Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Παρέμβαση Βουλευτή και Δήμου Ικαρίας για την μη εξυπηρέτηση των λιμανιών Ευδήλου και Καρλοβάσου

Παρέμβαση Βουλευτή και Δήμου Ικαρίας για την μη εξυπηρέτηση των λιμανιών Ευδήλου και Καρλοβάσου

by ikariaki.gr
9 views

Αθήνα, 24-1-2017

 

Προς: -Γ.Γ. Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

κ. Ι. Θεοτοκά

 

Κύριε Γραμματέα,

Από τις 15 Φεβρουαρίου 2017 και σχεδόν για ένα μήνα ξεκινάει η ετήσια συντήρηση του πλοίου «Νήσος Μύκονος». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα λιμάνια του Ευδήλου Ικαρίας και Καρλοβασίου Σάμου να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και επομένως να μην εξυπηρετούνται ευρείες περιοχές των δύο νησιών. Να σημειώσουμε ότι τόσο η εμπορική όσο και η επιβατική κίνηση προς Καρλόβασι Σάμου και Εύδηλο Ικαρίας είναι αυξημένη και κρίσιμη τόσο για την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Σάμου και Ικαρίας, όσο και για τη διατήρηση του μεταφορικού κόστους των προϊόντων σε λογικά επίπεδα.

Επιπρόσθετα, το Καρλόβασι είναι πόλη που φιλοξενεί τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επομένως χρειάζεται να ληφθεί υπόψη στον προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και αυτή η τόσο σημαντική παράμετρος, που αφορά στη μετακίνηση των φοιτητών και τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστημίου, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Σας καλώ, ώστε με επείγουσα παρέμβασή σας και ενόψει της συνεδρίασης του ΣΑΣ την Τετάρτη 25-1-2017, να καλυφθεί από την υπεύθυνη, για την εκτέλεση των δρομολογίων, εταιρεία, η απρόσκοπτη  ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καρλοβασίου Σάμου και του Ευδήλου Ικαρίας, με τους υπόλοιπους προγραμματισμένους προορισμούς, τόσο για την περίοδο που το Νήσος Μύκονος θα βρίσκεται σε συντήρηση όσο και για το χρονικό διάστημα που θα ισχύσουν οι νέες τροποποιήσεις δρομολογίων.

banner

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Σεβαστάκης

Βουλευτής Σάμου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                           Άγιος Κήρυκος 24/1/2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ   ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ           Αρ. Πρωτ: 471

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ: Άγιος Κήρυκος Ικαρία

Τ.Κ.83300
Τηλ. :  2275350418 – 2275350401

Fax :   2275022215

Email:  [email protected]    

                              Προς: Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

1) Γραφείο Υπουργού

(κ. Π. Κουρουμπλη)

2) Γ.Γ. Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

(κ. Ι. Θεοτοκά)

3) Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών

(κ. Ι. Τζαμουράνη –Πλοίαρχο Λ.Σ )

Θέμα:  Ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Βορείου Ικαρίας

Σχετικό : Επιστολή Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών (23/1/2017)

 

Αξιότιμοι κύριοι ,

Πληροφορούμαστε ότι από τις 15 Φεβρουαρίου και για ένα μήνα, το πλοίο της Helllenic Sea Ways «Νήσος Μύκονος» που εξυπηρετεί το λιμάνι του Ευδήλου, θα διακόψει την εκτέλεση του δρομολογίου προκειμένου να γίνει η ετήσια συντήρηση.

Το πλοίο «Νήσος Ρόδος» για το διάστημα αυτό δεν προσεγγίζει και το λιμάνι του Ευδήλου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της βορειοδυτικής Ικαρίας που αποτελούν τα 2/3 του πληθυσμού του νησιού, να αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις έως και 80 χιλιομέτρων σε ένα προβληματικό οδικό δίκτυο, που πολλές φορές το χειμώνα καθίσταται επικίνδυνο ή και απροσπέλαστο.

Περαιτέρω η μη προσέγγιση πλοίου αυξάνει το κόστος των εμπορευμάτων και μετακίνησης των επιβατών και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης των κατοίκων. Είναι δε γεγονός ότι κάτοικοι της Ικαρίας αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά, δεδομένης της έλλειψης υπηρεσιών και αγαθών στο νησί.

Με βάση τα παραπάνω, σε περίπτωση που το πλοίο «Νήσος Ρόδος» δεν δύναται να προσεγγίζει και το λιμάνι του Ευδήλου, ζητούμε να προχωρήσετε σε δρομολόγηση άλλου αξιόπλοου πλοίου που να έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Σ.Α.Σ. ζητούμε τη θετική παρέμβασή σας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο  Δήμαρχος  Ικαρίας

 Στέλιος  Σταμούλος

 

 

 

 

 

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας: Τελικά οι αναφορές μας σε άρθρο για την ουσιαστική αδρανοποίηση των δύο λιμανιών  του νομού μας για ενάμιση μήνα (14/2 – 31/3) εισακούστηκαν από τους αρμόδιους και αντέδρασαν. Χαιρόμαστε γι αυτό και προτρέπουμε τον κάθε αρμόδιο να αντιδρά προτού εκδηλωθεί η τελική απόφαση (όπως τώρα της Hellenic Seaways). 

https://www.ikariaki.gr/apo-142-mechri-3132017-etisia-akinisia-tou-nisos-mikonos-sti-thesi-tou-nisos-rodos-plires-programma/

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue