Home ΚοινωνίαΠολιτική Ο Δημήτρης Σεβαστάκης σε Φούρνους και Άγιο Κήρυκο το διήμερο 19 & 20 Μάρτη 2016

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης σε Φούρνους και Άγιο Κήρυκο το διήμερο 19 & 20 Μάρτη 2016

by ikariaki.gr
10 views

ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη και Δραστηριότητες του Βουλευτή Σάμου στους Φούρνους Κορσεών και στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας κατά το διήμερο 19-20/3/2016.

 

Γόνιμη κι ενδιαφέρουσα η επίσκεψη του Δημήτρη Σεβαστάκη στους Φούρνους Κορσεών. Στη Θύμαινα, αλλά και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό των Φούρνων την Χρυσομηλιά,  από τις συζητήσεις του Βουλευτή με τους κατοίκους, αναδείχτηκε η αγωνία των κατοίκων για μόνιμη ιατρική κάλυψη των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) των συγκεκριμένων περιοχών. Ο Βουλευτής ανταποκρινόμενος απόλυτα στα δικαιολογημένα αιτήματα και κινητοποιήσεις των Φουρνιωτών για το κυρίαρχο αυτό ζήτημα έχει κάνει μέχρι σήμερα πάρα πολλές παρεμβάσεις  τόσο στο κοινοβούλιο όσο στην Β΄ΥΠΕ και  έχει καλυφθεί  προσωρινά το πρόβλημα τόσο με μετακλήσεις γιατρών όσο και με την τοποθέτηση οπλίτη γιατρού στο νησί.

ΣΥΡΙΖΑ Αγ.Κηρύκου

Στο κεντρικό χωριό των Φούρνων (Κάμπος) πραγματοποιήθηκε  ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του Βουλευτή και των κατοίκων του νησιού, για τα τις ανάγκες του τόπου αλλά και την γενικότερη πολιτική κατάσταση. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι  έχουν  βελτιωθεί  σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες  στους τομείς της παιδείας και της ακτοπλοΐας.

συνάντηση νοσοκομείο

Στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, ο Δημήτρης Σεβαστάκης συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αλαντίν Ελ Σεχέτα, ιατρικά στελέχη του νοσοκομείου  και τον σύλλογο Νεφροπαθών. Παρουσία αρχιτέκτονα-μηχανικού καθώς και μέλους του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, προγραμματίστηκαν οι επόμενες κινήσεις για την κτιριακή μελέτη κι άλλων τεχνικών λεπτομερειών για τη ανάπτυξη μονάδας τεχνητού νεφρού. Όσον αφορά το κυρίαρχο ζήτημα του αναισθησιολόγου, διαφαίνονται αισιόδοξες και ρεαλιστικές εξελίξεις με υποψηφιότητες και διαθεσιμότητες. Επόμενο βήμα είναι η συνάντηση του Βουλευτή και του συλλόγου Νεφροπαθών στο Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Έπαρχος

Η συνάντηση με τον Έπαρχο Ικαρίας-Φούρνων ανέδειξε την καλή εξέλιξη του έργου της μαρίνας Αγ. Κηρύκου, αλλά και τις απαραίτητες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν τόσο στην ίδια όσο και σε άλλους λιμενοβραχίονες του νησιού. Ακόμη θίχτηκε η πιθανή παράταση του έργου διάνοιξης του δρόμου Κάλαμος-Νας και η πορεία των υπολοίπων περιφερειακών έργων.

banner

Ο Βουλευτής συναντήθηκε με την δημοτική σύμβουλο Μαρία Μπινίκου και συζήτησαν για το μέλλον του Γηροκομείου Ικαρίας, που αποτελεί και την μοναδική προνοιακή μονάδα του νησιού. Παράλληλα επισκέφθηκε και τον χώρο του γηροκομείου στην προγραμματισμένη συνεστίαση οικονομικής ενίσχυσης του γηροκομείου από την Επιτροπή  Στήριξης.

Τον Βουλευτή συνάντησαν πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Ικαρίας για το φλέγον ζήτημα της παράτασης των συμβάσεών τους από το Δήμο.

Ο Δ. Σεβαστάκης συναντήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Κηρύκου κι άλλους συντοπίτες, όπου έγινε μια κατατοπιστική και ψύχραιμη ανάλυση της επικρατούσας πολιτικής κατάστασης της χώρας μας και τονίστηκαν οι κίνδυνοι που απορρέουν από την ρευστότητα που προκαλούν οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις  αλλά και  η εσωτερική πολιτική κατάσταση  . Τέλος, συζητήθηκαν τοπικά ζητήματα και κυρίως η αναγκαιότητα ικανοποιητικής και πολύπλευρης σύνδεσης των λιμανιών του νησιού με τον Πειραιά.

Ο Βουλευτής Δ. Σεβαστάκης θα επανέλθει το αμέσως προσεχές διάστημα στην Ικαρία ώστε να επισκεφτεί τις Δημοτικές Ενότητες Ευδήλου και Ραχών.

Από το γραφείο του Βουλευτή

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue