Home ΚοινωνίαΠολιτική ΣΥΡΙΖΑ Ευδήλου Ικαρίας – Στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό

ΣΥΡΙΖΑ Ευδήλου Ικαρίας – Στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό

by ikariaki.gr
2 views

ΕύδηλοςΨ Η Φ Ι Σ Μ Α

  • Εμεί οι Ικάριοι/ες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ , ζώντας με τους υπόλοιπους Έλληνες την ένταση των ημερών, στεκόμαστε νηφάλιοι με λογική μπροστά στις πρωτόγνωρες δυσκολίες ετούτης της κυβέρνησης, αφού ζήσαμε το συλλογικό δράμα της διαπραγμάτευσης.

Θέλουμε να εκφράσουμε με όλη μας τη δύναμη και δημόσια την αμέριστη στήριξή μας στον πρωθυπουργό της χώρας όπου το πολιτικό του κεφάλαιο αποτελεί εγγύηση στον παρόντα και στον μέλλοντα χρόνο. Θέλουμε να δηλώσουμε δημόσια και δυνατά την αγωνιστική μας στάση στην υπεράσπιση της αναγκαίας ετούτης συμφωνίας όσο κι αν αντιβαίνει τις αρχές του κινήματός μας αλλά και του προγράμματός μας.

Η τιτάνια ετούτη προσπάθεια που έφερε την πρόταση ή ζούμε ή πεθαίνουμε… έβαλε και τα όρια του καθενός μας.

Όποιος έστησε την πολιτική του καριέρα στην επιστροφή του εθνικού νομίσματος παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ρήξης, κρίνεται από όλους μας και από την ιστορία.

  • Για μας του Ικάριους/ες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που παλέψαμε και παλεύουμε για την ενότητα του λαού μας, για κοινωνική πρόοδο, με όπλο την ανιδιοτελή προσφορά σε όλα τα μέτωπα της νησιωτικής μας κοινωνίας, το σκηνικό ετούτο όπως εξελίσσεται δεν μας είναι άγνωστο. Το γνωρίσαμε στα βασικά του χαρακτηριστικά και το ζήσαμε την περίοδο των δημοτικών εκλογών. Ο ύπουλος, ο υπόγειος, ο αντι-συντροφικός «αγώνας» που έδιναν κάποιοι – και ίσως να συνεχίζουν και σήμερα- προκάλεσε την ίδια την ιστορία να απαντήσει με τον τρόπο που εκείνη μόνο γνωρίζει.

Όσοι νομίζουν ότι θα συνεχίσουν με τις ίδιες μεθόδους να δρουν και να «καπηλεύονται» αρχές και αξίες πλανώνται πλάνη οικτρά! Κανείς δεν δικαιούται να αποστασιοποιείται από τη συλλογική –προς στιγμή- αποτυχία. Και είναι ανάγκη η βραχυπρόθεσμη αποτυχία να γίνει μεσοπρόθεσμη επιτυχία. Με όρους συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

Η πορεία ετούτης της Αριστερής κυβέρνησης (είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν) έχει ταυτιστεί με τη μοίρα της χώρας. Η ευθύνη είναι πρωτίστως κοινωνική αλλά και δημοκρατική. Δεν χωράει ηρωισμούς.

Εναπόκειται σε μας και στον καθένα μας χωριστά να δείξουμε και να αποδείξουμε με το προσωπικό μας παράδειγμα τρόπους και δρόμους υποστήριξης προς το συμφέρον της κοινωνίας προς το δίκαιο των αδυνάτων και υποτελών.

Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας, αφήνοντας πίσω πρακτικές που οδηγούν με ακρίβεια σε παραίτηση και αποστασιοποίηση αλλά και συμπεριφορές ανάρμοστες και ξένες με τις ιδέες μας που μόνο έβλαψαν και απέτυχαν στα αποτελέσματά τους.

  • Εμείς οι Ικάριοι/ες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εδώ! Παρόντες και Συμμέτοχοι, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις να ξεπεράσουμε και ετούτη την πρωτοφανή κρίση, βέβαιοι πως θα τα καταφέρουμε. Είμαστε εδώ! Και στα εύκολα μα προπάντων Και στα δύσκολα… όπως τώρα!

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue