Home Το ΡαδιόφωνοΕκπομπέςΌλα τριγύρω αλλάζουνε Το Δράμα Κωμικού την Τρίτη 31/03/2023 στην εκπομπή “Όλα τριγύρω αλλάζουνε… & όλα τα ίδια μένουνε”

Το Δράμα Κωμικού την Τρίτη 31/03/2023 στην εκπομπή “Όλα τριγύρω αλλάζουνε… & όλα τα ίδια μένουνε”

by ikariaki.gr
48 views

Table of Contents

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου single του Δράματος Κωμικού «Κουφόβραση», την προσεχή Τρίτη 31/01/2023, ο Νικηφόρος είναι κοντά μας, στην Ικαριακή Ραδιοφωνία και στην εκπομπή Όλα τριγύρω αλλάζουνε…& όλα τα ίδια μένουνε, για μια συνέντευξη συζήτηση για το σήμερα του ελληνικού τραγουδιού στις παρυφές του αύριο…Την Τρίτη 31/01/2023 και λίγο μετά τις 22:00, συντονιστείτε στην Ικαριακή Ραδιοφωνία για να κλείσουμε τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου ανατρεπτικά με μια αντιπρόταση του σήμερα από το αύριο…μη λείψει κανείς!!!

Δυο λόγια για το Δράμα Κωμικού

Γεννήθηκε το 1997 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το πρώτο του άκουσμα από την κουλτούρα του Hiphop ήταν το 2011, όταν έπεσε στα αυτιά του το κομμάτι “Φωτογραφίες” από το δίσκο Ακρωτηριασμένος Αχιλλέας του Ραψωδού Φιλόλογου.

Αμέσως ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερα για αυτό τον πρωτόγνωρο για αυτόν ήχο. Δεν υπήρχε όμως, κανείς τότε στον κύκλο του που να ασχολούνταν έστω στοιχειωδώς με το συγκεκριμένο είδος μουσική και έτσι ξεκίνησε μόνος το ταξίδι της ανακάλυψης. Οι καλλιτέχνες που άκουγε τότε και οι προβληματισμοί που αποτύπωναν στα κομμάτια τους, συνέπεσαν με προβληματισμούς που είχε, χωρίς όμως καμία τάξη. Το Hiphop υπήρξε μεγάλη βοήθεια στην πιο δύσκολη ίσως φάση της ζωής του, γύρω στα 15 -πράγμα που συνεχίζει βέβαια να αποτελεί και σήμερα.

Ξεκίνησε να σκαρώνει τους πρώτους στίχους, χωρίς να έχει κάποια μουσική υπόκρουση, αλλά πάντα με ομοιοκαταληξία. Σιγά σιγά (κι ενώ βρισκόταν στο γυμνάσιο ακόμα) ξεκίνησε παρέα με ένα καλό φίλο να γράφουν από κοινού πειραματιζόμενοι και εμπνευσμένοι από την ηλεκτρονική μουσική. Έτσι δημιουργήθηκαν οι “Στίγμα Ζωής. Στη συνέχεια ακολούθησε η περίδος της πεζογραφίας στα λυκειακά χρόνια, μέσα από τη συγγραφή διηγημάτων. Στα 19 ξεκίνησε εκ νέου να γράφει τραγούδια πολλά, εκ των οποίων.. τα περισσότερα (όπως είθισται εξάλλου) έμειναν στο συρτάρι. Το 2018, κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο, που φέρει τον τίτλο “Σφιγμένοι Ώμοι”.

Η μουσική του έχει διττό ρόλο για τον ίδιο, αυτόν του καταφυγίου κι αυτόν της πολιτικής πρότασης. Η μουσική του λοιπόν, είναι τρόπος αντίδρασης και μάλιστα αρκετά ιδιαίτερος τρόπος αντίδρασης και το ιδιαίτερο στοιχείο του έγκειται στο ότι γράφοντας, ανακαλύπτει καλύτερα κι ο ίδιος πτυχές του εαυτού του. Στα κομμάτια που γράφει κάνει χρήση της αλληγορίας και των κρυμμένων νοημάτων και μέσω των μεταφορών το κάθε κομμάτι καταφέρνει να μπορεί να αναλυθεί από τον ακροατή σε πολλά επίπεδα, πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά κάθε φορά.

Ο πρώτος δίσκος

Η θεματολογία του πρώτου δίσκου περιλαμβάνει και αποτυπώνει πολλά απ’ αυτά που τον απασχολούν: από προσωπικές δίνες στις οποίες παλεύει να μην πέσει και απωθημένα του εαυτού του, μέχρι προβληματισμοί για τις σχέσεις των ανθρώπων και για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Ο δίσκος “Σφιγμένοι Ώμοι”, είναι μια αποτύπωση αυτού που λέει ο τίτλος, μέσα σε διάφορες συνθήκες. Είναι η αποτύπωση μιας εικόνας και η αναζήτηση των αιτιών της ύπαρξής της. Οι σφιγμένοι ώμοι είναι αναμφισβήτητα κάτι το οποίο κουβαλούν όσοι δοκιμάζονται καθημερινά, οι απλοί άνθρωποι, κι αυτοί που αγωνίζονται για αλλαγή. Ο δίσκος περιλαμβάνει instrumentals από αγαπημένους ξένους παραγωγούς καθώς και παραγωγές σεβαστών μου καλλιτεχνών όπως ο Λόγου Χάριν και ο Mista Blackouts (Kick the Bucket). Κάθε μουσική παραγωγή που κοσμεί το δίσκο έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό μουσικά.

Το παρόν τον βρίσκει να ζει και να εργάζεται ως Ειδικευόμενος Ιατρός στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παράλληλα, προσπαθεί να συμμετέχει και να στηρίζει ο,τιδήποτε αυτοοργανωμένο και αντιιεραρχικό στην πόλη που ζει, είτε αυτό είναι συναυλία, είτε ομάδα, είτε θεατρική παράσταση, είτε στέκι κτλ.
Το Δεκέμβρη του 2018 θα συμμετείχε στο 7ο Hip Hop Smile Festival πλάι σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής ραπ, ανθρώπους. Όσον αφορά το αύριο, δεν συνηθίζει να κάνει σχέδια μιας και όπως λέει και ο ίδιος: “Όταν προβλέπεις το μέλλον, το απρόσμενο σου γελά”.

Γενικά είμαι άνθρωπος που έχει ζήσει τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο μιας χώρας υπό διάλυση. Αυτό σημαίνει πως έχω δει μπροστά μου το χειρότερο πρόσωπο της κατάρρευσης των κοινωνικών δομών, της ανεργίας, της παντελούς έλλειψης του κράτους πρόνοιας σε ορισμένες περιπτώσεις. Έχω δει μπροστά μου την καταστολή από την εκάστοτε εξουσία και τις ελπίδες του κόσμου για αλλαγή της κατάστασης από πλευράς των κυβερνήσεων να εξανεμίζονται.

Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, θεωρώ πως αν κανείς έχει Αυτό το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει κανείς με σιγουριά είναι μια βιώσιμη αντιπρόταση. Σημαντικό κομμάτι της μουσικής του είναι η προσπάθεια για να εκφραστεί μια αντιπρόταση στα αναγνωρίσμένα έντονα προβλήματα της κατάρρευσης των κοινωνικών δομών, της ανεργίας, της παντελούς έλλειψης του κράτους πρόνοιας, της καταστολής από την εκάστοτε εξουσία και την εξαϋλωση κάθε ελπίδας του κόσμου για αλλαγή της κατάστασης από πλευράς των κυβερνήσεων.

Τρόπος Επικοινωνίας / Links
Facebook Page: https://www.facebook.com/dramakomikou/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCNKzh136A_O7VCfVzFDHaGA
Email: [email protected]

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue