Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Να φράξουμε το δρόμο στη ρατσιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής

Να φράξουμε το δρόμο στη ρατσιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής

by ikariaki.gr
7 views

antarsyaΗ φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής αφού σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας συναντά την θαρραλέα αντίσταση του νεολαιίστικου και εργατικού αντιφασιστικού κινήματος, καταφεύγει πίσω από τις πλάτες των «θεσμικών οργάνων» και των αβανταδόρων της γκρίζας δημοσιογραφίας για να επιδείξει ανενδοίαστα το μισάνθρωπο πρόσωπό της.

Τη στιγμή που οι χτυπημένοι από τις σφαίρες των εργοδοτών εργαζόμενοι στα φραουλοχώραφα μετανάστες στη Μανωλάδα βρίσκονται ακόμη στα νοσοκομεία, η Χ.Α. εξαγγέλει την εκστρατεία της για «αιμοδοσία μονό για Έλληνες» το Σάββατο στις 27 του Απρίλη με το δημόσιο κάλεσμα «των μελών και των φίλων της» στη Σάμο να πάρουν μέρος σε αυτή στο Νοσοκομείο Σάμου. Προσπαθεί και πάλι να σπείρει το δηλητήριο του μίσους και της απανθρωπιάς μέσα στα λαϊκά στρώματα που μαστίζονται βάναυσα από την κρίση και ταυτόχρονα βομβαρδίζονται διαρκώς από την γκρίζα προπαγάνδα της τρικομματικής κυβέρνησης και των ΜΜΕ.

Το εργατικό κίνημα, η νεολαία, τα κινήματα λαϊκής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, τα πολιτικά κόμματα της αριστεράς, κάθε πολίτης που εξακολουθεί σήμερα να πιστεύει στις αξίες της ταξικής και της ανθρώπινης αλληλεγγύης και στο παναθρώπινο δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, πρέπει να ορθώσουμε όλοι μαζί το ανάστημά μας για να φράξουμε το δρόμο στην νέα αυτή ρατσιστική εκστρατεία της «αιμοδοσίας μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, που ήδη προχώρησαν σε καταγγελία, να ματαιώσουμε τα σχέδιά της. Να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο το κήρυγμα του φασιστικού μίσους να διαβρώσει τις συνειδήσεις της αυξανόμενης στρατιάς των άνεργων νέων, των απολυμένων, των υποαπασχολούμενων, των κατεστραμμένων επαγγελματιών.

Η αιμοδοσία πρέπει να είναι μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς σε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία και το χρώμα του δέρματος και όχι μια ευκαιρία για τα μισαλλόδοξα και ρατσιστικά κηρύγματα των φασιστών.

Γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου και η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα θέση ; Γιατί υπάρχει αυτή η εκκωφαντική σιωπή από τους θεσμικά αρμόδιους; Η σιωπηλή ανοχή της δράσης των φασιστών είναι συνενοχή!

Η μόνη δυνατή απάντηση στη κρίση του καπιταλισμού είναι η οργάνωση, η ταξική αλληλεγγύη, η προώθηση μέσα στην κοινωνία των αξιών και της ανεξάρτητης πολιτικής των ίδιων των άνεργων, των εργαζομένων, των μεταναστών και των συνταξιούχων.

Ο φασισμός αποτελεί τη τελευταία εφεδρεία του καπιταλισμού για να χτυπήσει πισώπλατα και θανάσιμα το εργατικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα, να παραλύσει κάθε δυνατότητα αντίστασης και να επιβάλλει ανεμπόδιστος την πολιτική των βάρβαρων μέτρων.

Να απομονώσουμε τους προπαγανδιστές του ρατσισμού και του εθνικισμού!

Να τσακίσουμε το φασισμό σε πόλεις και σε χωριά!


 

banner

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΑΜΟΥ

[email protected]

antarsyasamou.blogspot.com

www.antarsya.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue