Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Το Βόρειο Αιγαίο σε Βρυξέλλες και Αμβέρσα

Το Βόρειο Αιγαίο σε Βρυξέλλες και Αμβέρσα

by ikariaki.gr
8 views

Σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο ΕΟΤ

brussell_1

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα από τον Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο αφενός την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών προϊόντων και αφετέρου την προβολή των τουριστικών προορισμών στη βέλγικη αγορά. Την 31η Μαρτίου και την 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Press Club Europe στις Βρυξέλλες παρουσίαση των τοπικών προϊόντων σε δημοσιογράφους και προμηθευτές. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα των νησιών του Β. Αιγαίου και εκφράστηκε διάθεση για περεταίρω συνεργασία με τους παραγωγούς συγκεκριμένων προϊόντων, από τέσσερις εταιρείες του Βελγίου. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση για πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, κρασί και λάδι από τοπικές ποικιλίες, ξεχωριστά προϊόντα όπως το λικέρ μαστίχα και το κρίταμο ενώ ιδιαίτερη σημασία απέδωσαν και στη συσκευασία των προϊόντων. Οι εταιρείες που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Βέλγων προμηθευτών είναι συνολικά οκτώ και αφορούν και στα πέντε μεγάλα νησιά του Β. Αιγαίου: Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και  Ικαρία.

Τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση σε power point των νησιών του Β. Αιγαίου ως τουριστικοί προορισμοί και ακολούθησε γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα.

Στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Horta Art Nouveau στην Αμβέρσα B2B workshop (απευθείας συναντήσεις) με επαγγελματίες του τουρισμού από την περιοχή της Φλάνδρας. Τα στελέχη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου πραγματοποίησαν περί τις 30 συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες κυρίως και δημοσιογράφους. Το ενδιαφέρον για τους νησιωτικούς προορισμούς του Β. Αιγαίου ήταν έντονο δεδομένου ότι υπάρχουν και απ΄ ευθείας πτήσεις από το Βέλγιο για τη  Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Στο workshop συμμετείχαν και οι δύο μεγάλοι tour operator της βέλγικης αγοράς Jetair-Tui και Thomas Cook με δικά τους stands. Ακολούθησε κλήρωση με ταξίδια και διαμονές στην Ελλάδα. Στην κλήρωση η ΠΒΑ συμμετείχε με 11 πακέτα διαμονής προσφορά των ξενοδοχείων Sunrise Resort Hotel στη Λέσβο, Aria Boutique Hotel και Samos Bay στη Σάμο και Kastro Hotel στην Ικαρία. Κατά τη διάρκεια του workshop πραγματοποιήθηκε show cooking από τους σεφ της Aldemar, οι οποίοι ετοίμασαν για τους συμμετέχοντες γαρίδες σαγανάκι με ούζο και καλαθάκι Λήμνου. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε επίσης λάδι, ούζο και σάλτσα ντομάτας Λέσβου.

Επίσης, στις 2 Απριλίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Greek Food Festival που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Thon στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκαν σε ειδικό πάγκο γευσιγνωσίας τα προϊόντα του Β. Αιγαίου. Η ανωτέρω συμμετοχή που αφορούσε μόνο την Περιφέρεια Β. Αιγαίου ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχει εδραιωθεί μεταξύ της ΠΒΑ και του ΕΟΤ Κάτω Χωρών και ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προβλήθηκαν αποκλειστικά τα προϊόντα των νησιών του Β. Αιγαίου. Tο μενού του ξενοδοχείου που ετοιμάστηκε σε συνεργασία με τους έλληνες σεφ της Aldemar περιελάμβανε: κοτόπουλο με φλομάρι Λήμνου, χοιρινό με γλυκό κρασί Σάμου, κριθαρότο με γαρίδες και σάλτσα με ούζο Λέσβου, γλυκό με κρέμα μαστίχα Χίου, τηγανίτες με μέλι Ικαρίας. Η συμμετοχή της ΠΒΑ στο σύνολο των ανωτέρω εκδηλώσεων οργανώθηκε από τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας ενώ στην αποστολή συμμετείχε τις δύο πρώτες ημέρες και το Επιμελητήριο Λέσβου, το οποίο και συνέδραμε στη συγκέντρωση των προϊόντων από τη Λέσβο και τη Λήμνο. Στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που είχαν η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Α. Πολιτάκη και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου κ. Β. Μυρσινιάς με την Δ/ντρια του ΕΟΤ Κάτω Χωρών κ. Ε. Σκαρβέλη και τον Εμπορικό Σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Π. Γκάσσιο συμφωνήθηκε η περεταίρω συνεργασία με στόχο τη διοργάνωση fam trips και άλλων προωθητικών ενεργειών προβολής και δημοσιότητας των προορισμών και των τοπικών προϊόντων. 

emprosnet.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue