Home ΚοινωνίαΣάμος Συνταξιούχοι Ι.Κ.Α. Καρλοβασίου : Στήριξη στους εργαζόμενους του Κ.Υ. Καρλοβασίου

Συνταξιούχοι Ι.Κ.Α. Καρλοβασίου : Στήριξη στους εργαζόμενους του Κ.Υ. Καρλοβασίου

by ikariaki.gr
1 views

συνταξιούχοι-12

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Γοργύρας, (απέναντι από την Εθνική),Καρλόβασι, 83200

ΤΗΛ.: 22730 30467, 27561 – ΦΑΞ: 22730 30467, 28440

banner

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν.

Οι εργαζόμενοι κάνουν επίσχεση εργασίας διαρκείας, από την Τετάρτη 7 του μήνα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα. Επίσης ζητάνε τη στελέχωση του κέντρου Υγείας και όλων των δομών υγείας του νησιού μας ώστε να παρέχεται δημόσια και δωρεάν υγείας σε όλους.

 

Στο χώρο μοιράστηκε στους εργαζόμενους η ανακοίνωση του σωματείο μας, σχετικά με το θέμα, καθώς και στους ασθενείς που βρίσκονταν εκεί, ζητώντας τους να ταχθούν στο πλευρό των συναδέλφων μας και να παλέψουμε όλοι από κοινού.

Παράλληλα συνομιλήσαμε με μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ) που βρίσκονταν εκεί για αντίστοιχο λόγο.

 

Καλούμε για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους και όλο το λαό, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Κ.Υ. Καρλοβάσου και να δώσουμε κοινό αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα

την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 7:00 το απόγευμα

στην πλατεία Καρλοβάσου

 

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση που μοιράστηκε σε εργαζόμενους και επισκέπτες του Κ. Υγείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου στηρίζει και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου που από την Τετάρτη 7 Οκτώβριου κάνουν επίσχεση εργασίας διαρκείας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα.

 

Και στο παρελθόν το σωματείο μας είχε επισκεφθεί το Κ.Υ. Καρλοβάσου αφού είχαμε διαπιστώσει ότι υπολειτουργεί, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές και αναλώσιμα. Τα αγροτικά ιατρεία δεν έχουν σταθερά γιατρούς για χρόνια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τον πληθυσμό, ενώ η έλλειψη προσωπικού και καυσίμων για τα ασθενοφόρα είναι πάγιο πρόβλημα για το νησί μας με δραματικές επιπτώσεις για την ανθρώπινη ζωή.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στον τομέα της υγείας, καταστρέφει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Οι μειώσεις χρηματοδότησης για την υγεία, οι απολύσεις και οι  διαθεσιμότητες στο δημόσιο, η ελλείψεις στο ΙΚΑ και στο ΠΕΔΥ, η επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας, η είσοδος ιδιωτών, έχει δημιουργήσει τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας και η ολοένα επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού για φάρμακα, γιατρούς και εξετάσεις.

Βασικό αίτημα και σκοπός του Σωματείου μας είναι η δωρεάν παροχή  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο τον λαό, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι ασφαλιστικό βιβλιάριο. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Καλούμε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν το σωματείο μας. να παλέψουμε μαζί για τα προβλήματα Υγείας. Να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα το επόμενο διάστημα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Καμιά επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας. Κανένα χαράτσι σε υγεία και φάρμακα.
  • Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με γιατρούς και περισσότερες ειδικότητες. Όλα τα χωριά με αγροτικά ιατρεία, το Νοσοκομείο με νοσηλευτικό, ιατρικό, βοηθητικό προσωπικό και πλήρης υλικοτεχνική υποδομή παντού.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ. Περισσότερα ασθενοφόρα στο νησί μας.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue