Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Συναντήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου με φορείς της Λέσβου

Συναντήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου με φορείς της Λέσβου

by ikariaki.gr
150 views

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου αποτελούμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους του Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση και Γεώργιο Τσακαλία πραγματοποίησε περιοδεία και συναντήσεις με φορείς στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα:

Α). Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητή κύριο Δημήτριο Παπαγεωργίου και τον αντιπρύτανη  καθηγητή κύριο Στράτο Γεωργούλα με βασικό θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου ευχαρίστησε την Λαϊκή Συσπείρωση για την αρωγή στις κοινές διεκδικήσεις για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο μεταξύ των οποίων και το στεγαστικό . Είναι απόλυτη ανάγκη να βρεθούν είτε κτίρια είτε οικόπεδα να κτιστούν εστίες για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών κυρίως στη Λέσβο , τη Λήμνο και τη Σάμο  με δεδομένο πως στη Χίο το Πανεπιστήμιο έχει ιδιόκτητο οικόπεδο προς ανοικοδόμηση .

Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να δρομολογηθούν στη Χίο δυό επιπλέον διαδρομές αστικών λεωφορείων τα Σαββατοκύριακα προκειμένου οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση στην εστίαση .

Από την Περιφερειακή Σύμβουλο Αγλαΐα Κυρίτση, εκφράστηκε η αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης  για την αντισυνταγματική απόπειρα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων και θίχτηκε το δυσβάσταχτο κόστος διαμονής διαβίωσης και μετακίνησης των φοιτητών είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς στους τόπους τους οποίους προέρχονται.

Β).Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Σ συναντήθηκε με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου,  κ. Παναγιώτη Μπιμπούδη  με τον οποίο συζήτησαν την μεταφορά του Επιχειρησιακού Κέντρου πυρόσβεσης, από τη Σάμο στην Κρήτη και τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή της κυβέρνησης στα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση κατατέθηκε η πρόταση- έχοντας πρόσφατες τις εικόνες καταστροφής από φωτιά, των δασικών εκτάσεων της Ρόδου και την δυνατότητα άμεσης επέμβασης εναέριων και επίγειων μέσων σε ανάλογες περιπτώσεις- να παραμείνει η Σάμος ως 6ο επιχειρησιακό κέντρο της χώρας και να δημιουργηθεί 7ο, στην Κρήτη. Συζητήθηκαν επίσης τα λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας με τον απαρχαιωμένο στόλο στα νησιά, τις υποδομές και ανάγκες για την ασφάλεια των πυροσβεστών όταν επιχειρούν αλλά και τα στεγαστικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η υπηρεσία με την πρόσφατη δημιουργία των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ ) τους λεγόμενους δασοκομάντος

banner

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν μαζί με τους πυροσβέστες την ενίσχυση της Πυροσβεστικής τόσο σε μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό, όσο και επίγεια και εναέρια μέσα.

Τέλος, , η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, ενόψει και του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις συνενώσεις Δικαστηρίων  και την ίδρυση Περιφερειακών Πρωτοδικείων.  Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Δημήτρης Βασιλούδης ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο νομικός κόσμος  της Λέσβου με την παραδοχή ότι είναι κοινός τόπος η ανάγκη  στελέχωσης  και των υπαρχόντων κεντρικών Πρωτοδικείων αλλά και των υπό ίδρυση  Περιφερειακών Πρωτοδικείων με δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους.

 

Κυρίαρχο πρόβλημα αναδείχθηκε το κτιριακό και η ανάγκη ενός νέου δικαστικού μεγάρου που θα στεγάζει τις διάσπαρτες ανά την πόλη υπηρεσίες κάτι που θα εξυπηρετήσει και τους νομικούς αλλά και τους πολίτες που χρήζουν των σχετικών νομικών υπηρεσιών .  Τέλος τέθηκε και το πάγιο αίτημα των δικηγόρων για παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων . Κατά τη συνάντηση παρέστησαν και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης .

Λίγο νωρίτερα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης παρέστησαν στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Εφορείας Αρχαιολόγων Λέσβου στο Μουσείο της Μυτιλήνης, ενώ συναντήθηκαν και συζήτησαν τα ζητήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους αλλά και τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική υπηρεσία.

Από το γραφείο τύπου της ΛΑ.Σ

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue