Home ΚοινωνίαΠολιτική Η Επίσκεψη του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία το τριήμερο 15/7 έως και 17/7-2017

Η Επίσκεψη του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία το τριήμερο 15/7 έως και 17/7-2017

by ikariaki.gr
2 views

Στις 17 Ιουλίου 2017 η Ικαρία γιόρτασε την 105η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό. Ο Βουλευτής Νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, κατέφθασε στην Ικαρία το Σάββατο 15/7, προκειμένου να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και για να συναντήσει φορείς και συλλόγους του νησιού, ώστε να ενημερωθεί και να ενημερώσει για τις εξελίξεις σε καίρια θέματα.

Το Σάββατο 15-7, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.- Κ.Υ Ικαρίας κ. Καρδάση όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου που αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Κατέστη σαφές από τον Βουλευτή, πως η γραφειοκρατική πολυπλοκότητα που προηγούνταν του βαρυσήμαντου αυτού έργου έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και σταδιακά θα αρχίσει η υλοποίησή του, που τόσο αναμένεται από τους Ικαριώτες πολίτες.

Το απόγευμα, ο Βουλευτής συναντήθηκε με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Κηρύκου, όπου συζητήθηκε η επικρατούσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση τόσο της χώρας, όσο και του νομού και της Ικαρίας ειδικότερα, καθώς και τα προβλήματα του τόπου, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Χρ. Πιλάλης, Διευθύνων Σύμβουλος στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η 1η τελετή λήξης του  40ού  Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά “Ίκαρος” 2017. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και  βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης χαιρέτησε την εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαιρετική αυτή διοργάνωση. Ακόμα, τους ενημέρωσε για την επικείμενη χρηματική συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού για το φετινό τουρνουά. Τέλος, συμμετείχε στην απονομή των βραβείων των σκακιστών του β’ γκρουπ, μαζί με τον κ. Χρ. Πιλάλη που είναι και ο Έφορος Σχολικού Σκάκι της ΕΣΟ.

Την Κυριακή 16/7, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Σταμούλο ώστε να συζητήσουν το θέμα της καθυστέρησης που έχει προκύψει ως προς την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών της Ικαρίας από το Υπουργείο Τουρισμού. Ο Βουλευτής νομού Σάμου λίγες μέρες πριν έρθει στην Ικαρία, πραγματοποίησε συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού για το συγκεκριμένο θέμα κι ενημέρωσε τον Δήμο για τις εξελίξεις αλλά και για τις ενέργειες που ενδεχομένως θα συνδράμουν στην ολοκλήρωση της πολύ σημαντικής αυτής διαδικασίας. Από την συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη για μια ακόμη συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού από κοινού με τον Βουλευτή κι εκπροσώπους του Δήμου Ικαρίας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας συναντήθηκε και με τον Σύλλογο του χωριού Θέρμα για να τους ενημερώσει για το ίδιο θέμα, της πιστοποίησης δηλαδή των ιαματικών πηγών των Θερμών και της υπόλοιπης Ικαρίας. Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και μέλη του συλλόγου προθυμοποιήθηκαν να παρευρεθούν στο μελλοντικό ραντεβού στο Υπουργείο Τουρισμού. Τέλος, από την συζήτηση αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά η ανάγκη ένταξης των ιαματικών πηγών σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα η βελτίωση των εγκαταστάσεων, αλλά και να αξιοποιηθούν οι πηγές στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους από την τοπική κοινωνία.

Την Κυριακή 16-7, αλλά και την Δευτέρα 17-7 το απόγευμα ο Βουλευτής επισκέφτηκε τον Εύδηλο και τις Ράχες Ικαρίας, ώστε να συνομιλήσει με τους κατοίκους και να ενημερωθεί κυρίως από τους ίδιους για τις ανάγκες του τόπου, αλλά και να ενημερώσει για την επικείμενη διοικητική και επιχειρησιακή αναβάθμιση των δομών Υγείας τόσο στον Εύδηλο ,όσο και στις Ράχες.

Η επίσκεψη στην Ικαρία ολοκληρώθηκε με τις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης Ιουλίου για την Ικαριακή Επανάσταση του 1912. Ο Βουλευτής κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων εκπροσωπώντας παράλληλα και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Ακολούθως συνεχάρη τους τοπικούς φορείς για την εξαιρετική διοργάνωση κι αξιοποίησε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπουργό Άμυνας κ. Π. Καμμένο καθώς και με τους υπόλοιπους εκπροσώπους φορέων και θεσμών που παραβρέθηκαν στον εορτασμό.

banner

Από το γραφείο του Βουλευτή

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue