Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

by ikariaki.gr
13 views

2137208

λ.σ.-δημου-σαμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Παρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων της νοτιοδυτικής Σάμου, γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επιχειρεί ακόμη μια φορά να στήσει κεραία μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακτινοβολίας στη περιοχή Ρεματέϊκα. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διώξεις προέδρων των χωριών της περιοχής, δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλων κατοίκων που θα καθίσουν  ακόμη μια φορά στο εδώλιο με ανυπόστατες κατηγορίες.

Αυτή η τακτική των εταιριών πατάει πάνω στην ασυδοσία που τους δίνει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο όλων των μέχρι  σήμερα φιλομονοπωλιακών αστικών κυβερνήσεων. Στον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ τους ποια θα επικρατήσει στην αγορά δεν σταματούν πουθενά , τα πάντα για τα κέρδη τους. Έχουν γεμίσει τον τόπο κεραίες, τόσο αυτές που βλέπουμε όσο και άλλες καλυμμένες σε καμινάδες ή άλλα καμουφλάζ  όπως έχει πολλές φορές αποκαλυφθεί , ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις.

Σήμερα δεν αρκεί η διαμαρτυρία , η άμυνα απέναντι σ’ αυτή την ασυδοσία. Ο αγώνας μας πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που από τη μια ρημάζει τη ζωή μας και από την άλλη δίνει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους που έχουν την οικονομική εξουσία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί  και έχει καταθέσει  ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Οργανωμένο πάρκο κεραιών μετά από επιστημονική μελέτη ,ώστε η λειτουργία του να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων.
  • Σ’ αυτή τη κατεύθυνση καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει τη χωροθέτηση και κατασκευή ενός ή δύο πάρκων κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές.
  • Να σταματήσουν τώρα οι δικαστικές διώξεις και η τρομοκρατία που ασκείται στο λαό.
  • Όχι στην ασυδοσία των μονοπωλίων της τηλεφωνίας. Ανατροπή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
  • Επικοινωνίες στην υπηρεσία του λαού, με κοινωνικοποίηση όλων των υποδομών και τεχνολογικών μέσων ,με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, στα πλαίσια του Κεντρικού Πανεθνικού Επιστημονικού Σχεδιασμού της Οικονομίας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Σάμος 20-5-2016

 

banner

 

 

 

nea_eikona_1_3

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Ερωτώ την Κα Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, τι μέτρα θα πάρει η περιφέρεια ώστε να σταματήσει η εγκατάσταση κεραιών cosmote και vodafone στη περιοχή Ρεματέϊκα στα όρια των Δημοτικών ενοτήτων Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου. Μια εγκατάσταση για την οποία αντιδρούν σύσσωμοι οι κάτοικοι 6 χωριών με αποφάσεις των εκλεγμένων τοπικών τους συμβουλίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου.

Είναι απαίτηση των κατοίκων των 6 χωριών της περιοχής (Μαραθόκαμπος, Πλάτανος, Κουμέϊκα, Σκουραίϊκα, Κονταίϊκα, Αγ. Θεόδωρος). Μια απαίτηση που εκφράστηκε με κινητοποιήσεις στην πρώτη προσπάθεια εγκατάστασης από την cosmote που έγινε παλιότερα και τώρα επανέρχονται με νέα προσπάθεια από τη Vodafone.

Για αυτές τους τις διαμαρτυρίες, ήδη σύρθηκαν στα δικαστήρια και αθωώθηκαν οι 6 πρόεδροι των χωριών που συνορεύουν με τον χώρο των υπό εγκατάσταση κεραιών. Δικαστήρια που θα συνεχιστούν με την κλήση σε δίκη και άλλων κατοίκων της περιοχής.

Ζητάμε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις και διαμαρτυρίες των εκλεγμένων συμβουλίων και όλων των κατοίκων των 6 χωριών και να ζητηθεί η ανάκληση και της αδείας, όπως και η έγκριση της ΜΠΕ από την περιφέρεια.

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος

Αντώνης Δράκος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue