Home ΟικονομίαΕργασία Τα αποτελέσματα των εργασιών του 32ου Συνεδρίου του Ε.Κ. Σάμου

Τα αποτελέσματα των εργασιών του 32ου Συνεδρίου του Ε.Κ. Σάμου

by ikariaki.gr
6 views

Σάμος, 13/2/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από το 32ου Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Σάμου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στέλνει θερμό ταξικό και αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους όσους συμμετείχαν  στις εργασίες του Συνεδρίου, σε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε όλους τους εργαζόμενους και γενικότερα το λαό των νησιών μας.      

            Συνεχίζοντας την ιστορία και την παράδοση του Ε.Κ. εδώ και δεκαετίες, οι αντιπρόσωποι-σύνεδροι έδειξαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στις ταξικές δυνάμεις που είναι στην Διοίκηση του Ε.Κ.

Αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας την συνεπή αγωνιστική και ταξική δράση, ψήφισαν  ομόφωνα τους απολογισμούς και τις δράσεις της απερχόμενης Διοίκησης και έδωσαν εκ νέου το «τιμόνι» του Εργατικού Κέντρου στο μοναδικό ψηφοδέλτιο (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) που υπήρχε και στήριζε το ΠΑΜΕ.

Στο νέο Δ.Σ. αναδείχθηκαν τέσσερις (4) γυναίκες (ποσοστό 36%) και τρία (3) νέα μέλη για πρώτη φορά (ανανέωση κατά 27%).

banner

            Στο πρόγραμμα δράσης, το διεκδικητικό πλαίσιο και στις τοποθετήσεις των συνέδρων κυριάρχησε το ζήτημα της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με ενιαίο σχέδιο, ενιαία αντίληψη και ενιαία γραμμή πάλης για τον στόχο.

Η ανασύνταξη που αποτελεί μονόδρομο  για την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να θίγονται η κυριαρχία και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, χωρίς να αμφισβητείται η στρατηγική της Ε.Ε., χωρίς συγκρούσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, χωρίς ανατροπές και αλλαγές στον συσχετισμό δύναμης στα συνδικάτα, που θα μας οδηγήσουν στο να ξεμπερδεύουμε με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ανασύνταξη σημαίνει αγώνας για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μνημονίων, για ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε και ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Ανασύνταξη σημαίνει γραμμή πάλης ενάντια στην συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και όπου γης, με τις γκρίζες ζώνες και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με κανονισμούς και συνθήκες που βλέπουν τους ανθρώπους σαν εμπόρευμα.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε για την οργάνωση των εργαζομένων και ανέργων μέσα από την μαζικοποίηση των σωματείων, για  δυνάμωμα την πάλη μας ενάντια στην ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, των κομμάτων, των μηχανισμών και των στηριγμάτων τους. Κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση, καμία ανοχή στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Ταξικός είναι ο πόλεμος και ταξική πρέπει να είναι η αντιμετώπισή του, με ανατροπή αυτής της βάρβαρης για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, πολιτικής. Δικαίωμά μας είναι ένας άλλος δρόμος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και σαν τάξη έχουμε και την δύναμη για να το κάνουμε πράξη.

Οι αντιπρόσωποι του 32ου Συνεδρίου αποφάσισαν ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε ο λαός οργανωμένα ν’ αντεπιτεθεί στην επίθεση που δέχεται.

Δεν δεχόμαστε και άλλα μέτρα προς όφελος της μεγάλης εργοδοσίας.

Την Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017 και ώρα 6.00΄ το απόγευμα

Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε

στην πλατεία Καρλοβάσου

          Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue