Home ΚοινωνίαΠολιτική Ο Σύλλογος Πολυτέκνων προς τον Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων προς τον Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη

by ikariaki.gr
7 views

Σάμος 11 Μαΐου 2015

πολύτεκνοι ικαρίαΑπάντηση στην από 06 Μαΐου Επιστολή του Βουλευτού Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων.

1. Με απορία και προβληματισμό λάβαμε την επιστολή σας για την οποία αναγκαζόμαστε να σας απαντήσουμε προκειμένου να διευκρινίσουμε τις δράσεις και θέσεις του συλλόγου μας αλλά κυρίως τη σχέση με την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη αρχή που υπηρετεί τον τόπο μας την οποία εκλαμβάνουμε τόσο ως αγωγό μεταφοράς των προβλημάτων – αιτημάτων μας καθώς και ως προστατευτική ασπίδα από τις εναντίον μας πολιτικές αποφάσεις.

2. Ο σύλλογός μας ως πρώτιστο μέλημά του έχει την προστασία της μητρότητας, των παιδιών και την επιβίωση της πολύτεκνης οικογένειας η οποία ως γνωστό συμβάλλει στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλουμε την αποκλειστικότητα αφού δεν επιθυμούμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των με λιγότερα μέλη οικογενειών για τις οποίες και αντίθετα με το καταστατικό μας βοηθήσαμε και εξακολουθούμε να βοηθάμε ατομικά ή συλλογικά ανάλογα με τις δυνατότητές μας χωρίς να ξεχωρίζουμε ή να αναζητούμε θρησκεία, καταγωγή, μόρφωση, κοινωνική θέση κ.α. Την ίδια ώρα αισθανόμαστε να αντιμετωπιζόμαστε «ρατσιστικά» όταν φορολογούνται τα ίδια μας τα παιδιά, όταν έχουμε υποστεί τις ίδιες μειώσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με έναν άγαμο κ.α και το χειρότερο όλων όταν ακούμε προσβλητικά μεταξύ σοβαρού και δήθεν αστείου λόγια από πολλούς συνανθρώπους μας ακόμη και πολιτικούς « ας μην τα κάνατε……», « τηλεόραση στο σπίτι δεν είχατε………..;», «εμείς θα πληρώνουμε……..την καρπερότητά σας;», «την πολύτεκνη οικογένεια θα καλέσουμε στο σπίτι μας; Είναι πολλοί και δεν χωράμε……..» και πολλά άλλα που σε κάνουν να νιώθεις δυστυχώς κοινωνικά αποκλεισμένος.

3. Τα μέλη μας στα νησιά μας ανέρχονται σε πάνω από 800 οικογένειες οι οποίες προφανώς έχουν διαφορετικές ιδεολογίες και πιστεύω και οι οποίες ουδέποτε καθοδηγήθηκαν από εμάς στο τι εκλογικώς θα πράξουν ούτε δια κομματικών επισκέψεων, ούτε δια επίδοσης ψηφοδελτίων με «σταυρωμένο» τον «εκλεκτό» μας, αλλά εκτιμούμε ότι λόγω αυτών που υπέστησαν τα τελευταία έτη από την προηγούμενη κυβέρνηση ( τα οποία σημειωτέον καταγγέλθηκαν με εκατοντάδες επιστολές μας, δεκάδες από τις οποίες μετεφέρθησαν από εκπροσώπους της τότε αντιπολίτευσης αυτούσιες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τη μορφή αναφορών – ερωτήσεων κλπ από τις οποίες είχαμε αίσια αποτελέσματα σε κάποιες, αλλά και απαντήσεις σε όλες) τους καταψήφισαν. Πολλές από τις εν λόγω επιστολές μας είχαν τέτοιο ύφος, που αυτή που σε σας αποστείλαμε, ωχριά μπροστά τους. ( Το αρχείο με τις επιστολές μας, τις αναφορές – ερωτήσεις των τότε βουλευτών της αντιπολίτευσης καθώς και τις απαντήσεις της τότε Κυβέρνησης στη διάθεσή σας όποτε το ζητήσετε). Αλήθεια με την σκληρή αντιπαράθεση που είχαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση δεν διαμορφώθηκε εκλογικά η κοινή γνώμη προς όφελος της σημερινής;

banner

4. Αναφέρετε στην επιστολή σας τα οικογενειακά σας βιώματα τα οποία προφανώς καταλαβαίνουμε και σεβόμαστε διότι αντίστοιχα είχαμε, είχαν και έχουν υποστεί στη νεώτερη ιστορία της πατρίδας μας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες με ορφάνια, εξορία, πείνα, σφαγές, διωγμούς, προσφυγιά και κρατική αδιαφορία τα οποία πρέπει να μην επηρεάζουν αρνητικά την υπόλοιπη ζωή μας αλλά να μας συγκρατούν, να μας διδάσκουν και να μας θυμίζουν τι πρέπει να αποφεύγουμε. Ως πρόσφατο παράδειγμα σας υπενθυμίζουμε την ορφάνια της πολύτεκνης μάνας και των τεσσάρων ανήλικων τέκνων της από τον χαμό του νεαρού πατέρα τους στο Καρλόβασι…………… λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Τι βιώματα θα έχουν με την ενηλικίωσή τους τα εν λόγω ανήλικα; Σε ποιους θα επιρρίψουν ευθύνες;

5. Όσον αφορά το Άρθρο 21 του Συντάγματος το οποίο και σας μεταφέρω αυτούσιο πουθενά δεν αναγράφει περί ιδιοτήτων, οικονομικών απολαβών κλπ ώστε να τα αναφέρουμε.

‘Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)

1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
**5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
**6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

6. Οι κατά καιρούς αποφάσεις του Σ.τ.Ε. για πάρα πολλά θέματα δυστυχώς είναι αντικρουόμενες, δεν εφαρμόζονται πλήρως ή και καθόλου από την πολιτεία και ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω:

α. « Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

(Σ.τ.Ε.: 2216/1975, 4062/1990, 4069/1990, 4070/1990, 2773/1991, 2781/1991, κ.ά.).

β. Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. περί Αντισυνταγματικότητας των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις κλπ

γ. Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 18 – 21/2015 αποφάσεις της, υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλλει ως κύρωση σε τέσσερεις Ομοσπονδίες και Ενώσεις των ενστόλων το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ λόγω της μη συμμόρφωσης του προς τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων. 

Όταν όμως το Σ.τ.Ε. εξέδωσε την παρακάτω απόφαση «εναντίον μας» που αφορούσε τις εισαγωγικές εξετάσεις των παιδιών μας δείτε πως το αποδεχθήκαμε:

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τρεις αποφάσεις της (986 – 988/2014) έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που εισάγουν προνόμια για μέλη πολύτεκνων οικογενειών γιατί αυτά «αντίκεινται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας»

ΣΧΟΛΙΟ και ΘΕΣΗ της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων επί της ανωτέρω αποφάσεως.

Οι πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν  τα παιδιά τους να τυγχάνουν ιδιαιτέρας μεταχειρίσεως και να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία.

Αυτό που διεκδικούν ανέκαθεν οι πολύτεκνοι είναι: αφού εισάγονται με τα ίδια κριτήρια στις Σχολές με Πανελλήνιες εξετάσεις, με τους άλλους φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Φθάσαμε σήμερα να δίνονται κατά χιλιάδες μετεγγραφές (μεταφορά θέσης) σε διάφορες κοινωνικές ομάδες με αδιαφανή και αμφισβητούμενα κριτήρια, (πλην πολυτέκνων) και σε ασθενείς που έχουν τον τρόπο τους να θεωρούνται ασθενείς ή που θα ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών των!!

7.Όσον αφορά το Δημογραφικό πρόβλημα το οποίο επισημαίνουμε εδώ και χρόνια ανατρέξτε στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται από τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη και ζητήστε αν επιθυμείτε απευθείας ενημέρωση από την ELFAC (Πολυμελείς Ευρωπαϊκές Οικογένειες) της οποίας είμαστε μέλη. Την επί του προβλήματος έγγραφη ενημέρωση αλλά και των ετέρων θεμάτων του συλλόγου μας επέδωσε προσωπικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας αφού προσκλήθηκε, εγγράφως στον Ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη Δημήτριο καθώς και προφορικώς στον σημερινό ΥΦΕΘΑ κ. Ήσυχο Κωνσταντίνο κατά την επίσκεψή τους στη Σάμο. Εκτιμούμε όμως ότι ούτε η διαπίστωση και μόνο ότι το πρόβλημα είναι οξύτατο, ούτε τα ημίμετρα δεν δύνανται να το επιλύσουν. Και δυστυχώς παρά τον αγώνα των σεβαστών αειμνήστων που αναφέρετε καθώς και του δικού σας ανησυχούμε ότι με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, την υπογεννητικότητα, τις χιλιάδες εκτρώσεις αλλά και από τη μαζική φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό μάλλον θα αδειάσουν παρά θα γεμίσουν τα πανεπιστήμια της χώρας πόσο δε των ακριτικών νησιών μας. (Μελέτες ΕΛΣΤΑΤ 2014 – 2015).

8. Σε καμία περίπτωση η επιστολή μας δεν ήθελε να θίξει, καταγγείλει, στηλιτεύσει, εγκαλέσει εσάς προσωπικά, ούτε κανέναν άλλο αντιλαμβανόμενοι πλήρως το μικρό διάστημα το οποίο βρίσκεστε στην κυβέρνηση αλλά πρωτίστως να σας ενημερώσει για την αγωνία μας και να ζητήσει τη βοήθειά σας στα πλαίσια της μέχρι τώρα εξαιρετικής μας συνεργασίας κάτι το οποίο μαρτυρούν οι από 15 Ιανουαρίου 2015 ( δεκαπέντε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) επιστολές μας καθώς και οι τηλεφωνικές μας επικοινωνίες που αφορούσαν την ενημέρωσή σας για όλες τις ενέργειές μας κ.α. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι είστε ο μοναδικός πολιτικός στα χρονικά στον οποίο το Δ.Σ. του συλλόγου μας έδωσε την άδεια στην κοπή της πίτας μας τον Φεβρουάριο του 2015 να απευθύνει χαιρετισμό στους προσκεκλημένους. Αν τέλος ποτέ απαιτηθεί δε θα διστάσουμε να κρίνουμε, να σχολιάσουμε, να επιβραβεύσουμε, να εγκαλέσουμε ή και να καταγγείλουμε οτιδήποτε θα αφορά το πολιτικό και μόνο έργο σας του οποίου και τελικοί αποδέκτες είμαστε όλοι εμείς και σε καμία περίπτωση τον άνθρωπο Δημήτριο Σεβαστάκη και την οικογένειά του κάτι που δημόσια αν ενθυμείστε σας το αναφέραμε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας το οποίο εφαρμόζουμε και θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε. Ότι άλλο συζητιέται ή υπερίπταται ανωνύμως, κακοβούλως και κάτωθεν του τραπεζιού είναι συκοφαντικό και είμαστε έτοιμοι αν πάρει πρόσωπο, σάρκα και οστά να το αντιμετωπίσουμε εκ του συστάδην και όχι εκ της ασφάλειας του μακρόθεν.

9. Κατόπιν των ανωτέρω πιστεύουμε να αντιλαμβάνεστε το ύφος της επιστολής μας το οποίο δεν σας κρύβουμε ότι εμπεριέχει την αγανάκτησή μας για τη ταλαιπωρία των οικογενειών μας από τα πολλαπλά χτυπήματα αλλά και το θυμό μας για τον από χρόνια εμπαιγμό μας από τα διαρκή προεκλογικά «θα», τα πολιτικά φιλικά «χτυπήματα» κατανόησης στην πλάτη και τις αντικρουόμενες αποφάσεις με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα για τα οποία δεν εγκαλούμε ούτε εσάς , ούτε την κυβέρνηση αλλά αναμένουμε και ελπίζουμε την από εσάς επίλυσή τους.

10. Τέλος σας υπενθυμίζουμε τις θέσεις της τωρινής κυβέρνησης όταν ευρισκόταν στην αντιπολίτευση οι οποίες ήταν πλήρως αντίθετες με τα άδικα λαμβανόμενα κατά των πολυτέκνων μέτρα τα οποία δεν αναμένουμε να αποκατασταθούν δια μαγικού ραβδίου σε μια νύχτα αλλά σε εύλογο χρονικό διάστημα γιατί οι δυσβάστακτες υποχρεώσεις μας τρέχουν ιλιγγιωδώς.

Με σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο            Ο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Β. Βούρος              Απόστολος Γ. Τσιώλης

[divider]

Διαβάστε την επιστολή του Βουλευτή Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων Δημήτρη Σεβαστάκη

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue