Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου: Καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία – Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό

Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου: Καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία – Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό

by ikariaki.gr
20 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία – Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, εκπροσωπώντας τους 34 Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, καταδικάζει απερίφραστα και ομόθυμα τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις πολεμικές επιχειρήσεις, που διεξάγονται στη καρδιά της Ευρώπης. 

Οι πολίτες των παραμεθόριων νησιών μας, που αποτελούν τα ανατολικά σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου αποδοκιμάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την στρατιωτική επέμβαση, σε μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα της Ευρώπης και εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στο λαό της Ουκρανίας και τους χιλιάδες αδελφούς-ομογενείς μας, στις πόλεις και τα χωριά που βομβαρδίζονται, κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Νομιμότητας, Δημοκρατικής Λογικής και Διεθνούς Δικαίου. 

Συμπάσχουμε, συμπονούμε και εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη, συμπάθεια και συμπαράσταση μας στην ανθρώπινη τραγωδία, που εξελίσσεται με απώλειες αμάχων, αλλά και αθώων νέων ανθρώπων

Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όποιες πρωτοβουλίες απαιτούνται, για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια, στον λαό της Ουκρανίας και στα εκατομμύρια των ανθρώπων, που οδηγούνται άθελα τους, σε βίαιο ξεριζωμό από την πατρίδα τους. 

Βιώνοντας και εμείς για δεκάδες χρόνια την ανασφάλεια και την εθνική προσβολή, από παρόμοιες αναθεωρητικές επιδιώξεις και απειλές, αυταρχικών και αλαζονικών γειτονικών καθεστώτων, διατρανώνουμε τη πίστη μας για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ασφάλεια, όλων των λαών και των πολιτών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επικρατήσουν οι θεμελιώδεις αρχές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, της ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ των ΚΡΑΤΩΝ, της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ των ΛΑΩΝ, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Παγκόσμια Κοινότητα να εφαρμόσει άμεσα και απαρέγκλιτα το Διεθνές Δίκαιο και να εργαστεί συντονισμένα για τον άμεσο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες σ’ όλο τον κόσμο, να απαιτήσουν την ειρηνική συνύπαρξη, όλων των λαών και των εθνών, ενάντια σε όσους διακυβεύουν τη παγκόσμια ασφάλεια. 

banner

Εκείνο που πρέπει άμεσα να γίνει, είναι “να σταματήσουν” να μιλούν τα όπλα και να ανοίξουν οι ‘δρόμοι’ του Διαλόγου και της Συνεννόησης.

Ως συλλογικός φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, εκφράζουμε την ολόπλευρη στήριξη μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ουκρανίας, η οποία με αυταπάρνηση επιτελεί ηρωικά το έργο της, στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού.

Είναι η ώρα της Ευρώπης! Αφυπνισμένη από τον πόλεμο, να σταθεί αντάξια της ιστορικής της αποστολής και ευθύνης, να προχωρήσει άμεσα στην εμβάθυνση και στη ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην μετεξέλιξη της, από Οικονομική Ένωση, σε ισχυρό γεωπολιτικό οργανισμό, που θα εγγυάται σε κάθε σπιθαμή του εδάφους της, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue