Home ΚοινωνίαΠολιτική Ανοιχτή επιστολή προς τους Προέδρους Δημοτικών Ενοτήτων Σάμου

Ανοιχτή επιστολή προς τους Προέδρους Δημοτικών Ενοτήτων Σάμου

by ikariaki.gr
1 views

ΣάμοςΝέα ημερομηνία

3 Ιανουαρίου 2013

Θα ήθελα ως πολιτευτής της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων να κάνω γνωστή για 2η φορά την ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων της Σάμου που είχα στείλει πριν 4 ημέρες σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Σάμου και όπου αφορά τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος μας και ιδιαίτερα οι Πρόεδροι των ενοτήτων όπου ουσιαστικά ΔΕΝ έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα και όπως φαίνεται η «τριαδική» κυβερνητική πολιτική το 2013 θα τους αφανίσει.

Αυτό γίνεται διότι (τουλάχιστον σε ηλεκτρονικό επίπεδο) σε ΚΑΝΕΝΑ μέχρι σήμερα μέσο ενημέρωσης αυτή η επιστολή δημοσιοποιήθηκε!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους και δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι γίνεται και εδώ στη Σάμο από ένα οργανωμένο σχέδιο φίμωσης των απόψεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ η επιστολή αυτή εκφράζει καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μου απόψεις και ΜΟΝΟ!

Αυτή την φορά έχω φροντίσει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε 3000 παραλήπτες με email, ενώ θα σταλεί και ταχυδρομικά στους ίδιους τους Προέδρους των Ενοτήτων.

Γαρυφάλλου Γιώργος

Δημοσιογράφος

Πολιτευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

banner

ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:


Aνοιχτή επιστολή προς όλους τους Προέδρους

Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων της Σάμου.

 

30 Δεκεμβρίου 2012

 

Προς:

Δημοτικούς και Τοπικούς Προέδρους Τοπικών και Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Σάμου

 

Αγαπητοί συμπολίτες.

 

Σε λίγες ώρες κλείνετε πρακτικά 2 ακριβώς χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων σας, μετά την εκλογή σας ως Πρόεδροι, είτε στη Τοπική, είτε στη Δημοτική Ενότητα που ήσασταν υποψήφιοι, από τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και των επαναληπτικών της 14ης Νοεμβρίου του 2010 με το νέο "Καλλικρατικό" καθεστώς που επέβαλε η τότε μνημονιακή κυβέρνηση

του ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγες ώρες μπαίνουμε στον 3ο χρόνο της νέας αυτής πραγματικότητας και θέλω να πιστεύω πως όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά το κάνατε με μεγάλη ευχαρίστηση, έχοντας ως μόνο σας κίνητρο να συνεισφέρετε στην ανάπτυξη του τόπου σας.

Τώρα 2 χρόνια μετά και από αυτό που έχω καταλάβει εγώ, είναι πως ο μεγάλος Καλλικρατικός Δήμος της Σάμου αποτελεί μια απογοητευτική πραγματικότητα, χωρίς δομή, χωρίς ουσία, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς προοπτική.

Αυτό που κατάλαβα εγώ, είναι πως αυτή η συρρίκνωση που έχει επέλθει για τα χωριά μας και αυτή η εγκατάλειψη στις

πραγματικές δυνατότητες που έχουν οι μικρές μας κοινωνίες, είχε ως μοναδικό στόχο και σκοπό την χειραγώγηση σύμφωνα με τα ξένα προς την Σάμο συμφέροντα!

Οι συνδυασμοί των οποίων κατεβήκατε ως υποψήφιοι (ευτυχώς ή δυστυχώς) στηρίχθηκαν από κομματικούς μηχανισμούς που απέδειξαν στην πράξη μέσα από τις κυβερνητικές τους θέσεις ότι είχαν μια αλαζονική συμπεριφορά σκορπώντας μια απαξιωτική προς τον τόπο μας πολιτική.

Αν γυρίσετε τον χρόνο πίσω και δείτε λίγα μόλις χρόνια πριν, πως ήταν ο Μαραθόκαμπος, το Πυθαγόρειο, το Καρλόβασι, η Σάμος και τα χωριά μας, τότε θα καταλάβετε κοιτώντας το σήμερα, πως έχουμε γίνει οι παρακατιανοί και τα αποπαίδια της Μυτιλήνης.

Το νησί μας δυστυχώς (σύμφωνα με την δική μου άποψη) εκπροσωπείται από 2 πολιτικά πρόσωπα (θεσμούς) που είχαν την υποχρέωση να υπερασπιστούν με συλλογικότερη προσπάθεια τα συμφέροντα της Τοπικής κοινωνίας και όχι με τον ηττοπαθή συγκεντρωτισμό τους να ασκούν πολιτική επιστολών και αφραγκίας.

Πρόκειται για τους πλέον αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και τον Δήμαρχο Σάμου κ. Στέλιο Θάνο, όπου πιστοί ακόμα στις κομματικές τους ταυτότητες δε φέρουν καμία απολύτως αντίσταση στην επικείμενη καταστροφή του νησιού μας.

Και οι 2 αυτοί πολιτικοί (μαζί με εσάς που συμπληρώσατε απλά το ψηφοδέλτιο) ως συνδυασμοί στηρίχθηκαν από το τότε κομματικό μνημονιακό ΠΑΣΟΚ που ταυτόχρονα κυβερνούσε αυτή την χώρα.

Ακόμα και τώρα λοιπόν με την ηττοπαθή στάση τους συνεχίζουν και πιπιλούν μόνιμα την καραμέλα λέγοντας αυτά που τους έχει πει το κόμμα:

"Λεφτά δεν υπάρχουν, έχουμε κρίση''

Για το αν βέβαια υπάρχουν λεφτά, μπορείτε να το διαπιστώσετε από τις χρηματοδοτήσεις που πέφτουν στα γειτονικά νησιά της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας (του Βορείου Αιγαίου) την οποία ανήκουμε ως νησί και σίγουρα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον δικό μας τόπο.

Σε αυτή λοιπόν την απαξιωτική πραγματικότητα την οποία την ζείτε στην καθημερινότητά σας ως "άρχοντες" του χωριού σας και της πόλης της οποίας έχετε εκλεγεί, ως πότε θα ανέχεστε αυτή την κατάσταση;

Ως πότε θα βάζετε από την τσέπη σας για να αλλάξετε μια λάμπα σε ένα σοκάκι;

Ως πότε θα παρακαλάτε να έρθει το απορριμματοφόρο να μαζέψει τα σκουπίδια από τους πλημμυρισμένους κάδους;

Ως πότε θα εκλιπαρείτε να έρθει μια τσάπα να ανοίξει έναν αγροτικό δρόμο για να πάνε οι συγχωριανοί σας στα χωράφια τους;

Ως πότε θα τρέχετε στα βουνά να φτιάξετε τις κεραίες για να βλέπουν οι μοναχικοί γέροντες ένα κανάλι στη τηλεόραση;

Ως πότε θα βουλώνετε εκατοντάδες λακκούβες για να μην σπάει ο συνδημότης σας το αυτοκίνητο του;

Ως πότε θα ανέχεστε να πηγαίνουν τα παιδιά σας με αγροτικά αυτοκίνητα στο σχολείο τους;

Ως πότε θα περιμένετε να έρθουν τα χειρότερα;

 

Σας έχει ενημερώσει κανείς πως από φέτος αλλάζουν τα δεδομένα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Γνωρίζετε πως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μπαίνει τέλος στον κρατικό κορβανά για τους Δήμους και θα υπάρχει διαρκή παρακολούθηση από το Υπουργείο Οικονομικών;

Το γνωρίζετε πως θα πρέπει να έχετε μαζί με τον Δήμαρχο πολλά κότσια στο εξής για να συνεχίζετε να ''κυβερνάτε'' αυτό τον τόπο;

Με λίγα λόγια θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν θα φτάνει τους στόχους του προϋπολογισμού ο Δήμος Σάμου, θα αναγκάζεται να βάλει νέους φόρους στους Δημότες.

Οι δημοτικοί φόροι που πληρώνονται μέσω της ΔΕΗ θα μπορούν να αυξάνονται στο δεκαπλάσιο.

Και αυτό θεωρείται δεδομένο αφού δεν θα υπάρχουν πλέον (σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους) κρατικές επιχορηγήσεις.

Γνωρίζετε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Σάμου ομολόγησε σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο Δήμος Σάμου χρωστάει με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις 3.600.000 ευρώ;

Το γνωρίζετε ότι εκκρεμούν και άλλες δεκάδες υποθέσεις που είναι απαιτητά υπέρογκα ποσά από τον Δήμο;

Ανά πάσα στιγμή δηλαδή ο καθένας θα μπορεί να δεσμεύσει οικονομικά τον Δήμο…και τα χειρότερα έρχονται!

Όλες αυτές οι πολιτικές, μας φέρνουν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική κατάρρευση!

Φέρνουν την χρεοκοπία στους Δήμους, ώστε να μας σκάσουν το παραμύθι της ιδιωτικής εποπτείας και διαχείρισης!

Δηλαδή να δείτε έναν Δήμαρχο του μέλλοντος που θα είναι υπάλληλος των ξένων ιδιωτικών συμφερόντων.

 

Μένει σε εσάς λοιπόν να αποφασίσετε αν μπορείτε να ανεχθείτε πλέον αυτή την κατάσταση.

Μένει σε εσάς να αντισταθείτε και να υπερασπιστείτε αυτό που σας ταιριάζει ως ανθρώπους και ως Σαμιώτες.

Τα ιδανικά σας και τις αρχές σας…

 

Γαρυφάλλου Γιώργος

Δημοσιογράφος

Ηλεκτρονικής Εφημερίδας Σάμου Ικαρίας & Φούρνων

"ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ"

www.i-samos.gr

Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Σάμου Ικαρίας & Φούρνων


Σημείωμα Ικαριακής Ραδιοφωνίας:

Ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση δημοσίευσης της εν'λόγω επιστολής αυτό δεν έγινε για κανένα άλλο λόγο παρά για του ότι την περίοδο του Σαββατοκύριακου η ιστοσελίδα μας βρισκόταν υπο αναβάθμιση και ως εκ'τούτου δημοσιεύτηκαν περιορισμένα άρθρα.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue