Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Σάμου – Στη Σάμο δικάζει η Χρυσή Αυγή

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου – Στη Σάμο δικάζει η Χρυσή Αυγή

by ikariaki.gr
2 views

Screenshot_7_116

ΣΥΡΙΖΑ

 

ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΔΙΚΑΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

Μετά την απαράδεκτη καταδίκη των εκπαιδευτικών από το μονομελές πλημμελειοδικείο Σάμου, παρά την ξεκάθαρη, δημόσια τοποθέτηση του υπουργείου παιδείας, ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη, επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμα των συναδέλφων τους στην εργασία και το δικαίωμα των μαθητών να έχουν δασκάλους στα σχολεία, ακολουθεί, την Πέμπτη 15/10/2015, η δίκη τριών συνδικαλιστών του νοσοκομείου, με την κατηγορία, ότι παρεμπόδισαν την αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής τον Απρίλιο του 2013.

 

Η υπόθεση αυτή υπερβαίνει την τοπική κοινωνία. Συνιστά τεράστιας σημασίας κεντρικό πολιτικό γεγονός.

 

Οι λειτουργοί της υγείας δικάζονται επειδή υπεράσπισαν στην πράξη τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του λειτουργήματος τους: το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην φροντίδα υγείας ανεξάρτητα από εθνότητα, φυλή, φύλο, χρώμα δέρματος, θρησκευτικές πεποιθήσεις, σεξουαλικό προσανατολισμό ή οικονομική κατάσταση.

 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνεται και η τότε πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Σάμου, η οποία απουσίαζε την επίμαχη ημέρα και δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή στην διαμαρτυρία. Η μοναδική της σχέση με την υπόθεση, είναι ότι υπέγραφε ανακοίνωση του συλλόγου στην οποία οι γιατροί της Σάμου δήλωναν την αντίθεσή τους με τον ρατσιστικό χαρακτήρα της χρυσαυγίτικης αιμοδοσίας. Δεν επιχειρείται να ποινικοποιηθεί μόνο η αντιφασιστική δράση, αλλά και ο αντιφασιστικός λόγος.

 

Η αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες» δεν είναι απλώς ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα. Εμπεριέχει όλα τα στοιχεία του σκληρού πυρήνα της ναζιστικής ιδεολογίας: τον διαχωρισμό των ανθρώπων με φυλετικά κριτήρια, την καθαρότητα του αίματος, και την απαξίωση της ζωής των άλλων, των μη «καθαρών».

 

Την επίδικη ημέρα, στην εντατική του νοσοκομείου νοσηλεύονταν μια νεαρή γυναίκα από τη Ρουμανία, με μεγάλη αιμορραγία και άμεση ανάγκη για μετάγγιση αίματος. Στην προτροπή ενός από τους διωκόμενους γιατρούς να δώσουν αίμα για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο πυρηνάρχης αρνήθηκε χωρίς δισταγμό.

 

Ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση θα αποτελέσει προσβολή της συλλογικής ιστορικής μνήμης της ανθρωπότητας και νομιμοποίηση της ιδεολογίας που οδήγησε στην εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων, θα αφήσει ανεξίτηλο, μελανό στίγμα στο σώμα της δικαιοσύνης και της πολιτείας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, που, στη δίκη της  Χρυσής Αυγής,  αποδεικνύται με συντριπτικά στοιχεία η εκληματική φύση και η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης

 

Τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα οφειλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργεία υγείας, πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει με εμφατικό τρόπο, ότι η αιμοδοσία με ρατσιστικά κριτήρια δεν είναι αποδεκτή και να στηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο τους διωκόμενους, που έπραξαν το καθήκον τους ως λειτουργοί της υγείας και ως πολίτες.

Η τοπική κοινωνία, πολίτες και φορείς, έχουμε υποχρέωση να κινητοποιηθούμε καθολικά, να συγκεντρωθούμε στα δικαστήρια την ημέρα της δίκης και να διατρανώσουμε την πάνδημη απαίτηση της Σαμιακής κοινωνίας να αθωωθούν.

 

Ν Ε Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue