Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) – Συγκέντρωση σήμερα στο Μαλαγάρι της Σάμου

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) – Συγκέντρωση σήμερα στο Μαλαγάρι της Σάμου

by ikariaki.gr
11 views

p.e.e.samoy

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΕΕΔΥΕ)

Ε.Ε και ΝΑΤΟ έκαναν το Αιγαίο, θάλασσα νεκρών.

Αλληλεγγύη και μέτρα στήριξης των προσφύγων

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ –   

banner

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ       6μμ,  ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ

 

Καταγγέλλουμε στο λαό και τη νεολαία της Σάμου, την αναλγησία και την εγκληματική τακτική της Ε.Ε και του ΟΗΕ που παρακολουθούν απαθείς το δράμα των προσφύγων , που πνίγονται κατά δεκάδες καθημερινά στα νερά του Αιγαίου.

Όλες οι διεθνείς συνθήκες και οι ανθρωπιστικές διακηρύξεις τους έχουν καταντήσει κουρελόχαρτα χωρίς αντίκρισμα. Η Ε.Ε χρηματοδοτεί τις διαβόητες ΜΚΟ για ένα φιλανθρωπικό έργο της συμφοράς από τα περισσέματα της «λοβιτούρας» στην οποία επιδίδονται.

Ο ΟΗΕ αντί να αναλάβει υπό την φροντίδα του τους πρόσφυγες από την ώρα που εγκαταλείπουν τη χώρα τους έως την ασφαλή εγκατάστασή τους στις χώρες προορισμού τους, περιορίζεται να στήνει γελοίες τέντες στα λιμάνια και στους μεθοριακούς σταθμούς και να μοιράζει καπελάκια και ανεπαρκή τρόφιμα.

 

Κυβέρνηση και Ε.Ε αποφασίζουν να συνεχιστεί το μαρτύριο εκατομμυρίων ανθρώπων που ξερίζωσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι για να εξασφαλίσουν τα μονοπώλια τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας. Χτίζουν φράχτες, ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, φτιάχνουν κέντρα διαλογής για όσα φτηνά και ειδικευμένα χέρια εργασίας χρειάζονται , αδιαφορούν για τον εγκλωβισμό -χωρίς στον ήλιο μοίρα -δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας και αλλού.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδίδεται σε ένα κρεσέντο υποκρισίας. Πίσω από το δήθεν φιλάνθρωπο προσωπείο, κρύβεται η αδίστακτη πολιτική που παρατάει πρόσφυγες στο έλεος του θεού, μέσα σε βροχές και κρύο όπως συμβαίνει στη Σάμο, που καταδικάζει σε ασιτία τους μετανάστες όπως στο Κέντρο Κράτησης Σάμου που το μετέτρεψε σε «ανοιχτό» για να κόψει τη σίτιση και προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από την συγκινητική αλληλεγγύη του λαού και των φορέων του.

 

                             

                              Ως εδώ ,όμως το θέατρο του παραλόγου.

Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, αγωνιστικά, με διεκδικητικό πλαίσιο που να τους βάζει μπροστά τις ευθύνες τους. Καλή η αλληλεγγύη και πρέπει να ενταθεί, δεν μπορεί όμως σε καμιά περίπτωση να αντιμετωπίσει τα τραγικά αδιέξοδα των προσφύγων και το ανείπωτο δράμα τους.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη καλεί όλους τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να ξεδιπλώσουν καθημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς κάθε υπεύθυνο σε τοπικό και γενικότερο επίπεδο.

Ήδη η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης έκανε την Παρασκευή 30-10-2015 διάβημα διαμαρτυρίας προς τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο. ζητώντας να εξασφαλιστεί η στέγαση και η προφύλαξη από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, των προσφύγων και των μεταναστών ως την αναχώρησή τους. Κρατάμε τη δημόσια υπόσχεση του δημάρχου ότι θα εξασφαλίσει τη στέγαση και θα επιμείνουμε στην υλοποίησή της.

Κορύφωση αυτών των πρωτοβουλιών πρέπει να αποτελέσει το Πανσαμιακό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης.

ΚΑΛΟΥΜΕ

όλο το λαό και τη νεολαία του νησιού μας,

την  Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο ταυτοποίησης στο λιμάνι Μαλαγαρίου.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη πόλη, και συγκέντρωση στη πλατεία Πυθαγόρα.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

                             ΟΧΙ στα στρατόπεδα διαλογής (hot-spots)

ΟΧΙ στις αποφάσεις της ΕΕ

ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων

            Άμεση μετακίνηση στις χώρες προορισμού

με ευθύνη της Ε.Ε και του ΟΗΕ.

Σάμος 10-11-2015

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue