Home ΚοινωνίαΠολιτική Παρέμβαση της Κ.Ο του ΚΚΕ για το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών

Παρέμβαση της Κ.Ο του ΚΚΕ για το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών

by ikariaki.gr
45 views

ΚΚΕΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για μία ακόμη φορά χωρίς γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών Ικαρίας

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών Ικαρίας υπηρετούσε γιατρός ανειδίκευτος (αγροτικός), ο οποίος παραιτήθηκε πριν από δυο εβδομάδες προκειμένου να «κάνει ειδικότητα» (καθώς έγινε δεκτός για ειδικότητα σε Νοσοκομείο). Η θητεία του εν λόγω γιατρού θα έληγε μετά από αρκετούς μήνες. Δημιουργείται ένα «ιδιότυπο» κενό καθώς η θέση του αγροτικού γιατρού κενώθηκε ξαφνικά, και δεν έχει γίνει προκήρυξη της.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ υπάρχει αγροτική γιατρός στο νησί που ενδιαφέρεται να παρατείνει τη θητεία της και να υπηρετήσει στο Π.Ι. Ραχών, η αίτηση της απορρίπτεται για «τυπικούς λόγους»καθώς σύμφωνα με το γράμμα του νόμου είναι «παράνομο» να εγκριθεί παράταση σε θέση που δεν έχει προκηρυχθεί.

Έτσι μια τεράστια περιοχή με πολλά χωριά και οικισμούς και με αρκετό πληθυσμό εκ των οποίων σημαντικό κομμάτι τους είναι ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, γυναίκες και παιδιά, με δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο και λύκειο, μένουν χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική κάλυψη, χωρίς την παροχή ούτε των πρώτων βοηθειών.

Οι κάτοικοι οι οποίοι μέσω των οργανώσεων τους και των συλλογικοτήτων τους έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις θέτουν το ερώτημα: «ποια νομιμότητα δίνει το δικαίωμα και σε ποιον να βάζει σε κίνδυνο την υγεία τους και την ανθρώπινη ζωή;»

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών μένει ακάλυπτο από γιατρό και που οι κάτοικοι της περιοχής εισπράττουν μεν «συμπάθεια» και «κατανόηση» αλλά η υγεία τους και η ζωή τους τίθενται σε κίνδυνο καθώς στερούνται ακόμα και των στοιχειωδών φροντίδων υγείας στις οποίες έχουν δικαίωμα, εξαιτίας της επικίνδυνης και «θανατηφόρας» διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής που ασκήθηκε στον τομέα της υγείας και σήμερα υλοποιείται από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

banner

Να σημειώσουμε τέλος πως προσφιλής τακτική της διοίκησης για να «μπαλώνει» τα κενά είναι να μετακινούνται αγροτικοί γιατροί από άλλα Περιφερειακά Ιατρεία (Μαγγανίτη, Καρκιναγρίου, ή ακόμα και από τους Φούρνους) αφήνοντας άλλες περιοχές απομακρυσμένες και δύσβατες ακάλυπτες από στοιχειώδη ιατρική φροντίδα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργόςποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και πιο συγκεκριμένα:

  • Να καλυφθεί το κενό με την πρόσληψη μόνιμού γιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών Ικαρίας.

  • Την αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου στις Ράχες σε Κ.Υ., με πλήρη στελέχωση, βελτίωση του εξοπλισμού, ασθενοφόρο και πρόσληψη οδηγών.

  • Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας της Ικαρίας ούτε για μισή ώρα.

  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στο Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, και τα Αγροτικά Ιατρεία των νησιών Ικαρίας και Φούρνων, με επαρκές, μόνιμο και ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλες τις μέρες, συνεχώς.

Οι βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου

Γιώργος Λαμπρούλης

Θανάσης Παφίλης

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue