Home ΚοινωνίαΠολιτικήΒουλευτικές Εκλογές 2023 Η Τ.Ε ΚΚΕ Ικαρίας & Φούρνων για την προεκλογική συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας

Η Τ.Ε ΚΚΕ Ικαρίας & Φούρνων για την προεκλογική συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας

by ikariaki.gr
524 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

«Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα, πρώτο Κόμμα στην Ικαρία»! Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.


Ανοίγοντας την συγκέντρωση ο γραμματέας της Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων, Ειρηναίος Ρουστάς είπε « ότι ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες λαού σε όλη την Ελλάδα που δίνουν το παρόν στις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και φωνάζουμε δυνατά: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ!»


Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που έρχονται τώρα και παριστάνουν τους σωτήρες μας. Που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν απόντες από τους αγώνες των Ικαριωτών για την υγεία, για τα σχολεία, για ασφαλείς μεταφορές, για την ακρίβεια κ.α.


Είναι ντροπή, όπως είπε, στην Ικαρία οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν στον κόσμο και να μιλάνε για «προοδευτικές κυβερνήσεις» στο έδαφος του καπιταλιστικού συστήματος και να καλούν και το ΚΚΕ σε αυτές. Συνεργασία πάντα ενάντια στον λαό και αυτά τα γνωρίζουμε καλά εδώ στην Ικαρία, όπως και στην Πάτρα και αλλού για να ρίξουν το ΚΚΕ από τον δήμο ή τα σωματεία κάνουν με όλα τα άλλα κόμματα, ακόμα και με ακροδεξιούς!.

Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι Ικαριώτες που ιστορικά αποδεδειγμένα είναι προοδευτικοί άνθρωποι θα αναδείξουν την ημέρα των εκλογών το ΚΚΕ πρώτο κόμμα στο νησί! Κλείνοντας κάλεσε άπαντες μέχρι την Κυριακή κάνουν την νύχτα μέρα. Να μπει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε σπίτι. Να μην χαθεί ούτε μια ψήφος!

Στην συνέχεια χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής στο νομό Σάμου Λεωνίδας Βαρδαρός. Σημείωσε ότι « 3 μήνες τώρα μαζί με τα μέλη του κόμματος στην Ικαρία, στην Σάμο και στους Φούρνους έχουν γυρίσει όλα τα χωριά και τις πόλεις. Παντού η αγωνία του κόσμου ήταν η ίδια για το τι θα γίνει με την ακρίβεια, το πανάκριβο το ρεύμα, τις ελλείψεις στην υγεία, για τα πανάκριβα εισιτήρια που αποτελούν τροχοπέδη και για τους ψηφοφόρους να έρθουν να ψηφίσουν.

 

Ανέδειξε ότι το ΚΚΕ παρότι δεν έχει εκλεγμένο βουλευτή εντούτοις έκανε τόσες ερωτήσεις στην βουλή όσες δεν έχουν κάνει όλα τα άλλα κόμματα μαζί. Έκανε αναφορά στην επενδυτική βαθμίδα η οποία δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να εκταμιεύονται χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου και που θα τα χρεωθεί να τα πληρώσει ο λαός με περισσότερους φόρους».

Τόνισε ότι «όταν ακούμε την λέξη ανάπτυξη αυτή δεν αφορά τον λαό και θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αντισταθούν, να χτίσουν ένα μέτωπο αντίστασης ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που θα εφαρμόσουν όλα τα άλλα κόμματα. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με μεγαλύτερη ένταση από την Ικαρία όπως αρμόζει στην ιστορία του νησιού και γι΄αυτό θα πρέπει να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ».

Στην κεντρική ομιλία ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, ξεκίνησε λέγοντας ότι «η συγκέντρωση της Αθήνας του ΚΚΕ μεταφέρει μήνυμα Δύναμης και Ελπίδας εδώ στον «κόκκινο βράχο». Στο μέρος που μπορεί την Κυριακή να είναι πρώτη δύναμη το ΚΚΕ και να βάζει εμπόδια σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση αργά ή γρήγορα σχηματιστεί, οποία θα εφαρμόσει δεσμεύσεις όπως αυτή των 350 προαπαιτούμενων του ταμείου ανάκαμψης και θα την πληρώσει ο λαός.

banner

Επαναφέρεται το σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ που προβλέπει πως ό,τι ψίχουλα και pass θα δίνουν στο λαό θα πρέπει να του τα παίρνουν πίσω ισόποσα σε περικοπές και φόρους.

Επανέρχεται η επιστροφή στα ματωμένα πλεονάσματα για να καλυφθούν οι στόχοι του κεφαλαίου. Και η επενδυτική βαθμίδα για προσέλκυση επενδυτών με μεγάλες θυσίες από τον λαό.

Είδαμε όμως και το θαύμα της ανάπτυξης του Τουρισμού. Δις βγάζουν οι ξενοδόχοι, οι tour-operatorsκαι τι κέρδισαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι; Χαμηλούς μισθούς και εντατικοποιίηση στους χώρους δουλειάς.

Τι θα κερδίσουν οι αυτοαπασχολούμενοι που είναι πνιγμένοι στα χρέη και τώρα ο ψαλιδοχέρης Κατρούγκαλος έρχεται και μιλάει εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την κυβέρνηση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών;

Οι αγρότες με το πανάκριβο κόστος παραγωγής με τιμές διπλάσιες στις ζωοτροφές, στα λιπάσματα, κτλ.

Οι συνταξιούχοι που με τον νόμο Κατρούγκαλου κόπηκαν οι συντάξεις. Ενώ υποκριτική είναι και η στάση της ΝΔ που όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε προς θα τον καταργούσε όταν θα γινόταν κυβέρνηση και όχι μόνο δεν το έκανε, τον έκανε ακόμα πιο σκληρό…

Τα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν. Αφού δεν έχει καταργηθεί κανένας νόμος τους.

Την επόμενη μέρα των εκλογών τα προβλήματα θα παραμένουν στο χώρο της υγείας με τις τραγικές ελλείψεις σε όλα τα νησιά, τα κενά στα σχολεία, αφού όλα μπαίνουν σε καθεστώς κοστολόγησης στο όνομα εξοικονομήσεων.

Πάνω στα κοστολογημένα προγράμματα τους, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μπορούν να κάνουν κυβέρνηση αφού στα κύρια ζητήματα συμφωνούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τα «σάπια» και να μην καλεί το ΚΚΕ σε συνεργασία αφού τα προγράμματα μας είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Και όσον αφορά την ιστορία και το τι Παπάγος, τι Πλαστήρας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τον Πλαστήρα και το ΚΚΕ τον Νίκο Μπελογιάννη που ο Πλαστήρας έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν στους εργαζόμενους, στους μικρούς επαγγελματίες, στους αγρότες, στους συνταξιούχους η απάντηση είναι μια:
Να κάνουμε την έκπληξη σε όλη την Ελλάδα, με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ψηλά, πολύ πιο δυνατό. Και πάμε για την πρωτιά στην Ικαριά.


ΔΥΟ μέρες ακόμα έμειναν. Να τα δώσουμε όλα με το ψηφοδέλτιο στα χέρια, σπίτι το σπίτι. Κάθε φίλος, ακόμα και νέος ψηφοφόρος του ΚΚΕ μπορεί να συζητήσει με ενθουσιασμό και κέφι, να βρει όλους τους συγγενείς, συναδέλφους, φίλους, να τους μιλήσει ανοικτά λέγοντας τους «τι πας να κάνεις;» και με το δικό τους τρόπο να τους πείσει για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Ικαρία 19.5.23

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue