Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Σάμος: Διαμαρτυρία για τα κυβερνητικά σχέδια στο προσφυγικό

Σάμος: Διαμαρτυρία για τα κυβερνητικά σχέδια στο προσφυγικό

by ikariaki.gr
2 views

imagehandler

Οι κάτοικοι αντιδρούν στη μονιμοποίηση των μεταναστών στο νησί και στην αύξηση του ΦΠΑ – «Η κυβέρνηση τάζει, αλλά δεν κάνει τίποτα», δήλωσε ο δήμαρχος

Ένα βροντερό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης να «μονιμοποιήσει» τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στοιβαγμένοι στο Hot Spot του νησιού και παράλληλα να αυξήσει το ΦΠΑ στις ακριτικές περιοχές, δίνοντας τη χαριστική βολή στον τουρισμό και στην τοπική κοινωνία, φώναξαν φορείς και πολίτες της Σάμου. Η μεγάλη πανσαμιακή συγκέντρωση για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι και από την πολυπληθή παρουσία αποδείχθηκε η σοβαρότητα του θέματος για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, κατά τις δηλώσεις των ντόπιων, «καθηλώνουν» το νησί.

Στην αρχή της συγκέντρωσης διαβάστηκε επιστολή του μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστας Αμυρσώνης διάβασε το ψήφισμα του οργάνου. Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Κυριαζής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Κολλάρας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Κώστας Κυριαζής:

Δήμαρχος Σάμου: «Η Σάμος δεν θα καθηλωθεί»

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος. Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ανέφερε:

«Εμείς εδώ, στην άκρη της Ελλάδας, δεν πιστεύουμε ότι είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού, ίσως η Κυβέρνηση μας θεωρεί! Ε, λοιπόν: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Φτάνει πια στα λόγια. Η Σάμος ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ! Δεν αντέχει άλλη πίεση, δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση, δεν αντέχει άλλη αδιαφορία, δεν αντέχει άλλα ΨΕΜΑΤΑ! Όλοι μαζί υψώνουμε σήμερα τη φωνή μας για να πούμε ένα βροντερό ΣΤΟΠ!

ΣΤΟΠ στην κοροϊδία για την αποσυμφόρηση του χοτ-σποτ που ασφυκτιά ήδη ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ! Η ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! ΣΤΟΠ στη δράση των συμφερόντων που, μέσα σ’ αυτή την αλλοπρόσαλλη κατάσταση βρίσκουν ευκαιρία, όπως πάντα, για ρεμούλες και κονόμα, απ’ όπου και αν προέρχονται! ΣΤΟΠ στην ανεπάρκεια του κράτους που δεν τηρεί όχι μόνο όσα υποσχέθηκε, αλλά ούτε τα στοιχειώδη».

Ο Δήμαρχος Σάμου τόνισε στην ομιλία του και τα εξής:

– Στο χοτ-σποτ που, παρά την άρνηση του δήμου -και την διακοπή εργασιών που ζήτησε- η κυβέρνηση επέβαλε να φιλοξενηθεί σε δημόσιο χώρο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2.500 άνθρωποι. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια αναλογία! 6.000 μόνιμοι κάτοικοι και 2.500 πρόσφυγες/μετανάστες!

– Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, αστυνομία, πυροσβεστική, υγειονομικές αρχές, όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπιση του θέματος έχουν υπερβάλει εαυτούς εδώ και καιρό. Όσο κι αν καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όση αυταπάρνηση και να δείξουν, είναι φανερό σε όλους ότι δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα και τον καθημερινό κίνδυνο που υπάρχει

banner

– Η περίεργη απροθυμία της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από τις πολυάριθμες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο μας, προξενεί από ερωτηματικά σε όλους μας, έως όμως και θυμό σε ανθρώπους που ζουν από κοντά το πρόβλημα.

-Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί, η κοινωνική αντοχή εξαντλείται, η τοξικότητα αυξάνεται. Εξάλλου τα σοβαρά πρόσφατα επεισόδια αυτό δείχνουν!

-Είναι δεν είναι ενάμισης μήνας από την ημέρα που, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μουζάλας πρώτος πρώτος, υπέγραψε επίσημο έγγραφο που δεσμευόταν για την άμεση αποσυμφόρηση του χοτ-σποτ, για την άμεση ενίσχυση των αρχών που καθημερινά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Το έγγραφο του Μαξίμου προσδιορίζει σε 28 τα άτομα που απαιτούνται για να διεκπεραιώνουν 400 αιτήσεις το μήνα περίπου. Δεσμεύτηκαν να τους φέρουν μέχρι 15 Νοεμβρίου και σήμερα είναι μόλις 12 (τα άτομα). Η δέσμευση αυτή έγινε και παρουσία των Υπουργών: · Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη · Εθνικής Άμυνας, κ. Βίτσα · Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας. Φωτίου · Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, κ. Χαρίτση · Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Κουίκ · Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Παύλου Αδακτυλίδη. Ο Οδικός αυτός χάρτης δεν τηρήθηκε και δεν τηρείται!

-Οι δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνουν και τη δέσμη μέτρων οικονομικής ανακούφισης και ενίσχυσης του νησιού που, εκτός από το προσφυγικό, έχει πλέον, σε λίγες μέρες να αντιμετωπίσει ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ, καταδικαστική για τον τόπο, κατά μέσο όρο 7%, και σε άλλες περιπτώσεις 15%! Με ουσιαστική οικονομική επιβάρυνση πάνω από 25% στο κόστος της καθημερινής ζωής!

-Ό,τι υπόσχεται στους δανειστές το τηρεί η κυβέρνηση, στους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου δεν τα τηρεί. ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α.

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα της συγκέντρωσης, ο κ. Αγγελόπουλος είπε, ακόμη:

-Δεν είναι ούτε κατά διάνοια μια συγκέντρωση, μια διαμαρτυρία ξενοφοβική ή μισαλλόδοξη η σημερινή. Ούτε είναι μια διαμαρτυρία «υπερβολική», κατά κανέναν τρόπο. Ούτε, βέβαια, είναι μια διαμαρτυρία με κομματική ή πολιτική χροιά. Είναι, άλλωστε, μια διαμαρτυρία που αφορά ΚΑΙ αυτούς τους ανθρώπους: στοιβαγμένοι σα σαρδέλες, μέσα στο καταχείμωνο, εγκλωβισμένοι στη χώρα μας μήνες τώρα, απογοητευμένοι και σε αδιέξοδο είναι. Είμαστε όμως ΚΙ ΕΜΕΙΣ, πλέον, εγκλωβισμένοι και απογοητευμένοι. Και απαιτούμε να μπει ένα ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ακριβώς για να ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

-Δε γίνεται ΌΛΗ την πίεση να την αντέχουμε εμείς, την ώρα που κάποιοι πολύ πιο αρμόδιοι απλώς πετάνε φούμαρα και κάνουν λεζάντα και δημόσιες σχέσεις και κάποιοι πιο πονηροί ακόμη βρίσκουν τρόπους να γίνονται πιο πλούσιοι από τη μιζέρια των άλλων και από την πτώση του νησιού μας.

-Στέλνω μήνυμα συμπαράστασης και στα άλλα νησιά που δοκιμάζονται…

-Η Σάμος έχει δείξει με κάθε τρόπο τη διάθεσή της να συνεργαστεί με όσους χρειάζεται για να δοθούν λύσεις σε όσα μας καίνε. Όμως, η συνεργασία απαιτεί αυτό που λέει η λέξη: να εργαστούν κάποιοι ΜΑΖΙ. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν συμβαίνει. Εδώ, έχουμε κάποιους που εργάζονται και κάποιους που απλώς ανοίγουν το στόμα τους και πετάνε λόγια.»

Τέλος, ο Δήμαρχος Σάμου έδωσε και το στίγμα της επόμενης μέρας:

«Καταθέτουμε την προσφυγή για το ΦΠΑ!», τόνισε. «Εξειδικεύσαμε τα αναπτυξιακά κίνητρα, τα μέτρα ανακούφισης, την επέκταση της κοινωνικής πρόνοιας, τις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις και είμαστε πανέτοιμοι για την συνάντησή μας με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπ. Οικονομίας! Είμαστε έτοιμοι για το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Βόρειο Αιγαίο που ζητάμε να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Μεταφέρουμε τον αγώνα μας και στην Αθήνα, στα υπόλοιπα κέντρα αποφάσεων εθνικά και ευρωπαϊκά ! Συμμετέχουμε δυναμικά στο παν-αιγιακό συλλαλητήριο με τα Επιμελητήρια των νησιών μας μπροστά! Καταγγέλλουμε την αδράνεια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής! Μπουχτίσαμε από λόγια. Ώρα να ακουστούν δυνατά και τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Η ΣΑΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΗΛΩΘΕΙ!»


Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Λέμε όχι σε κινήσεις που οδηγούν σε μόνιμη παραμονή 

«Σήμερα στέλνουμε πολλά μηνύματα, όχι μόνο στον κο Μουζάλα, αλλά σε όλους. Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και είναι σήμερα σημαντικό που είμαστε όλοι εδώ, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι παραγωγικοί φορείς, η τοπική εκκλησία και οι πολίτες.  Και όταν είμαστε πολλοί τα μηνύματα είναι δυνατά και ισχυρά. Θέλω να στείλω μήνυμα στον κο Μουζάλα. Δεν είμαστε στη Σάμο 5 γραφικοί και ακραίοι που διαμαρτυρόμαστε. Είμαστε όλη η Κοινωνία και σήμερα το δείχνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι πρόβλημα λίγων ανθρώπων, άλλα όλων των ανθρώπων, όχι μόνο της πόλης της Σάμου, αλλά ολόκληρου του νησιού. Οι διαμαρτυρίες μας δεν στρέφονται κατά των προσφύγων. Στρέφονται κατά αυτών που δημιούργησαν το πρόβλημα, που το συντηρούν και σήμερα μας κοροϊδεύουν. Λέμε εδώ και τώρα αποσυμφόρηση», είπε ο κ. Κατρακάζος.

Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για σκληρό εκβιασμό της Κυβέρνησης που κινείται στη μόνιμη παραμονή των μεταναστών στη Σάμο. «Εμείς σαν κοινωνία πρέπει να φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε «Αποσυμφόρηση εδώ και τώρα» και να λέμε όχι σε κινήσεις που οδηγούν σε μόνιμη παραμονή Και ποιες είναι αυτές οι κινήσεις; Να πάρουν παιδεία εδώ στη Σάμο, να πάνε σε ξενοδοχεία να μάθουμε να ζούμε με το ζόρι όπως είπε στους Χιώτες ο κος Μουζάλας με τους μετανάστες. Ε δεν θα μάθουμε. Δεν θα το δεχτούμε», είπε ο κος Κατρακάζος και έκανε λόγο για κοροϊδία της Κυβέρνησης που υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο να αφήσει μόνιμα στον τόπο μας χιλιάδες ανθρώπους παρά τη θέλησή τους.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος»

«Οι σαμιώτες έχουν ενεργά συμπαρασταθεί από την πρώτη στιγμή σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στο νησί μας. Ειδικά όταν με πράξεις βίας γίνεται κατάχρηση της φιλοξενίας μας. Οι ψεύτικες υποσχέσεις που δόθηκαν από την Κυβέρνηση, υποσχέσεις για γρήγορη διαδικασία εξέτασης του ασύλου, δεν υλοποιήθηκαν και σήμερα εισέρχονται καθημερινά δεκάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο, φτάνοντας τους 2.800 σε ένα κέντρο 850 ατόμων. Κοντά στο μισό της πόλης αποτελώντας το 45% του πληθυσμού της πόλης. Άτομα από διάφορες χώρες, όχι μόνο Σύριοι που έφυγαν από τη χώρα τους λόγω του πολέμου, αλλά και άλλοι που έρχονται παράνομα», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κος Γιώργος Κυριαζής και ανέφερε «Πρέπει να αντιδράσουμε για το μέλλον των επόμενων γενιών. Δεν υπάρχει χρόνος, από μέρα σε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει, όλα εξελίσσονται ραγδαία», είπε. Ο κ. Κυριαζής, στο τέλος της ομιλίας τους, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην απεργία των Επιμελητήριων Χίου, Λέσβου και Σάμου στις 30 Νοεμβρίου.

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: «Ανεπαρκής και πρόχειρη διαχείριση»

«Καταγγέλλουμε την πολιτική της Κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό, την απουσία της στο ζήτημα και καλούμε την Πολιτεία, τις αρχές και τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας λύσεις. Το νησί μας και ειδικότερα η πόλη της Σάμου αιμορραγεί εξαιτίας του προσφυγικού.  Υπάρχει έξαρση κλοπών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, ακραίων συμπεριφορών που δημιουργούν πρόβλημα διαβίωσης στην Κοινωνία. Η διαχείριση είναι πρόχειρη και ανεπαρκής και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί», είπε ο κ. Γιώργος Κολλαρος, πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου και ζήτησε την πιστή εφαρμογή του νόμου για το μεταναστευτικό και το άσυλο. «Σήμερα πρέπει η τοπική Κοινωνία να στείλει ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση πως το νησί δεν μπορεί να δεχτεί άλλη δομή, όπως και να την ονομάσουν. Γιατί το νησί μας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Καλούμε το σαμιακό λαό να δείξει νηφαλιότητα και ομοψυχία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κολλάρος.

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων: « Ήρθε η ώρα για τη δική μας αξιοπρέπεια, για τη δική μας επιβίωση, για την ασφάλεια μας»

«Ο τουρισμός είναι για το νησί μας ο μοχλός ανάπτυξης και η κινητήριος οικονομική μας δύναμη. Το 75% του κύκλου εργασιών στηρίζεται στον τουρισμό μας. 1800 έως 2.00 άτομα απασχολούνται αποκλειστικά στον τουριστικό τομέα. Όλα αυτά τα χρόνια κοπιάσαμε, εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για να αναδείξουμε το νησί μας σε έναν τουριστικό προορισμό. Έχουμε πετύχει να έχουμε 38% επαναλαμβανόμενους πελάτες κάθε χρόνο. Ρεκόρ επιτυχίας πανελλαδικά», είπε ο κ. Γιώργος Κυριαζής και συνέχισε: «Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το μέλλον των παιδιών μας να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη Σάμο μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο να μας αλλοιώσει αυτή τη μακροχρόνια προσπάθεια που με αγώνα, μόχθο και ιδρώτα έχουμε πετύχει. Εμείς οι Σάμιοι έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια τη φιλοξενία μας και την αγάπη προς κάθε ξένο που μας επισκέπτεται. Αυτό έχουμε δείξει από το 2011 προς όλους τους πρόσφυγες-μετανάστες που απροσκάλεστοι ήρθαν στο νησί μας. Τους βοηθήσαμε, τους δώσαμε τροφή και νερό από το υστέρημά μας. Τώρα ήρθε η ώρα για τη δική μας αξιοπρέπεια, για τη δική μας ανθρωπιά, για τη δική μας επιβίωση για την ασφάλεια μας. Ήρθε η ώρα που αυτή η μεγάλη οικογένεια που ανήκουμε, η ΕΕ να δείξει ότι αλληλεγγύη είναι και για τους πολίτες αυτών των ακριτικών νησιών».

Μήνυμα από την ΚΕΔΕ

Μήνυμα χαιρετισμού στην εκδήλωση έστειλε εκ μέρους της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της, κ. Γ. Πατούλης. Σ’ αυτήν αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος  βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που σηκώνουν δυσανάλογα το βάρος αντιμετώπισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών , που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν την Πατρίδα μας.

Οι Δήμοι σας, αλλά και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , παρά την έλλειψη πόρων, προσωπικού και μέσων, έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στη διαχείριση του προβλήματος.
Η κατάσταση που έχει όμως πλέον δημιουργηθεί μετά το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό στα νησιά, αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα, δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, απαιτεί άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση από την πλευρά της Κεντρικής Κυβέρνησης.
Απαιτείται ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, στο οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η πολιτική εκχώρησης των κρίσιμων αρμοδιοτήτων του Κράτους και των κονδυλίων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού, στις ΜΚΟ. Η πολιτική αυτή απέτυχε και δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί.

Απαιτούμε να δρομολογηθούν λύσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τη φιλοξενία των προσφύγων κάτω από ανθρώπινες συνθήκες, σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και θα εξασφαλίζουν την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Κεντρικής Κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, ώστε να αποφευχθούν νέες αντιπαραθέσεις με τις τοπικές κοινωνίες.
Απαιτούμε να προηγείται διάλογος και διευκρινήσεις πριν από κάθε απόφαση για το μεταναστευτικό ζήτημα και ιδιαίτερα για τη χωροθέτηση των προσωρινών χώρων φιλοξενίας.
Διεκδικούμε  απευθείας για λογαριασμό των Δήμων μέρος των ευρωπαϊκών πόρων που πρόκειται να κατευθυνθούν στη χώρα,  για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.»

Την επίσημη στήριξή τους στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί φορείς και Σύλλογοι του νησιού. Μεταξύ άλλων:

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων Κορσεών, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου, η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, ο Ε.Ο.Σ Σάμου, το Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία και Φίλων   ¨ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ – Ο ΙΚΑΡΟΣ¨, η ΝΟΔΕ Σάμου, η SOS Ομάδα Πολιτών, ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Δυτικής Σάμου, ο Σύλλογος Τριτέκνων Σάμου και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου.

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.protothema.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue