Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Θοδωρής Ανδριώτης: Οι εξελίξεις έργων στα λιμάνια της Ικαρίας και Φούρνων

Θοδωρής Ανδριώτης: Οι εξελίξεις έργων στα λιμάνια της Ικαρίας και Φούρνων

"ελπίζω για την άμεση αντικατάσταση του τωρινού Συμβουλίου"

by ikariaki.gr
2,2K views

Οι εξελίξεις στα λιμάνια μας

Νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω τους συμπατριώτες μας για τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα που αφορούν τους λιμένες των νησιών μας.
Άγιος Κήρυκος:
Το τελευταίο διάστημα το Λιμενικό Ταμείο και εγώ προσωπικά, έχουμε δεχτεί (καλοδεχούμενη) κριτική σχετικά με την αισθητική του στεγάστρου. Θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής. Θα συμφωνήσω, τα υλικά, το ύψος και η αρχιτεκτονική δεν είναι η αρμόζουσα στο νησί μας. Όμως θα πρέπει να τονίσω ότι το στέγαστρο έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια, με συγκεκριμένη μελέτη, και με άδεια από τις αρμόδιες αρχές, που προέβλεπε ένα μεταλλικό κτίριο. Δεν ήταν λοιπόν στην διακριτική ευχέρεια αυτού του Συμβουλίου να κατασκευάσει κάτι διαφορετικό. Οι επιλογές μας ήταν ή να το αφήσουμε ως έχει, δηλαδή ένα στέγαστρο που τους θερινούς μήνες οι επιβάτες κάθονταν ουσιαστικά κάτω από τον ήλιο και το χειμώνα μέσα στο κρύο, τον αέρα και τη βροχή, ή να το κάνουμε αυτό που κάναμε. Δηλαδή να το ολοκληρώσουμε ώστε να μπορεί τουλάχιστον να εξυπηρετεί τους επιβάτες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί προβλήματα με συχνές βλάβες στον ηλεκτροφωτισμό του λιμενοβραχίονα. Πάγια εντολή του Λιμενικού Ταμείου, είναι οι βλάβες να αποκαθίστανται άμεσα. Καθώς όπως γνωρίζετε το Λ.Τ. δεν έχει προσωπικό, έχει αναθέσει σε ηλεκτρολόγο κάτοικο της περιοχής όταν διαπιστώνεται οποιοδήποτε πρόβλημα να επιλύεται άμεσα, χωρίς να γίνεται έκπτωση στην ποιότητα ή την αξία της εργασίας και των υλικών.
Τέλος, για τα όποια θέματα σχετικά με τις σπηλαιώσεις, μετά από τις γνωστές ανταλλαγές επιστολών με τις διάφορες υπηρεσίες, εγώ προσωπικά θα εισηγηθώ στο επόμενο συμβούλιο να αναθέσουμε σε δύτη – μελετητή, να ελέγξει και να εκπονήσει μελέτη για την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Πιστεύω ότι μ’ αυτό θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες της οριστικής αποκατάστασης του λιμένα Αγίου Κηρύκου.

 

Εύδηλος:
Μετά από πολλές προσπάθειες επιτέλους το έργο της εκβάθυνσης έλαβε «Άδεια Εκτέλεσης Έργου», ή έλλειψη της στο παρελθόν ήταν οι αιτία το έργο να μην εκτελεστεί από τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο. Η επανα – δημοπράτηση του έργου δυστυχώς κατέστη άγονη, αφού ο μοναδικός ενδιαφερόμενος υπαναχώρησε. Τώρα γίνεται μια προσπάθεια από τις υπηρεσίες στο να ανατεθεί το έργο ώστε να μη χαθεί οριστικά η χρηματοδότηση.

Επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη και του ζήτησα να χρηματοδοτήσει η Περ. Βορ. Αιγαίου δύο σημαντικά έργα για την ομαλή λειτουργία του λιμένα. Πρώτον την ολοκλήρωση της πλακόστρωσης που εδώ και 15 χρόνια έχει σταματήσει και τον ηλεκτροφωτισμό του νέου λιμενοβραχίονα προκειμένου να καταστεί ασφαλής για πλοία και επιβάτες. Ελπίζω να βρει ανταπόκριση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τέλος γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση και την έγκριση Συγκοινωνιακής Μελέτης, η ύπαρξη της οποίας θα διευκολύνει την ομαλή λειτουργία του λιμανιού και της πλατείας του Ευδήλου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Φούρνοι:

Στα λιμάνια των Φούρνων ανταποκρινόμαστε και είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που γίνονται για την συνολική αναβάθμιση τους από την εκεί Δημοτική Αρχή.

Τα προβλήματα του Λιμενικού Ταμείου είναι μεγάλα και καθημερινά και το μοντέλο λειτουργίας του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα επιλύσει. Όποτε κατά την γνώμη μου η όποια παρέμβαση όπως η πρόσφατη επερώτηση που έγινε στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ για την υποστελέχωση του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό θεωρώ είναι κατανοητό από όλους και αυτό ακριβώς τονίσαμε και στην πρόσφατη επίσκεψη μας στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζόπουλο με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγιαννάκη.

banner

Ως προς το μέλλον των Λιμανιών μας, λίγο καιρό πριν πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Γεν. Γραμματέα κ. Κουτουλάκη για την ένταξη των έργων των Φούρνων στο επόμενο ΕΣΠΑ, ενώ σήμερα έλαβα πρόσκληση για την πραγματοποίηση αντίστοιχης σύσκεψης για τα λιμάνια της Ικαρίας. Συγκεκριμένα για την επέκταση του λιμενοβραχίονα στον Άγιο Κήρυκο (από το υφιστάμενο ακρομόλιο με κατεύθυνση την μαρίνα) και στον Εύδηλο την τοποθέτηση ογκόλιθων στην θέση Πριόνι.

Τέλος ελπίζω για την άμεση αντικατάσταση του τωρινού Συμβουλίου, η θητεία του οποίου έχει λήξει και την δική μου αντικατάσταση αφού αναγκάζομαι να παραμένω στη θέση αυτή παρά την παραίτηση μου από τον Οκτώβριο του 22 και τη λήξη της θητείας μου από 14/2/23.

Με εκτίμηση,
Θοδωρής Ανδριώτης

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue