Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Νέοι Ορίζοντες για τους Φούρνους Κορσεών με επικεφαλής τον Μάνο Μύτικα

Νέοι Ορίζοντες για τους Φούρνους Κορσεών με επικεφαλής τον Μάνο Μύτικα

by ikariaki.gr
3,3K views

Ανακοίνωση δημιουργίας της δημοτικής παράταξης  «Νέοι Ορίζοντες για τους Φούρνους Κορσεών» Δήμου Φούρνων Κορσεών με επικεφαλής τον Μάνο Μύτικα του Ιωάννη.

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Συμμεριζόμενοι ανησυχίες, προβληματισμούς και την έγνοια όλων μας για το παρόν και το μέλλον των νησιών του Δήμου μας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να διεκδικήσουμε την ψήφο σας στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για να συμβάλλουμε με τρόπο θεσμικό και οργανωμένο στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα και τοπικούς παράγοντες, με εμπειρία, γνώσεις και αγάπη για τα νησιά μας, ενωνόμαστε σε μια πραγματικά υπερκομματική και συνεκτική ομάδα, σε έναν νέο συνδυασμό, σε μια νέα πορεία.

Άνθρωποι με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με κατάρτιση και προϋπηρεσία στους τομείς της υγείας, της παιδείας, των υποδομών και μεταφορών, της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, πολίτες της κοινωνίας των Φούρνων, επιχειρηματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και ναυτικοί, θέλουμε και πιστεύουμε πως μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο παρόν κι ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας.

Με οδηγό τις δημοκρατικές αρχές και αξίες μας, την ισότητα και ισονομία, την διαφάνεια, τον σεβασμό και την λογοδοσία, χαράσσουμε μια καινούρια πορεία για τους Φούρνους του 2027.

Όραμά μας ο προορισμός μας. Το 2027 θέλουμε να μας βρει όλους και περισσότερους σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, απάνεμο, φιλόξενο και προσοδοφόρο λιμάνι στο οποίο όλοι θα χωράμε, θα προσφέρουμε, θα απολαμβάνουμε τα οφέλη της κίνησής του.

 

Στόχοι μας είναι:

banner
 1. Η βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος του πολίτη
 2. Η βελτίωση της  ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων
 3. Η ανάπτυξη των υποδομών του νησιού, κυρίως αυτές των δικτύων κοινής ωφέλειας
 4. Η ορθολογική και ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων
 5. Η αναστροφή του δημογραφικού μαρασμού με την αύξηση του μόνιμου πληθυσμού
 6. Η αξιοποίηση των πόρων των νησιών μας με τρόπο βιώσιμο και με το βλέμμα στις επόμενες γενιές
 7. Η διεκδίκηση και κατανομή αναπτυξιακών πόρων για την περιφερειακή σύγκλιση
 8. Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας αξιοποιώντας και νέες τεχνολογίες
 9. Η διασφάλιση επαρκούς, ασφαλούς κι αδιάλειπτης συγκοινωνίας
 10. Η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
 11. Η ανάδειξη των Φούρνων ως καταδυτικός προορισμός αρχαιολογικού ενδιαφέροντος
 12. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου επενδύοντας στον θεματικό τουρισμό

 

Καλούμε όλους σε ανοιχτούς κι εποικοδομητικούς διαλόγους, οργανωμένους κι αυθόρμητους, προκειμένου να σας ακούσουμε και να μας ακούσετε, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε, να σημειώσετε και να σημειώσουμε ανάγκες κι επιθυμίες, προβλήματα και αγωνίες, προτάσεις και λύσεις.

Επιδίωξή μας είναι, μέσα από μία δημιουργική προεκλογική διαδικασία, στην βάση της κοινής μας αγάπης για τον ακριτικό μας τόπο, να φτάσουμε στις κάλπες τον Οκτώβριου του 2023 ενωμένοι, ανεξάρτητα από την εκλογική μας προτίμηση.

Οι Φούρνοι μπορούν να αποτελέσουν ένα νησί πρότυπο για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, την καθαρή ενέργεια και εμείς είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα.

Κοιτάμε μπροστά. Κοιτάμε στα μάτια.

Για την ομάδα,

Μάνος Μύτικας

Υποψήφιος Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών

Μάνος Μύτικας – Σύντομο βιογραφικό

Υποψήφιος Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών

Κατάγεται από την νήσο Θύμαινα των Φούρνων Κορσεών και είναι 40ετών. Μεγάλωσε στην Καλλιθέα και σπούδασε στην Αθήνα Μηχανικός Έργων Υποδομής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Ζει στους Φούρνους από το 2005 και εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φούρνων από το 2006.

Έχει πολύπλευρη σεμιναριακή κατάρτιση και εκπαίδευση σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομίας, Διαχείρισης Κρίσεων,  Ανθεκτικότητας Έξυπνων Πόλεων, Brand & Μarketing, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Καθαρής Ενεργειακής Μετάβασης, κ.α

Πολύ καλή γνώση Αγγλικών, Ιταλικών και Ισπανικών.

Αγαπημένες δραστηριότητες η ελεύθερη και η αυτόνομη κατάδυση, η ιστιοπλοΐα, η κινηματογράφηση, ο εθελοντισμός και τα ταξίδια.

Παντρεμένος με την Ηρώ Παπακώστα, διακοσμήτρια και σκηνογράφο.

Ως ενεργός πολίτης έχει ηγηθεί ή ενεργά συμμετάσχει ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες στις:

 • Ανάδειξη των Φούρνων σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχαίων Ναυαγίων με την ανακάλυψη 58 αρχαίων ναυαγίων και την υποστήριξη των αρχαιολογικών ερευνών του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2015 έως και σήμερα.
 • Διάσωση και διάδοση μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μέσω της ίδρυσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Θύμαινας (thimena.gr)
 • Ίδρυση του Καθιδρύματος Ιστορικών και Αρχαιολογικών Ερευνών – ΚΟΡΣΕΑΙ με έδρα τους Φούρνους (korseai.com)
 • Εκπροσώπηση του Δήμου σε εκθέσεις, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια και παρουσιάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Καθιέρωση ενός μεγάλου αθλητικού θεσμού στους Φούρνους, του Κολυμβητικού Μαραθωνίου  «Ο γύρος της Θύμαινας»
 • Οργάνωση προγραμμάτων και δράσεων τουριστικής προβολής των νησιών μας
 • Διοργάνωση δράσεων προστασίας του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος
 • Ουσιαστική συμβολή στην συγγραφή τουριστικών οδηγών και βιβλίων για τους Φούρνους
 • Ίδρυση της Κινηματογραφικής Λέσχης Φούρνων (2011-2018)
 • Συμμετοχή σε ποικίλες εθελοντικές δράσεις όπως καθαρισμοί, δενδροφυτεύσεις, στειρώσεις αδέσποτων ζώων, καθαρισμό και σημάνση μονοπατιών, σχολικές παρουσιάσεις κ.α.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue