Home Το ΡαδιόφωνοΕκπομπές Όλα τριγύρω αλλάζουνε… – Ο Πάνος Λαμπρίδης την Πέμπτη 7 Μαρτίου στον αέρα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

Όλα τριγύρω αλλάζουνε… – Ο Πάνος Λαμπρίδης την Πέμπτη 7 Μαρτίου στον αέρα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

by ikariaki.gr
113 views

 

Με αφορμή την κυκλοφορία ενός κύκλου τριών τραγουδιών με τίτλο «Μαζί της Ονειρεύτηκα» σε στίχους της αξέχαστης Βάσως Αλλαγιάννη από το Περιοδικό & τις Εκδόσεις Μετρονόμος, υποδεχόμαστε, στην εκπομπή μας, τον ταλαντούχο τραγουδοποιό Πάνο Λαμπρίδη από τη Θεσσαλονίκη, που υπογράφει τη μουσική μαζί με τον Κωνσταντίνο Τσέλα, σ’ αυτά τα μοναδικά διαμάντια της στιχουργίας…άκρως απλά και ραδιοφωνικά, από τη γνωστή συχνότητα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας 92,8 στα Fm. Την Πέμπτη 07/03/2024 και λίγο μετά τις 20:00, συντονιστείτε στην Ικαριακή Ραδιοφωνία για να παρουσιάσουμε τα νέα τραγούδια του Πάνου Λαμπρίδη, σε στίχους της μεγάλης Βάσως Αλλαγιάννη..μη λείψει κανείς!!!

Σύντομη βιογραφία

O Πάνος Λαμπρίδης ξεκίνησε το 1994 από το τμήμα μουσικής του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Μενεμένης-Αμπελοκήπων, Θεσσαλονίκης. Το 1996 δραστηριοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής και την Χορωδία του Συλλόγου Αδαμάντιος Κοραής της Νομαρχίας Θες/νίκης. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και τις μουσικές σπουδές του. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Μελωδιστές που ιδρύθηκε το 1999 από τον  Μαέστρο Πέτρο Μαυρόπουλο με ρεπερτόριο από όλους τους μεγάλους συνθέτες του Ελληνικού πενταγράμμου. Το 2004 παίρνει το Δίπλωμα μονωδίας  από τον δάσκαλο του Αχ. Τσάνταλο (Basso profondo) πρωταγωνιστή της Λυρικής σκηνής, όπου  διδάσκεται και μυείται στην τέχνη του Μελοδράματος. Από τότε μέχρι σήμερα διδάσκει αδιαλείπτως σε παιδιά και χορωδίες.

Από το 1996 έως το 1999 παίρνει μέρος σε εμφανίσεις και συναυλίες σχεδόν σε όλες τις Πόλεις της Ελλάδας καθώς επίσης και σε χώρες του εξωτερικού όπως Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία και  Κύπρο. Από εκεί και πέρα εργάζεται σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σταθμοί στην μέχρι τώρα πορεία του ήταν η συμμετοχή του, το 1998, στη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος ‘Κοραής’ στο έργο του συνθέτη Μ. Θεοδωράκη «Άξιον εστί» σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, στο Παλαί ντε σπορ (Αλεξάνδριο Μέλαθρο), για την στήριξη των Ελλήνων της Ίμβρου & Τενέδου υπό την Αιγίδα του Υπ.Άμυνας, όπως επίσης και η παρουσία του, ως Σολίστ, το 2001, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο με τον αείμνηστο Σ. Κουγιουμτζή και τους Μελωδιστές σε τραγούδια από το Ηλιοσκόπιο και ποίηση Γ. Θέμελη. Αξιοσημείωτη είναι και  η συνεργασία με την ομάδα Ηχόδραση του Νίκου Τουλιάτου και οι παραστάσεις που συμμετείχε με τον ίδιο και τον Simone Μongelli. Άλλοι σταθμοί στην πορεία του, ήτανε συνεργασίες στην Λαϊκή σκηνή  με τον Ηλ.Κλωναρίδη / Δ. Τσαουσάκη / Σ.Ζαγοραίο / Πασχ. Τερζή / Β. Καρρά / Χ. Δάντη ,Βαρτουί Βαρτανιάν / και τους συνθέτες Πηγή Λυκούδη / Μ. Τερζή.

Τα υπόλοιπα χρόνια τραγουδάει σε μουσικές σκηνές με καταξιωμένος καλλιτέχνες , μυείται στην βυζαντινή τέχνη των ψαλμών, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί και συμμετέχει ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις με πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μερικές από τις παραστάσεις:

  • 2010 παίζει με την θεατρική ομάδα του Βύρωνα στον Άμλετ Β΄ (Μπόμπρικ) το ρόλο του Άμλετ
  • 2010/12 προσωπικές παραστάσεις, Ομόκεντροι κύκλοι, ‘Εχε το νου στο παιδί’ και Έχε το νού σου στο παιδί συν Λόγος (μουσικοθεατρικό) . Σκηνοθεσία Λ. Δημητρακοπούλου Π. Λαμπρίδης.
  • 2012/14 προσωπικές μουσικές παραστάσεις Ομόκεντροι κύκλοι Βόρειες φωνές (Πάνος Λαμπρίδης – Δάφνη Λέμπερου – Δ. Ερατεινός) / Κάθε στάση μια Πατρίδα (Βασ. Μοσχονάς -Πάνος Λαμπρίδης) / Τις νύχτες βγαίνουν τα τραγούδια / Ερωτική πρόβα (με Ν.Τουλιάτο ) / Νότες στο σανίδι θέατρο 4 εποχές κ.α.
  • 2015 Θεατρικές παραστάσεις : Ω τι κόσμος μπαμπά ( Κ. Μουρσελά ) και Ταξίδι στον Ήλιο (5 παραμύθια της Ανατολής ) σκηνοθεσία Ν.Χατζηπαπά.
  • 2015 Μουσικές παραστάσεις: Πάνος Λαμπρίδης HollyWood Stage μουσική σκηνή ,Μπουάτ Απανεμιά, Χίλιες και μια νύχτες, Ρυθμός stage, Γυάλινο upstage κ.α.
  • 2015 Βίος Διόσδοτος του Τ.Παναγιωτόπουλου αποσπάσματα αρχαίας τραγωδίας και νέα κείμενα σκηνοθεσία μουσική Π.Λαμπρίδη.
  • 2016-2017 θεατρική παράσταση Ιφιγένεια εν γένει, της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, σκηνοθεσία Λίλιαν Δημητρακοπούλου.
  • 2017 Κυκλοφορία διπλής μουσικής κασετίνας ‘Πάνος Λαμπρίδης Πολλαπλοί εαυτοί-Δημήτρης Ερατεινός Στην αγκαλιά του κόσμου’.
  • 2018 Θεατρική Παράσταση #3Τρία Π. Λαμπρίδη / Σκηνοθεσία Νίκου Σούλη πρωταγωνιστούν: Θ. Σιάρκου, Δ. Ερατεινός, Π. Λαμπρίδης, Μουσικοθεατρική σκηνή Αθηναϊδα.
  • Μουσικές παραστάσεις με την Μαρία Σταφυλλοπάτη

* Ομηρικός ύμνος στην Δήμητρα / Σκηνοθεσία Πάνος Λαμπρίδης

2019-20  Μουσικές παραστάσεις με την Κα Ελένη Τσέτη Αθήνα – Θεσσαλονίκη

banner

* Προσωπικές παραστάσεις Μουσική σκηνή Άβατον Θεσσαλονί

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue