μετακινηθούν για το πρωτάθλημα (και το κύπελλο) οι ομάδες από την Ικαρία στην Σάμο και αντίστροφα, με τις γνωστές καιρικές συνθήκες και το πολύ γνωστό μέσο.

 Η αναλογία αυτών των υποχρεωτικών μετακινήσεων ήταν για την φετινή χρονιά επτά (7!!) για τις 2 ομάδες της Ικαρίας προς Σάμο με δύο(2!!) της Σάμου προς Ικαρία. Άλλες χρονιές παλαιότερα που στο πρωτάθλημα συμμετείχε μόνο ο Ίκαρος από την Ικαρία, η αναλογία ξεπερνούσε τις 10 (!!!) προς μία (1) μετακινήσεις συν την συμμετοχή στο κύπελλο. Αυτά σχετικά με την κούραση και την  ταλαιπωρία.

  Φυσικά η ομάδα μας, και φαντάζομαι και οι άλλες ομάδες του νησιού μας, γνωρίζουμε τις άνισες συνθήκες για τις οποίες καλούμαστε να πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα, αλλά για το καλό των παιδιών μας και κυρίως για να ενισχύσουμε την άμιλλα και τον υγειή ανταγωνισμό στον αθλητισμό συμμετέχουμε κανονικά. Δεν θα είχε νόημα να δημιουργούμε τμήματα ποδοσφαίρου για να παίζουμε 2 ή 3 αγώνες όλο τον χειμώνα, χωρίς μετακινήσεις.

 Για τον θεσμό του κυπέλλου, ισχύουν τα ίδια με μία διαφορά. Με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Σάμου (θαρρώ και της Γ.Σ), ορίστηκε ο χωρισμός των ομάδων σε 3 ομίλους (12 δήλωσαν συμμετοχή), δύο όμιλοι στην Σάμο και ένας στην Ικαρία. Έγινε κλήρωση και σύμφωνα με αυτήν,  η ομάδα που θα προκρινόταν από την  Ικαρία, θα συμμετείχε απευθείας στον τελικό, όπως θα μπορούσε να κληρωθεί (απευθείας) και μία από τις πρώτες των 2 άλλων ομίλων. 

 Η μοναδική διαφορά που παρουσιάστηκε φέτος ήταν η απουσία της ομάδας του Κουρσάρου Φουρνων που δεν δήλωσε συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έτσι οι πρώτες ομάδες των ομίλων της Σάμου έδωσαν ΕΝΑΝ επι πλέον αγώνα για να περάσουν στον τελικό. Αυτός είναι ο λόγος που …κάποιοι εξέφρασαν παράπονα για την διοργάνωση του τελικού 2024. 

  Όσο για την  επιλογή του γηπέδου στην Ικαρία, καλύτερα να μην το σχολιάσω. Όλα τα χρόνια από το ξεκίνημα του θεσμού και παρ΄ όλο που στους τελικούς εχουν περάσει όλες οι ομάδες της Ικαρίας, τελικός στο νησί μας ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. Η επιτυχία της φετεινής διοργάνωσης, με την δυναμική παρουσία και συμβολή του Δήμου Ικαρίας, αλλά και του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο του Αγίου Κηρύκου, δείχνουν ότι το νησί μας, δικαιούται, μπορεί και πρέπει να διοργανώνει πιο συχνά ανάλογες εκδηλώσεις. 

banner

   Ευχαριστώ για την  φιλοξενία. 

Πολίτης Αργύρης

Αντιπρόεδρος ΔΣ του Διαγόρα Ραχών

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue