Τοπικά προϊόντα και εδέσματα στο μενού των αεροσκαφών
Στους αιθέρες «ταξιδεύουν» από τον Μάιο τα προϊόντα της ελληνικής γης, καθώς αποτελούν το βασικό μενού των επιβατών σε όλες τις πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air. Κάθε μήνα, στις πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού, Έλληνες και ξένοι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν ελληνικό προορισμό στο… πιάτο και το ποτήρι τους! Πρόκειται για τη δράση «Όλη η Ελλάδα κοντά», που ολοκληρώνει τον Ιούλιο το αφιέρωμά της στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, με γεύσεις και αρώματα από τη Σάμο, τη Λήμνο και την Ικαρία.
Μέχρι και τις 27 Ιουλίου όλοι οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, των εταιρειών Biosamos (Σάμος), Τσαντίρης (Ικαρία), Χρυσάφης (Λήμνος) και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου.
Γλυκά κουταλιού από τη Σάμο, τυροκούλουρα με καλαθάκι και μελίχλωρο από τη Λήμνο, παραδοσιακά φοινίκια από την Ικαρία, πετεινός κοκκινιστός με κρασί «Λημνιό» και σπιτικά φλομάρια, ψάρια Ικαρίας με σαμιώτικο κρασί, αλμυρίκι, ντόπια χορταρικά, κρασί Σάμος Άνθεμις, κρασί «Λημνιό» ερυθρό ξηρό και «Άρωμα Λήμνου» Μοσχάτο συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις των πτήσεων της εταιρείας αυτόν τον μήνα.
Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» η Γιώτα Γάτσιου από το τμήμα μάρκετινγκ της AEGEAN, η εταιρεία ξεκίνησε την ενέργεια από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς έχουν πληγεί φέτος τουριστικά. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Μάιο με τη Λέσβο και συνεχίστηκε τον Ιούνιο με τη Χίο. «Στόχος μας να καλύψουμε όλες τις περιφέρειες της χώρας», σημειώνει η κα Γάτσιου.
Αναδημοσίευση από : http://www.ypaithros.gr