Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ο Δ. Σεβαστάκης για τη συμμετοχή του στο Συμβ. Ακτοπλ. Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) & άλλες δραστηριότητες

Ο Δ. Σεβαστάκης για τη συμμετοχή του στο Συμβ. Ακτοπλ. Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) & άλλες δραστηριότητες

by ikariaki.gr
8 views

ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

            Τετάρτη 13-5-2015

Την Τρίτη 12-5-2015 ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης μετείχε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι δραματικές περιγραφές της κατάστασης της ακτοπλοΐας από εκπροσώπους πολλών νησιωτικών περιοχών, έδειξαν ότι το παρόν σύστημα οργάνωσης των γραμμών που συνδέουν τα νησιά με την ηπειρωτική χώρα, τον Πειραιά, αλλά και μεταξύ τους πρέπει οπωσδήποτε να επανασχεδιαστεί.

Η αστάθεια των δρομολογίων, η μη κανονικότητα, οι γραμμές που δεν μπορούν να αποδεσμευτούν από εταιρείες που δεν εκτελούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους, τα νομικά κενά, ο επανασχεδιασμός του ακτοπλοϊκού χάρτη, ήταν κεντρικά ζητήματα που τέθηκαν από τον Βουλευτή κ. Δημήτρη Σεβαστάκη στην παρέμβασή του.

Επίσης ο  Βουλευτής  περιέγραψε την ανάγκη οργάνωσης ενός δικτύου ευλύγιστου και αποδοτικού που δεν θα αποκλείει τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών και θα έχει ως στόχο τη εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Τέλος έθεσε ξανά τα ακτοπλοϊκά ζητήματα που αφορούν στη Σάμο, Ικαρία και Φούρνους -όπως δρομολόγια, κανονικότητα δρομολογίων, ζητήματα  εφοδιασμού των νησιών και εξυπηρέτησης της εμπορικής δραστηριότητας-  έχοντας ως στόχο την αποδοτικότερη κατανομή των δρομολογίων και την ομαλή, χωρίς ανατροπές διασύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα και άλλα νησιά του Αιγαίου.

banner

 

Από το γραφείο του Βουλευτή

 

 

 

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ

Το Σάββατο 2 Μαΐου ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, στα πλαίσια της μετεκλογικής περιοδείας του, μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση πολιτών στον Πλάτανο. Στην συζήτηση από την πλευρά του Βουλευτή, έγινε πολιτική ανάλυση της πολύ δύσκολης κατάστασης και  ενημέρωση για θέματα διαπραγμάτευσης, κυβερνητικής πρακτικής, νομοσχεδίων  και πολιτικών δράσεων. Από τους πολίτες τέθηκαν ερωτήματα πάνω σε διάφορα ζητήματα τόσο της γενικής πολιτικής , όσο και πάνω σε προβλήματα τοπικής οικονομίας και διοίκησης .  Με φόντο την μεγάλη οικονομική και πολιτική πίεση που ασκείται στην χώρα μας και την κυβέρνηση, αλλά και την δύσκολη θέση όλων των πολιτών, η συζήτηση, ήταν πυκνή, έντονη, ειλικρινής και καθαρή. Οι επαφές του Βουλευτή με τους πολίτες, θα συνεχιστούν αδιάλειπτα, αν και υπάρχει πλέον μεγάλος κοινοβουλευτικός φόρτος εργασίας.

Νωρίτερα ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Λεβιτσιανό και στελέχη των κτηνοτρόφων Σάμου και ενημερώθηκε εκτενώς για τα πολλαπλά επίδικα που τους απασχολούν. Σφαγείο, χωροταξικό, πιστοποιήσεις, άδειες.

Επίσης είχε συνάντηση με τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Τσιρίγο καθώς και στελέχη της Αστυνομίας. Στη συζήτηση  έγινε ανάλυση κυρίως στα παράγωγα προβλήματα από την υποστελέχωση της υπηρεσίας.

Ο Βουλευτής επίσης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και ξεναγήθηκε από τους υπαλλήλους . Οι συνθήκες πέρα από τις προσπάθειες του προσωπικού, είναι εξαιρετικά πιεστικές και από ανθρωπιστική πλευρά και με βάση τα πολιτιστικά κεκτημένα της χώρας μας.

Την Κυριακή 3 Μαΐου επισκέφθηκε την εθελοντική δράση καθαρισμού στο Ποτοκάκι, που  συντόνισε με επιτυχία ο κ. Ν. Βαλεοντής και στην οποία συμμετείχαν πολίτες, στελέχη ΜΜΕ, οι πρόεδροι των Μυτιληνιών , της Χώρας καθώς και παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου ο Βουλευτής δραστηριοποιείται τόσο στη  Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όσο και στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, με τα επάλληλα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας, που αφορούν κυρίως στο νέο τρόπο εισαγωγικών εξετάσεων, στο νέο τρόπο ανάδειξης στελεχών στην εκπαίδευση και τις αλλαγές στα ΕΠΑΛ, το Γενικό Λύκειο, εν γένει τη δευτεροβάθμια, την τριτοβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ομιλίες του έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο (το youtube, στον  λογαριασμό του στο  FB, στο blog του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου καθώς και στην τηλεόραση της Βουλής).

Το Σάββατο 9 Μαΐου παραβρέθηκε στον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην πόλη της Σάμου, ενώ την Κυριακή 10 Μαΐου παραβρέθηκε στον εορτασμό  της  Επανάστασης του 1821 (8η Μαΐου -Ύψωση της Σημαίας της Επανάστασης) στο Καρλόβασι .

Ακολουθεί  πυκνό κοινοβουλευτικό έργο καθώς και έργο στις Επιτροπές της Βουλής στις οποίες μετέχει ο Βουλευτής.

Από το γραφείο του Βουλευτή

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue