Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Τ.Ε. Σάμου ΚΚΕ : Σχετικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Τ.Ε. Σάμου ΚΚΕ : Σχετικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό

by ikariaki.gr
1 views

prosfyges-idomeni-23-02

κκε

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ

Σάμος, 4/4/2016

 

Η μάσκα της φιλανθρωπίας πέφτει όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.

Οι εικόνες των προσφύγων και μεταναστών που παραβίασαν τα σύρματα του hotspot στη Χίο, οι διαμαρτυρίες τους στην υπόλοιπη χώρα, είναι εικόνες από το μέλλον. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ για το προσφυγικό, που εγκλωβίζει χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη φτώχεια, είναι αυτή που παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι αυτή που κλείνει γυναίκες και παιδιά σε κέντρα φυλακές κι ετοιμάζεται να τους στείλει πίσω στη κόλαση από την οποία απέδρασαν.

Ο ένοχος είναι ένας και τον ξέρουμε. Είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία και οι επεμβάσεις στις άλλες χώρες της Μ. Ανατολής. Είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων με κάθε τρόπο. Η πολιτική που γεννά τον πόλεμο είναι η ίδια με αυτή που ματώνει το λαό στο όνομα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Αυτοί που σκοτώνουν παιδιά είναι οι ίδιοι που θέλουν οι εργάτες να ζούν με ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα. Γι’ αυτό εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, για να γίνει διαλογή αυτών που χρειάζονται στο κεφάλαιο για να δουλέψουν με πιο λίγο μεροκάματο, με λιγότερα δικαιώματα κι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο λαός μας που ξέρει από προσφυγιά, που βιώνει ακόμα και σήμερα τη μετανάστευση με τους χιλιάδες νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή, να μην παρασυρθεί από τις δυνάμεις εκείνες που σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό, την ξενοφοβία. Να γυρίσει την πλάτη στη Χρυσή Αυγή που ρίχνει το δηλητήριο του ρατσισμού – φασισμού.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Έχει συμφωνήσει με τις αποφάσεις της ΕΕ για τα κλειστά σύνορα και τις επαναπροωθήσεις. Τις αξιοποιεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης που θέλει να βελτιώσει τη θέση της στην περιοχή. Από τη μια έχει αφήσει το όλο ζήτημα να το χειρίζονται οι κερδοσκοπικές ΜΚΟ, με όλα τα ερωτηματικά που υπάρχουν για τη δράση τους, κι από την άλλη στήνει κέντρα φυλακές.

banner

Η εργατική τάξη, όλος ο λαός και η νεολαία  πρέπει να επαγρυπνούν.

  • Να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Να φύγει η αρμάδα του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να συνεχιστεί και να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Ανοιχτές δομές υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους
  • Απειθαρχία στις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο, στις αποφάσεις της ΕΕ
  • Άμεση μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.

 

Ο αγώνας για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως το ασφαλιστικό και η νέα φοροληστεία, είναι κοινός με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Οργανώνουμε την πάλη μας, πρωτοστατούμε στον αγώνα!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue