Home ΚοινωνίαΚόσμος Οι πρώτοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πράσινων

Οι πρώτοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πράσινων

by ikariaki.gr
45 views

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοινώνουν την πρώτη ομάδα υποψήφιων ευρωβουλευτών

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουν στη δημοσιότητα σήμερα την πρώτη ομάδα υποψηφίων ευρωβουλευτών. Πρόκειται για τους: Μιχάλη Μπάκα, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μανώλη Βέμη, Δημήτρη Πασχάλη, Μαρία Πετεινάκη, Έλενα Μπότση, Νικόλα Καλαποθαράκο, Νίκο Αναστασόπουλο και Σωτήρη Χτούρη.
Ακολουθούν τα ονόματα και σύντομα βιογραφικά των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Μιχάλης Μπάκας

Γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και τα τελευταία 28 χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση ενώ ερευνητικά έχει ασχοληθεί με περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική πολιτική.
Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, διετέλεσε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος. Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες, συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε φορείς και σχολεία. Τον ελεύθερο του χρόνο φωτογραφίζει, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ, προσπαθώντας να συμβάλλει στη συνδιαμόρφωση της κρίσιμης μάζας πολιτών που θα μπορέσουν στην πράξη να στηρίξουν πολιτικές με οικολογικό πρόσημο μέσα στη κοινωνία. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007, συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, συν-συντονιστής στην ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΟΠ, τέως περιφερειακός σύμβουλος βορείου Αιγαίου (2013-14) με τον Οικολογικό Άνεμο ενώ έχει διατελέσει και εκπρόσωπος των ΟΠ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (2016-2018).

Χριστίνα Ευθυμιάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 από νησιώτες γονείς. Χημικός Μηχανικός, με M.SC στη Βιοχημική Μηχανική. Συνεργάστηκε με μελετητικές εταιρείες και την Αναπτυξιακή Επαρχίας Νάξου –ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. σε μελέτες διαχείρισης απορριμμάτων,  περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και στον σχεδιασμό και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Κυκλάδων (2000- 2009). Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου (2012 -2014) και του Βουλευτή Β΄ Αθήνας Γ. Δημαρά (2017-σήμερα). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ, 2016-σήμερα). Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2010 υπήρξε υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης στο Νότιο Αιγαίο το 2010, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας, και σήμερα συνεκπρόσωπος του Κόμματος.

Μανώλης Βέμης

Φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και στη διαχείριση αποβλήτων. Περνώντας τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο Ναύπλιο σπούδασε και εργάζεται στην Πάτρα στο χώρο της μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων.
Οι προβληματισμοί του για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή αλλά και την ηθική της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης τον οδήγησαν να ενεργοποιηθεί στους Οικολόγους και Ευρωπαίους Πράσινους.
Τον περασμένο Απρίλιο εκλέχτηκε συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Δημήτρης Πασχάλης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από τα Γιάννενα και την Λιβαδειά και είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Σπούδασε στα Χανιά στην σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού και ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου κερδίζοντας εμπειρίες και εικόνες. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2013, διετέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου για τρεις συνεχόμενες θητείες και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Μαρία Πετεινάκη

Γεννήθηκε το 1980 στην Ρουμανία, όπου έμεινε μέχρι τα 5 της χρόνια, και στη συνέχεια έζησε 8 χρόνια στο Παρίσι.  Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός (ΕΜΠ -2003) και από το 2006 διατηρεί  αρχιτεκτονικό γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι επίσης συν-ιδρύτρια από το 2012 ομάδας που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό και την προώθηση της σύγχρονης πλευράς της Αθήνας.
Είναι μέλος των οικολόγων πράσινων από το 2008 οπότε και ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά. Είναι ιδιαίτερα ενεργή σε τοπικές δράσης ενεργοποίησης γειτονιών.
Έχει υπάρξει συν-εκπρόσωπος τύπου, μέλος πανελλαδικού συμβουλίου, εκπρόσωπος των ΟΠ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο κόμμα, μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος, συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος και ενεργό μέλος της ΘΟ δικαιωμάτων.
Έλενα Μπότση

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Εθνολογία στην Γαλλία, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και απέκτησε το διδακτορικό της στην Konstanz της Γερμανίας. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2009. Έχει ασχοληθεί με την έρευνα και τη διδασκαλία σε Κοινωνιογλωσσολογίας και μετανάστευσης. Ήταν υποψήφια στις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012. Μέχρι την εκλογή της στο νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο (2018) ήταν συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων. Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Βουλευτή Β΄ Αθήνας Γιώργου Δημαρά και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Νικόλας Καλαποθαράκος

Δημοσιογράφος και εκδότης με καταγωγή από την Μάνη. Παντρεμένος με δυο παιδιά. Η οικολογική δράση του αρχίζει από το 1981 με την ίδρυση την Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδας. Πρωτοστάτησε στην δημιουργία πρότυπου οικολογικού αγροκτήματος στο πάρκο Τρίτση (1994-1998). Μέλος των Οικολόγων Πράσινων, υπήρξε υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2015.

banner

Νικόλαος Αναστασόπουλος

Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός  EMΠ.  Επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ με αντικείμενο: αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, βιωσιμότητα και περιβαλλοντική διαχείριση. Master στο Yale University, Διδακτορική διατριβή στο ΕΜΠ με θέμα: «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Νεότερα Εναλλακτικά Πρότυπα Κοινωνικής και Οικιστικής Οργάνωσης». Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα (2010-11) και συνιδρυτής της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΔΕΝΤΡΟ (2009-2014).

Σωτήρης Χτούρης

Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ξεκίνησε την επιστημονική και πολιτική  του ενασχόληση  με την Οικολογία στη Γερμανία από τα φοιτητικά του χρόνια. Βασικό του  ενδιαφέρον είναι ο  συνδυασμός της  οικολογίας με την  κοινωνική  δράση, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ανεργία των νέων. Ζει και  εργάζεται στη Μυτιλήνη και στην Αθήνα. Είναι επίσης οικο-αγρότης και Πρόεδρος της ΚοινΣεπ «Δημιουργία».

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue