Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Νέα Δυναμική ο συνδυασμός Αλκιβιάδη Στεφανή για το Βόρειο Αιγαίο

Νέα Δυναμική ο συνδυασμός Αλκιβιάδη Στεφανή για το Βόρειο Αιγαίο

by ikariaki.gr
607 views

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα να στηρίζει την υποψηφιότητά μου ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πολιτικός που ενσαρκώνει σήμερα τις ελπίδες της πλειοψηφίας των Ελλήνων για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη.

Τον ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του και για τα όσα τιμητικά ανέφερε για μένα αλλά και για την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω το Βόρειο Αιγαίο ως Περιφερειάρχης και να δουλέψω για τους κατοίκους του.

Έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου σε αυτά τα νησιά. Όχι μόνο επειδή είναι ο τόπος καταγωγής μου, αλλά και ως αξιωματικός, Αρχηγός Στρατού, υφυπουργός, σύμβουλος της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές και υπουργός.

Εργάστηκα πάντα στην πρώτη γραμμή, για την ασφάλειά τους, την ασφάλεια της πατρίδας μας και τη δύσκολη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ίσως δεν γνωρίζω καλά τα παιχνίδια της μικροπολιτικής.

Γνωρίζω να δημιουργώ όραμα, να δουλεύω με σχέδιο, να θέτω στόχους και να τους υλοποιώ μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια. Γνωρίζω να δουλεύω ομαδικά, να προβάλω και να αξιοποιώ τους συνεργάτες μου. Γνωρίζω να δίνω λύσεις και να παίρνω αποφάσεις.Γνωρίζω κάθε σπιθαμή των νησιών μας.

Ξέρω τους ανθρώπους τους. Την περηφάνεια τους. Ξέρω τις ανάγκες τους. Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων τους. Και ξέρω και τις προοπτικές τους. Προοπτικές που σήμερα είναι ακόμα καλύτερες, καθώς η χώρα συνολικά έχει μπει σε ένα νέο, καλύτερο κύκλο της ιστορίας της.

Κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα η αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία για τη χώρα, στο βαθμό που θα μπορούσε και που θα έπρεπε.

Στους περισσότερους συγκριτικούς δείκτες των ελληνικών Περιφερειών είμαστε κάτω από τον μέσο όρο και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες νησιωτικές.

banner

Και ένας βασικός λόγος γι’ αυτό είναι ότι, αντί να είμαστε επικεντρωμένοι σε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, κάποιοι αναλώνονται σε ένα πεδίο μικροπολιτικής, συναλλαγών και προσωπικών παιχνιδιών.

Και έτσι χάνονται ευκαιρίες.

Σε μια εποχή που η χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών πόρων έχει αυξηθεί σημαντικά και αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και προόδου, η Περιφέρειά μας υστερεί στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων σε σχέση με τις άλλες νησιωτικές περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα, δεν έχουν ωριμάσει νέα έργα και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την υλοποίηση όλων όσων οι απαιτήσεις της εποχής αλλά και η κλιματική αλλαγή επιβάλλουν.

Αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξει. Γιατί οι κάτοικοι των νησιών μας περιμένουν περισσότερα! Και αξίζουν περισσότερα!

Αν κάτι χρειάζεται σήμερα το Βόρειο Αιγαίο είναι μια Νέα Δυναμική!

Ένα σχέδιο που θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη, θα φέρει επενδύσεις και θέσεις εργασίας και παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας.

Οι δυνατότητές μας είναι τεράστιες! Απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον! Δημιουργικοί άνθρωποι! Σπουδαία ιστορία! Πρωτογενής τομέας που εγγυάται αυτάρκεια. Υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακές σχολές. Τουριστικοί προορισμοί που δεν έχουν ακόμη αναδειχθεί. Ομορφιά μέσα στην ποικιλία των εικόνων του κάθε νησιού μας.

Όλα αυτά θέλουμε να τα φωτίσουμε! Για να γίνει η Περιφέρεια μας τόπος για να ζεις, να εργάζεσαι, να επενδύεις, να δημιουργείς, να είσαι υπερήφανος. Ένα πραγματικό στολίδι για τη χώρα μας.

Να περάσουμε από τη στασιμότητα στην πρώτη γραμμή! Εκεί είναι θέση μας! Εκεί έχω κι εγώ ταχθεί να βρίσκομαι σε όλη μου τη ζωή.
Στην πρώτη γραμμή για την πατρίδα μας, στην πρώτη γραμμή για το Βόρειο Αιγαίο και τους ανθρώπους του!

Αυτόν τον μοναδικό τόπο θέλουμε να υπηρετήσουμε.

Και ζητώ από όλους να προχωρήσουμε μαζί!
Να μου δώσετε την ευκαιρία να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανάπτυξη του Βόρειου Αιγαίου, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του!

Για μια νέα δυναμική που θα δώσει περιεχόμενο στα όνειρα μας!

Στη Λήμνο, στον Άη Στράτη, στη Λέσβο, στη Χίο, στα Ψαρά, στις Οινούσες, στη Σάμο, στην Ικαρία, στους Φούρνους και στη Θύμαινα.
Εκεί όπου χτυπάνε οι καρδιές των περήφανων ακριτών μας!

Ξεκινάμε σήμερα μια ωραία μάχη! Και ξεκινάμε δυναμικά!

Καλό μας αγώνα!

 

Αλκιβιάδης Στεφανής – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue