Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου ΠΑ.Μ.Ε. : Για τη συμφωνία ΣΕΒ – ΓΣΕΕ

ΠΑ.Μ.Ε. : Για τη συμφωνία ΣΕΒ – ΓΣΕΕ

by ikariaki.gr
11 views

anakyklosi_ergazomenoi1020

παμε - pame

Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

E-mail : [email protected]   http://www.pamehellas.gr

20/07/2016

 

 

 

Δελτίο Τύπου

banner

Για τη συμφωνία ΣΕΒ-ΓΣΕΕ και των υπόλοιπων «κοινωνικών εταίρων»

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΕΒ που έβαλε τα πάντα στο τραπέζι για να τα ζητήσει όλα και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έτρεξε να συνδράμει!  Η στάση αυτή είναι πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους που σήμερα είναι απλήρωτοι, που δε μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, είναι πρόκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που αυξάνονται κάθε μήνα, για τους εργαζόμενους που είδαν τους μισθούς τους να παίρνουν την κάτω βόλτα!

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε συνέντευξη του πριν μια εβδομάδα ανέφερε ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

  • «Τα 586 ευρώ δε φτάνουν για να ζήσει ένας εργαζόμενος αλλά για το ένα εκατομμύριο ανέργους, ασφαλώς, θα ήταν καλύτερο να έχουν μία χαμηλή αμοιβή, αντί να ζουν έναν παρατεταμένο εφιάλτη».
  • «Οι γενναίες αυξήσεις, που δόθηκαν στα χρόνια της ευφορίας, χωρίς προσεκτική μελέτη των οικονομικών στοιχείων, υπονόμευσαν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».
  • Οι ομαδικές απολύσεις είναι «μέτρο που θα πρέπει να εφαρμόζεται με ιδιαίτερη μέριμνα και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις».
  • Το λοκ άουτ χαρακτηρίζεται ως «ένας τρόπος άμυνας απέναντι σε καταχρηστικές απεργίες».
  • Το ασφαλιστικό σύστημα «πρέπει να σταματήσουμε να το βλέπουμε σαν μηχανισμό αναδιανομής, και να το δούμε σαν εργαλείο ανάπτυξης, κοινωνικής και διαγενεακής δικαιοσύνης».

Για όλα τα παραπάνω η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι απλά δεν έβγαλε κουβέντα αλλά στα πλαίσια της «εθνικής» γραμμής έτρεξε να συμφωνήσει με τους Βιομήχανους αρκεί να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις! Και καλούν την κυβέρνηση να γίνει αρωγός ώστε να προχωρήσει η συμφωνία.

Καμιά αποδοχή δεν πρέπει να υπάρξει των αντεργατικών νόμων που κατάργησαν συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, κατακρεούργησαν μισθούς και μεροκάματα. Το παιχνίδι είναι στημένο εις βάρος των εργαζόμενων. Η συνολική αλλά και πρόσφατη πείρα, δείχνει πως όλοι οι νόμοι αλλά και τα πρόσφατα μνημόνια που τσακίζουν τις ζωές χιλιάδων εργατικών-λαικών οικογενειών είναι οι απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και αυτά θα τρέξει να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Σε αυτό το στημένο παιχνίδι των κοινωνικών διαλόγων η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι απλά κάνει πλάτη αλλά βάζει και την υπογραφή της φαρδιά-πλατιά.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά, αγωνιστικά! Όχι μόνο να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς που επιχειρούνται για να προετοιμάσουν τα νέα μέτρα αλλά να απαντήσουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να μπει μπροστά το αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών.

 Το γραφείο τύπου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue