Home ΟικονομίαΕργασία ΠΑΜΕ Ικαρίας: Τρομοκράτηση και υποταγή των εργαζομένων- χιλιάδες στην ανεργία!!

ΠΑΜΕ Ικαρίας: Τρομοκράτηση και υποταγή των εργαζομένων- χιλιάδες στην ανεργία!!

by ikariaki press
8 views

Παμε ικαρίαΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τρομοκράτηση και υποταγή των εργαζομένων- χιλιάδες στην ανεργία!!

 

Με διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων οι υπουργοί της τρικομματικής συγκυβέρνησης επισπεύδουν τις διαδικασίες για τον «πειθαρχικό έλεγχο των δημόσιων υπαλλήλων» με άλλα λόγια επισπεύδουν τους τρόπους και τις διαδικασίες που θα πετάνε από τις υπηρεσίες τους και με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο διότι δεν θα έχουν συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις». Πρόκειται για φάμπρικα διώξεων.

Φτάνουν μέχρι το σημείο να αναζητούν τρόπους να ακυρώσουν όλες τις μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις – προσωρινές διαταγές που δικαιώνουν εργαζόμενους και αφορούν κυρίως επιστροφή συμβασιούχων στο Δημόσιο.  

Τι σημαίνει όμως παράβαση των κανόνων του πειθαρχικού κώδικα;;

Σημαίνει «αυτοδίκαιη αργία» και για να μπει ένας υπάλληλος σε τέτοιο καθεστώς αρκεί απλά να έχει κατηγορηθεί για ορισμένα παραπτώματα. Δε χρειάζεται να υπάρχει καταδικαστική απόφαση!

Και όποιος υπάλληλος μπει σε «αυτοδίκαιη αργία» απέχει από τα καθήκοντά του, παίρνοντας  το 1/3 των αποδοχών του. Αν κάποτε δικαιωθεί και επιστρέψει στη δουλειά δεν θα πάρει πίσω τις αποδοχές που του παρακρατήθηκαν. Κατάληξη αυτής της διαδικασίας μπορεί να είναι και η απόλυση.

Ο πειθαρχικός κώδικας περιλαμβάνει παραπτώματα ορισμένα από τα οποία εύκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να διώξουν όποιον εργαζόμενο αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές. Για παράδειγμα:

  • Πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία (περ. α', παρ. 1, άρθρο 107).
  • Η αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας, (περ. ε', παρ. 1, άρθρο 107).
  • Η σοβαρή απείθεια (περ. θ', παρ. 1, άρθρο 107) και άλλα.

Τι σημαίνει όμως και ποιος ορίζει «την ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»; Για παράδειγμα:  σε «αυτοδίκαιη αργία» έχουν μπει: εκπαιδευτικός, από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας, επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές. Δασκάλα αποσπασμένη στο νομό Χαλκιδικής, για υπόθεση που αφορά καθαρά προσωπικό της θέμα. Εργαζόμενος στο Δήμο Ελληνικού που συμμετείχε το 2007 σε κινητοποίηση του δήμου και κατοίκων, ρίχνοντας τα κάγκελα της εταιρείας που έφραζαν τμήμα της παραλίας και η οποία για χρόνια εκμεταλλευόταν παράνομα την πλαζ του Αγίου Κοσμά.

banner

Ο νέος πειθαρχικός κώδικας έρχεται να εξυπηρετήσει πολλαπλούς στόχους:

  • Θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο προωθώντας έτσι την κατάργηση κάθε ίχνους σταθερούς δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους
  • Μείωση των κρατικών δαπανών μέσω της μείωσης του προσωπικού λόγω απολύσεων αλλά και των αποδοχών για όσο διαρκεί η αυτοδίκαιη αργία.
  • Δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης του χαφιεδισμού, αφού ο κάθε «θιγόμενος» πολίτης μπορεί να «καρφώσει» για τους δικούς του οποιουσδήποτε λόγους τον δημόσιο υπάλληλο.
  • Αποτελεί εργαλείο τρομοκράτησης και υποταγής των εργαζομένων, αφού όποιος αντιστέκεται στις κυβερνητικές εντολές που υλοποιούν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς διώκεται.

Αυτή η βιομηχανία διώξεων θα λειτουργήσει «παραδειγματικά» για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, γενικεύοντας το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας.

Αυτός είναι ο «νόμος και η τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών.

Κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, τρομοκρατία, απολύσεις.

Θωρακίζουν το σύστημα για τα επόμενα πιο σκληρά, πιο αντιλαϊκά,

πιο ταξικά μέτρα που ετοιμάζουν!

Νέο πειθαρχικό δίκαιο Π.Δ για τη διαθεσιμότητα και αξιολόγηση είναι το μαστίγιο τους!

Να μην τους περάσει!

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός! Να βγούμε έξω, να αγωνιστούμε! Κάθε καθυστέρηση είναι κίνδυνος-θάνατος. Άλλο δρόμο, άλλη επιλογή δεν έχουμε!

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο

 

Αγώνας και ρήξη πριν είναι αργά. Αγωνιστικό –απεργιακό ραντεβού:

την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η του ΜΑΗ στις 12πμ στον ΕΥΔΗΛΟ

Ικαρία 25 Απρίλη 2013

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue