Home ΟικονομίαΕργασία Προσλήψεις Λιμενικού: Ο Βαρβιτσιώτης «ξέχασε» τις δεσμεύσεις του

Προσλήψεις Λιμενικού: Ο Βαρβιτσιώτης «ξέχασε» τις δεσμεύσεις του

by ikariaki.gr
3 views

Ο διαγωνισμός που προκηρύσσει το υπουργείο Ναυτιλίας για την κατάταξη δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση πέντε βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι με ερώτησή τους στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας έφεραν το θέμα στη Βουλή.

λιμενικό εφσυν

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 30 Οκτωβρίου 2013 που είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση

 

Οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτρης Γάκης, Μαρία Διακάκη και Αγνή Καλογερή υποστηρίζουν ότι το κείμενο της προκήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 23 Ιουνίου, αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή του κειμένου της περυσινής προκήρυξης για την κατάταξη δοκίμων σημαιοφόρων και υπενθυμίζουν στον υπουργό Ναυτιλίας ότι τον Οκτώβριο του 2013, μετά τις καταγγελίες που είχαν γίνει για τον περυσινό διαγωνισμό, είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστής Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται από το 2014 μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όπως γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία. Εκτιμούσε μάλιστα, τότε, ότι με τις αλλαγές αυτές θα σταματήσει να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό.

 

Δέσμευση την οποία δεν τήρησε, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, αφού σχεδόν ένα χρόνο μετά προκηρύσσει και πάλι την εισαγωγή δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα με πανομοιότυπο τρόπο με τον περυσινό διαβλητό διαγωνισμό και χωρίς να υπάρχει αυτή τη φορά η δικαιολογία των χρονικών περιορισμών.

 

«Επειδή, μάλιστα, υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις από διαγωνιζόμενους που, ενώ είχαν αποδώσει εξαιρετικά, δεν πέρασαν και κρίθηκαν ως επιλαχόντες, υπήρξαν δημοσιεύματα, διαρροές, αλλά και προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα εισαχθούν σε επόμενη φάση. Αυτές οι φήμες διατηρήθηκαν εντέχνως μέχρι και τις ευρωεκλογές. Εναν μήνα μετά, ο υπουργός υπέγραψε την απόφασή του για νέο διαγωνισμό. Βάσιμα εικάζεται ότι η σκοπιμότητα αυτού του χειρισμού ήταν να αποθαρρυνθούν οι επιλαχόντες, να κινηθούν νομικά και μέσω ενστάσεων κατά της διαδικασίας ή και να δημοσιοποιήσουν τις καταγγελίες, δεδομένου ότι αρκετοί κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρουν.

 

Στην ερώτησή τους οι πέντε βουλευτές σημειώνουν ότι οι όροι και οι διαδικασίες της περυσινής προκήρυξης είχαν καταγγελθεί ως προς την αξιοπιστία τους και ως προς την ελλιπέστατη διασφάλιση αντικειμενικών επιλογών των εισακτέων. Οι ανησυχίες, που είχαν εκφραστεί τότε, επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν με τη διενέργεια διαγωνισμού, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα, αλλά και πλήθος επώνυμων καταγγελιών, που αναφέρονταν όχι μόνο σε παρατυπίες, αλλά και σε κραυγαλέες αδικίες. Οι βουλευτές υπενθυμίζουν μάλιστα ότι σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση και η διερεύνηση του θέματος ανατέθηκε στο Ναυτοδικείο.

 

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό: Για ποιο λόγο δεν τήρησε τη δέσμευσή του και γιατί επέλεξε εκ νέου τη διενέργεια ενός διαγωνισμού που έχει πολλαπλώς καταγγελθεί ως διαβλητός; Γιατί δεν προχώρησε στη λύση της κατάταξης επιλαχόντων του προηγούμενου διαγωνισμού, προς αποκατάσταση αδικιών και σε εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που ο ίδιος είχε θεσμοθετήσει, και τέλος ερωτούν, εάν ολοκληρώθηκε η έρευνα του Ναυτοδικείου, σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες και αδικίες στον διαγωνισμό για την εισαγωγή δοκίμων σημαιοφόρων στο Λ.Σ. το 2013 και, αν όχι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

[divider]

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου – [email protected]

 

efsyn.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue