Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔημοτικές Εκλογές 2019 Οι υποψηφιότητες του Κωνσταντίνου Μουτζούρη για την Ικαρία

Οι υποψηφιότητες του Κωνσταντίνου Μουτζούρη για την Ικαρία

by ikariaki.gr
34 views

Δύο νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης» Κωνσταντίνος Μουτζούρης για την Ικαρία.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Ρόζο  Αν .Καθ. στο ΕΜΠ  και τον Κωνσταντίνο Μαρκάκη  που εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό  και τις θέσεις του  ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜ. Ε. ΡΟΖΟΥ

Ο Δημήτριος  Ρόζος του Ευαγγέλου γεννήθηκε στην Ικαρία το 1946 και σπούδασε Γεωλογία στον Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Τα πρώτα τρία χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δούλεψε στην Εταιρεία Γεωτεχνικών ερευνών ‘‘ΓΕΩΕΡΕΥΝΑ Α.Ε.’’ και στη συνέχεια εργάστηκε για 27 χρόνια στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευ­νών (ΙΓΜΕ) στη Διεύθυνση Τεχνικής Γεωλογίας, όπου διετέλεσε Αναπλη­ρωτής Διευθυντής  για 10 χρόνια και Διευθυντής τα δύο τελευταία χρόνια της εκεί καριέρας του (2000-2002). Με μεταπτυχιακές σπουδές, αρχικά στο Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας, με υποτροφία, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Τεχνική Γεωλογία (1982) και στη συνέχεια στο Πανεπι­στήμιο Πατρών το διδακτορικό του (PhD) στην Τεχνική Γεωλογία (1989).

Τα επόμενα 11 χρόνια, (από το 2002 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013) εργάζονταν σαν μέλος ΔΕΠ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), όπου διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας – Υδρογεωλογίας,  έχοντας σήμερα τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών. Κατά την περίοδο αυτή συνέγραψε εγχειρίδια διδασκαλίας  των τριών κύριων μαθη­μάτων που δίδασκε δηλαδή, Τεχνικής Γεωλογίας Ι, Τεχνικής Γεωλογίας ΙΙ, και Μεθόδων βελτίωσης – αντιστήριξης εδάφους – υπεδάφους.

Οι αδημοσίευτες εκθέσεις-μελέτες που έγιναν στα πλαίσια της επαγγελματικής δραστηριότητας  είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους, υπερ­βαίνουν τις τριακόσιες (300) και οι τεχνικογεωλογικοί – γεωτεχνικοί χάρτες  τους τεσσαράκοντα δύο (42).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο ΙΓΜΕ, αλλά και σαν ΔΕΠ του ΕΜΠ, παρακολούθησε πολλά Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και δημοσί­ευσε πάνω από 110 εργασίες σε Ελληνικά και Ξένα Επιστημονικά περιοδικά ή και πρακτικά συνεδρίων, ενώ οι συμμετοχές του σε ερευνητικά προγράμματα ξεπέρασαν τις 34. Τέλος, οι ετερο­ανα­φορές του δημοσιευμένου έργου του, ξεπερνούν σήμερα τις οκτακόσιες (800).

Οι επιστημονικές του μελέτες, τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και η όλη του επιστημονική δραστηριότητα αναφέρονται στην πρόληψη και  αντιμε­τώπιση προβλημάτων που έχουν σχέση με καταστροφικά φαινόμενα (π.χ. κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, διαβρώσεις, σεισμοί, πυρκαγιές κλπ), αλλά και με τη συμπεριφορά των εδαφικών και βραχωδών σχηματισμών σαν έδαφος θεμελίωσης σε έργα Πολιτικού Μηχανικού.

banner

Σήμερα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Σχολή έχοντας την ευθύνη και την επίβλεψη διδακτορικών διατριβών.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΝ.ΜΑΡΚΑΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Μαρκάκης γεννήθηκε το 1980 στην Ικαρία .

Είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα .

Ασχολείται με τον εθελοντισμό και κυρίως με την δασοπροστασία στην οποία είναι  ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue