Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου – Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου – Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο

by ikariaki.gr
16 views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 7μ.μ. ΣΤΟ Ε.Κ.Σ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΟΥ ΠΑΜΕ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, υπάλληλοι γραφείου, εργαζόμενοι φύλαξης, οδηγοί, καθαρίστριες,

Ο φυσικός και ο ταξικός σας χώρος είναι το σωματείο μας. Το σωματείο μας είναι το αποκούμπι κάθε εργαζόμενου του κλάδου μας, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μειώσεις μισθών, μετατροπή των συμβάσεων σε μερική απασχόληση, κλέψιμο ενσήμων, απληρωσιά, αυταρχισμός και εντατικοποίηση της δουλειάς, είναι τα κρούσματα των εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους ελάτε, αγκαλιάστε το σωματείο μας και το Εργατικό Κέντρο. Είναι εκείνα που δεν τα κάνουν πλακάκια με καμιά εργοδοσία. Που παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για το δίκιο μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις δύο τοπικές συνελεύσεις του σωματείου μας, στα πλαίσια των δίμηνων αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και του Εργατικού Κέντρου, για να κουβεντιάσουμε από κοντά τα προβλήματά μας, αλλά και για να συντονίσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα.

  • Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ώρα 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Βαθύ)
  • Τη Τετάρτη 1 Οκτωβρίου ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία των σωματείων (Καρλόβασι)

Βασικοί μας στόχοι είναι :

* Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 918 ευρώ. Τα 918 ευρώ να είναι η βάση για υπογραφή νέας σύμβασης.

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Κανένας απλήρωτος ή ανασφάλιστος.

* Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και σύγχρονη – πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

* Ολόπλευρη στήριξη των ανέργων συναδέλφων μας. Διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διαρκεί η ανεργία.

banner

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ Δ.Σ.

[divider]

Προσκλητήριο Αγώνα

Όλοι στο Συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Οκτώβρη 2014

ώρα 7.00΄ το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

Ανταμώνουμε ξανά την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ! για ν’ ακουστεί βροντερή η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων

Δράση τώρα! για να σταματήσουμε την αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα που ρημάζει τα δικαιώματα και την ζωή μας

Δράση τώρα! για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας. Ότι αρνούμαστε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι.

Ότι δεν θ’ αφήσουμε να μαυρίζουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας

 

εκσ αριθμοί

Δεν είναι απλά αριθμοί! Είμαστε εμείς! Είναι τα παιδιά μας! Είναι οι συγγενείς και φίλοιμας! Είναι ο συνάδελφός μας και η συναδέλφισσα που χρησιμοποιούνται από κυβέρνηση και εργοδοσία για να κοντύνουν τα δικαιώματα όλων μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην τους αφήσουμε να λεηλατούν τις ζωές μας.

Στο δικό μας χέρι είναι και μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με τον οργανωμένο, μαζικό και ταξικό αγώνα μας μπορούμε να σπάσουμε την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Μπορούμε να σπάσουμε τις θεωρίες των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών περί αναποτελεσματικότητας του αγώνα, ότι τίποτα δεν αλλάζει. Από μας, την δύναμη και την συμμετοχή μας, εξαρτάται να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα ο αγώνας μας και να τ’ αλλάξουμε όλα.

Τώρα ήρθε η ώρα! Βάζουμε τέλος στην αναμονή και την ανοχή.

Παλεύουμε για:

  • προστασία των ανέργων. Να ορθώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης

  • δουλειά μόνιμη και σταθερή, κανείς να μην πληρώνεται κάτω από 751€. Κανένας ανασφάλιστος, χωρίς ΣΣΕ. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Επίδομα ανεργίας στα 600 €. Κατώτερη σύνταξη στα 600 €.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για μια αξιοπρεπή ζωή, να πληρώσει το κεφάλαιο τους φόρους, κάτω η φοροληστεία.

  • Διασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων για την κοινωνική προστασία των εργαζομένων, των γυναικών, των συνταξιούχων, της νεολαίας (υγεία , πρόνοια κλπ.)

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue