Home ΚοινωνίαΣάμος Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου για ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομείο Σάμου

Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου για ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομείο Σάμου

by ikariaki.gr
6 views

Νοσοκομείο Σάμου

Σάμος 5 Δεκέμβρη 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Σωματείου με τον Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου.

Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ εφαρμόζουν μια πολιτική η οποία καταργεί τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της υγείας. Στον χώρο της υγείας δεν χωράει η επιχειρηματική δράση και το κέρδος. Μειώνουν κι άλλο φέτος τις δαπάνες για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το 60% του κρατικού προϋπολογισμού πάει στους τοκογλύφους δανειστές.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας και η ολοένα επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού για φάρμακα, γιατρούς και εξετάσεις. Μιλάνε για νοικοκύρεμα αφού πρώτα ξεκοκαλίσανε τα αποθεματικά των ταμείων όλα τα χρόνια πριν μέχρι και πρόσφατα με το κούρεμα.

Βασικό αίτημα και σκοπός του Σωματείου μας είναι δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο τον λαό, ανεξάρτητα από το αν έχουν η όχι ασφαλιστικό βιβλιάριο. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Για τον ΕΟΠΥΥ:

  1. Δηλώσαμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ και καταγγείλαμε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα ήδη υποβαθμισμένα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και να τον μετατρέψει σε ντίλερ της ιδιωτικής υγείας.

  2. Καταθέσαμε το αίτημά μας και καλέσαμε το προσωπικό να αγωνιστεί μαζί μας να μην κλείσει ο ΕΟΠΥΥ αντίθετα να στελεχωθεί με γιατρούς πλήρους απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων σε συνδυασμό με την δυνατότητα εργαστηριακών εξετάσεων. Να γίνει δηλαδή Ένα πρότυπο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πόλη της Σάμου.

Για το Νοσοκομείο Σάμου:

  1. Εδώ και τώρα να αγοραστεί πετρέλαιο για να σταματήσουν να ξεπαγιάζουν οι ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο. Οι όποιες γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες και εμπόδια μας βρίσκουν παγερά αδιάφορους.

  2. Ζητήσαμε την κάλυψη όλων των κενών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Προσλήψεις τέτοιες και τόσες ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για ραντεβού σε γιατρούς και εργαστηριακές εξετάσεις. Να υπάρξει ένας γιατρός ο οποίος καθημερινά θα συνταγογραφεί για τους κατοίκους της πόλης (σαν αγροτικός).

  3. Αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων ώστε να παρέχονται δωρεάν οι εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, καθώς επίσης και οι κάθε είδους εξετάσεις υπερήχων. Για να σταματήσει η παραπομπή των ασθενών στους ιδιώτες και στην Αθήνα με μεγάλο οικονομικό κόστος. Στις εποχές που ζούμε όποιος δεν έχει να τις πληρώσει πεθαίνει στη ψάθα.

  4. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις αγροτικών γιατρών. Σήμερα 7 αγροτικοί γιατροί καλούνται να εξυπηρετούν 35 δημοτικά διαμερίσματα μαζί με εφημερίες στο νοσοκομείο.

  5. Ζητήσαμε ενημέρωση για την διαδικασία των μετακινήσεων εκτός νοσοκομείου. Απαιτήσαμε να σταματήσουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και μετακινούνται στα ιδιωτικά εξεταστήρια να πληρώνουν τις εξετάσεις από την τσέπη τους. Να τις πληρώνει το νοσοκομείο και να τα παίρνει από τα ασφαλιστικά ταμεία.

  6. Να καταργηθούν τα εισιτήρια (χαράτσι) για ραντεβού, εξετάσεις και εισαγωγή.

 

banner

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue