Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Το ΠΑ.Μ.Ε. για την οικονομική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης

Το ΠΑ.Μ.Ε. για την οικονομική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης

by ikariaki.gr
1 views

550_334_5983

παμε - pame

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ

Σάμος 16 Σεπτέμβρη 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Νέες και Νέοι,

 

banner

Η αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική δεν έχει τελειωμό. Μετά τις υποσχέσεις  των «θα» και τα τάματα για την «δίκαιη ανάπτυξη που την βλέπουν να έρχεται», ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

Και οι καμπάνες χτυπούν για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που βλέπουν συνεχώς το εισόδημά τους να μειώνεται, την φοροληστεία να μην «παλεύεται» και τα κοινωνικά τους δικαιώματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Οι καμπάνες χτυπούν για την λαϊκή περιουσία που χτίστηκε με τον κόπο και το αίμα του λαού μας και που θα βγαίνει με ταχύτατους ρυθμούς στο σφυρί, για να γίνει «μποναμάς» στα κέρδη της πλουτοκρατίας και για να πληρωθούν τα χρέη που οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο δημιούργησαν.

Χτυπούν και για το επίδομα ανεργίας. Ότι δεν τόλμησαν οι δεξιές – κεντρώες – κεντροδεξιές κυβερνήσεις, το φέρνουν οι νέες κυβερνητικές προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μεταμορφώνουν το επίδομα ανεργίας σε επιταγή ζεστού χρήματος προς τους εργοδότες. Αυτό αποτελεί πρόκληση γιατί θέλουν να διαμορφώσουν νέες εργασιακές σχέσεις πάνω στο θεμέλιο της κινητικότητας, της κακοπληρωμένης εργασίας, των ελαστικών σχέσεων! Χωρίς να δημιουργούνται σταθερές θέσεις εργασίας, οι εργοδότες αποκτούν εργαζόμενο χωρίς να πληρώνουν και που ύστερα από 12 μήνες θα δίνει τη θέση του σε άλλον.

Μαζί με τη νέα επίθεση που προδιαγράφεται στο εισόδημα και στις εργασιακές σχέσεις, έχει μπει στο στόχαστρο το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το δικαίωμα στην απεργία!

Ξέρουν ότι οι πολιτικές τους σπέρνουν πόνο και δυστυχία και φοβούνται τις θύελλες που θα θερίσουν γι αυτό και στόχο έχουν να απαγορεύσουν τη συνδικαλιστική δράση σε ολόκληρους κλάδους και περιοχές, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Να δώσουν πλήρη ελευθερία στο κεφάλαιο να εκμεταλλεύεται άγρια τους εργαζόμενους, ανενόχλητο από οργανώσεις και διεκδικήσεις. Ξορκίζουν το φόβο τους.

Σήμερα, φαίνεται πιο καθαρά πως κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Φαίνεται, επίσης, πιο καθαρά ότι η βασική διαχωριστική γραμμή που καθορίζει την οργάνωση της πάλης είναι: ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των λίγων.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση και τον αγώνα της εργατικής τάξης για να συγκεντρώσει δυνάμεις στο μέτωπο της εργατικής-λαϊκής αντεπίθεσης, για να υπάρξει αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές και μαζική διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών.

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας. Δεν ανεχόμαστε την λεηλασία της ζωής μας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα από το τραπέζι της πλουτοκρατίας.

Αυτή πρέπει να είναι η θέση κάθε σωματείου, κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης, άνεργου, συνταξιούχου, νέας και νέου.

Με ταξική ενότητα και αγώνα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 μέχρι σήμερα.
  • Κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
  • Κάτω οι φόροι. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο.
  • Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue