Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Συνταξιούχοι Καρλοβάσου: Όλοι στην Απεργία στις 4 Φλεβάρη

Συνταξιούχοι Καρλοβάσου: Όλοι στην Απεργία στις 4 Φλεβάρη

by ikariaki.gr
2 views

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

Καρλόβασι, Γενάρης 2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Óõíôáîéïý÷ïé ðñáãìáôïðïßçóáí óõãêÝíôñùóç êáé êáôüðéí ðïñåßá ðñïò ôï ÕÐÅÈÏ äéáìáñôõñüìåíïé ãéá ôçí ïéêïíïìéêÞ ðïëéôéêÞ ôçò êõâÝñíçóçò, ÐáñáóêåõÞ 10 Áðñéëßïõ 2009

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, μετά τις μεγάλες αντιλαϊκές ανατροπές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεσμοθέτησαν και εφάρμοσαν με τα μέτρα των δύο πρώτων μνημονίων.

 

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των προηγούμενων, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Δεν περιέχει καμιά αναφορά στη διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, που ανέρχεται στα 100 δισ. ευρώ περίπου. Κι ακόμα επικυρώνει και θωρακίζει με νόμο τις μέχρι τώρα περικοπές των συντάξεων και των δώρων.

banner

 

Το σχέδιο αποτελεί ταφόπλακα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, αφού βασικός στόχος είναι η απόσυρση του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του συστήματος. Γι’ αυτό έχει τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ και της ΕΕ.

 

Μερικά από τα κύρια σημεία της κυβερνητικής πρότασης στοχεύουν στα εξής:

 

 1. Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση όλο τον εργασιακό βίο και η μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης που θα σημάνει την άμεση μείωση των συντάξεων.

 2. Αυτό θα ισχύσει και για τους σημερινούς συνταξιούχους από το 2018 και μετά, ισοπεδώνοντας τις σημερινές συντάξεις προς τα κάτω.

 3. Το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης προσεγγίζει το 62% για 42 χρόνια δουλειάς.

 4. Η κυβέρνηση εγγυάται την κάλυψη μόνο της “εθνικής” σύνταξης των 384 ευρώ.

 5. Μπαίνει σε εφαρμογή η σταδιακή μέχρι το 2019 κατάργηση του ΕΚΑΣ, σφαγιάζονται τα εφ’ άπαξ και άλλες παροχές.

 6. Ενοποιούνται τα ταμεία σε ένα, που κληρονομεί από ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ έλλειμμα 2,7 δισ. ευρώ με προοπτική τη μείωση των συντάξεων.

 

 

 

Η κυβέρνηση με ψέματα προσπαθεί να πείσει ότι οι ανατροπές θα σώσουν το ασφαλιστικό σύστημα και θα εξασφαλίσουν τις συντάξεις των επόμενων γενεών. Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπαράθεση ανάμεσα στους παλιούς και νέους, κοινωνικό αυτοματισμό, διαίρει και βασίλευε.

 

Πέρα, όμως, από τη σύνταξη, το ασφαλιστικό είναι η υγεία και η περίθαλψή μας, το φάρμακο που έχουμε ανάγκη και που η πολιτική αυτή, που νοιάζεται μόνο για τις φαρμακοβιομηχανίες και τις ιδιωτικές εταιρείες υγείας, έχει φέρει σε άθλια κατάσταση. Δείτε την κατασταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Σάμου: τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, άλλα ετοιμάζονται για κλείσιμο, μηχανήματα έχουν χαρακτηρισθεί επικίνδυνα για το προσωπικό (κλίβανος αποστείρωσης εργαλείων) και συνεχώς βγαίνουν εκτός λειτουργίας, φαρμακευτικός και λοιπός εξοπλισμός δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να στέλνουν τους ασθενείς είτε για εξετάσεις, είτε για αγορά εξοπλισμού στην ιδιωτική αγορά.

 

Το νησί συνεχίζει να εξυπηρετείται από ένα ασθενοφόρο ενώ οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλετικό προσωπικό είναι τεράστιες.

 

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και του Κ.Υ. Καρλοβάσου. Με την μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, λόγω των εκεί ελλείψεων, συνεχώς υποβαθμίζεται η λειτουργία του τη στιγμή που ήδη αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό προσωπικό καθώς και σε υλικά και εξοπλισμό.

 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων

 

Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν

 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

 

 

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

 

 • Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων με όλα όσα έχουν αφαιρέσει διαχρονικά κράτος και πλουτοκρατία.

 • Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009 της 13ης και 14ης σύνταξης.

 • Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές.

 • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών

 • Άμεση στελέχωση του Κ.Υ. Καρλοβάσου ώστε να μπορεί να λειτουργεί όλο το 24ωρο

 • Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και των δομών της δημόσιας Υγείας μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue