Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Συγγραφή διηγήματος για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Συγγραφή διηγήματος για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

by ikariaki.gr
8 views

afisa

 

κκε100-xronia-kke

 

 

 

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ

 

08/07/2016

banner

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ ευχαριστεί όσους έλαβαν μέρος στην προκήρυξη συγγραφής διηγήματος στα πλαίσια των 100 χρόνων του Κ.Κ.Ε. Ενός αιώνα αμέτρητων αγώνων, θυσιών στην υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού μας. Θυμίζουμε ότι η ημερομηνία παράδοσης των διηγημάτων ήταν η 30 Ιουνίου 2016.

Ωστόσο, επειδή αρκετοί φίλοι και σύντροφοι δηλώνουν την επιθυμία να συμμετέχουν και δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, γι’ αυτό η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ αποφάσισε την παράταση της προκήρυξης συγγραφής διηγήματος μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016.

Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.

Κατά τ’ άλλα ισχύουν οι όροι της αρχικής προκήρυξης την οποία επισυνάπτουμε.

Ευχαριστούμε όλους και όλες για τη συμμετοχή τους.

 

 

 

 

κκε100-xronia-kke

 

 

 

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ

 

08/07/2016

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

 

Το ΚΚΕ, το Νοέμβρη του 2018, συμπληρώνει μια συγκλονιστική ιστορική διαδρομή ενός αιώνα αμέτρητων αγώνων, θυσιών και ανεκτίμητης προσφοράς στην εργατική τάξη και το λαό. Αναδείχθηκε σε αναντικατάστατη δύναμη έμπνευσης και οργάνωσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Αντιμετώπισε σκληρές δοκιμασίες, έμεινε όρθιο στις αντιξοότητες της ταξικής πάλης και προχωρά.

Το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης του απέναντι στην εργατική τάξη, το λαό που υποφέρει. Μελετά την Ιστορία του και αξιοποιεί τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν ώστε να γίνει πιο ικανό στην πάλη για το δίκιο και τη χειραφέτηση του λαού, για τη μόνη διέξοδο προς όφελός του, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, και την οριστική απαλλαγή του από τις κρίσεις, τη φτώχεια, τους πολέμους που γεννά ο καπιταλισμός. Το ΚΚΕ παραμένει «το πιο νέο» κόμμα, γιατί πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα: Την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, τη θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

 

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, στους καθημερινούς αγώνες, οι κομμουνιστές, τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι και οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, αποτυπώνουν  τις προσωπικές τους διαδρομές, άρρηκτα δεμένες με την πορεία του ΚΚΕ και γράφουν σύγχρονες ιστορίες προσφοράς και αυταπάρνησης.

 

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ απευθύνεται και καλεί,

τους συγγραφείς, λογοτέχνες του νησιού, νέους και παλαιότερους, που συγκινούνται και εμπνέονται από τους αγώνες και το όραμα του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και εκτιμούν το ρόλο του ως σταθερού υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, όπως και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, να συμβάλουν με τη δημιουργική συμμετοχή τους στην επιτυχία της προσπάθειας συγγραφής πρωτότυπου διηγήματος…

 

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα στοχεύουμε οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, να εμπνευστούν, να συγκινηθούν και να συναντηθούν με τους προβληματισμούς, τις αγωνίες και τους στόχους του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

 

Δικαίωμα και όροι συμμετοχής:

 

  • Η προκήρυξη απευθύνεται σε συγγραφείς, λογοτέχνες, αλλά και στον καθένα και την καθεμιά που αγαπά τη συγγραφή και τη λογοτεχνία.
  • Τα διηγήματα μπορεί να στέλνονται είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: nesamoukke@yahoo.gr, είτε με το ταχυδρομείο (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή – cd, usb) στην παρακάτω διεύθυνση: Τ.Ε. ΣΑΜΟΥ ΚΚΕ (για την Οργανωτική Επιτροπή Συγγραφής Διηγήματος), Εμ. Σοφούλη, Τ.Κ. 83100, Σάμος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναφέρονται τα στοιχεία του συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, μικρό βιογραφικό).
  • Τελική ημερομηνία παράδοσης των διηγημάτων: 31 Αυγούστου 2016.
  • Για τη διενέργεια αυτής της προσπάθειας συγκροτείται Οργανωτική Επιτροπή που θα έχει την ευθύνη του διαγωνισμού.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Το διήγημα (μέχρι 3500 λέξεις) θα πρέπει να είναι πρωτότυπο έργο που θα εκφράζει το πνεύμα και το περιεχόμενο της σχετικής Ανακοίνωσης της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ. Εμπνευσμένο κυρίως από τους σημερινούς αγώνες του ΚΚΕ, της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των γυναικών, των νέων, έτσι όπως τα βιώνουμε στο νησί μας. 

Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν στη διάθεση του αγωνοθέτη. Ο αγωνοθέτης αποκτά τα πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα για οποιαδήποτε χρήση και για απεριόριστο χρόνο.

Ο δημιουργός διατηρεί το δικαίωμα αναφοράς του ονόματός του σε σχετικές ανακοινώσεις.

 

Τελική παρουσίαση των διηγημάτων

 

  • Όλα τα διηγήματα που πληρούν τους όρους και ανταποκρίνονται στο πνεύμα της προκήρυξης, θα δημοσιευτούν με ανάρτηση σε ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.
  • Ορισμένα διηγήματα θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» με ευθύνη της Συντακτικής του Επιτροπής.
  • Όλα τα έργα και οι δημιουργοί τους θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στη Σάμο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά της συμμετοχής τους.
  • Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μέσα από τα όργανα του Κόμματος και της ΚΝΕ – «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», kke.gr, kne.gr, odigitis.gr. και στο portal 902.gr.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ρίτα Καρβούνη 6978009421, Δήμητρα Παντάπαση 6977223266

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue