Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Π.Α.Μ.Ε. Σάμου – Δελτίο Τύπου – Παρέμβαση στον Δήμαρχο

Π.Α.Μ.Ε. Σάμου – Δελτίο Τύπου – Παρέμβαση στον Δήμαρχο

by ikariaki.gr
5 views

παμε

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ

Σάμος, 20 Οκτώβρη 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Σάμου του Π.Α.ΜΕ, αποτελούμενη από συνδικαλιστικά στελέχη του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και σωματείων, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 17/10/14 παρέμβαση στο Δήμαρχο Σάμου για τα προβλήματα των άνεργων του νησιού μας.
Η συνάντηση με τον Δήμαρχο έγινε στα πλαίσια της δίμηνης καμπάνιας του Π.Α.ΜΕ. για τα προβλήματα της ανεργίας, της ασφάλισης και της μείωσης του εισοδήματος που κορυφώνεται με το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη 2014.
Η αντιπροσωπεία κατέθεσε πλαίσιο διεκδίκησης που στοχεύει στην μερική έστω ανακούφιση των άνεργων, των απλήρωτων εργαζόμενων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και ζήτησε από τον Δήμαρχο να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ολόκληρο το κείμενο είναι :

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Όπως γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που ταλανίζει την χώρα μας όχι μόνο δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο και το νησί μας αλλά έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό καθώς ένας μεγάλος αριθμός (πάνω από 2.000 εργαζόμενοι) δουλεύουν εποχιακά και βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν.
Πιστεύουμε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης της απελπιστικής κατάστασης που βρίσκεται το σύνολο των ανέργων αλλά και αρκετοί χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό.
Άμεσα ζητήματα που προτείνουμε να συζητήσετε και αποφασίσετε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει είναι :

1. Άμεση μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών, στους άνεργους, στους απλήρωτους και σε όσους αμείβονται κάτω από 600 ευρώ μηνιαίως (μισθωτοί, συνταξιούχοι).
2. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών σταθμών όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
3. Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.
4. Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 ευρώ και 100 τ.μ. για το ζευγάρι).
5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ και να πληρώνεται κάθε μήνα.
6. Να ενοικιασθούν με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Σάμου κλειστά ξενοδοχεία στο Καρλόβασι για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στην πόλη και δεν καλύπτονται από τις φοιτητικές εστίες.
Οι Διοικήσεις

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue