Home ΚοινωνίαΠολιτική Κοινή Ανακοίνωση: “Η Υγεία του λαού δεν χτίζεται με περικοπές προϋπολογισμού, ακρίβεια, διαχωρισμούς, πρόστιμα και απολύσεις”

Κοινή Ανακοίνωση: “Η Υγεία του λαού δεν χτίζεται με περικοπές προϋπολογισμού, ακρίβεια, διαχωρισμούς, πρόστιμα και απολύσεις”

by ikariaki.gr
20 views

Η Υγεία του λαού δεν χτίζεται με περικοπές προϋπολογισμού, ακρίβεια, διαχωρισμούς, πρόστιμα και απολύσεις

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Η λογική των λοκντάουν, των απολύσεων και αναστολών εργασίας, της απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συναθροίσεων, των οριζόντιων προστίμων και της ανάδειξης της περιβόητης «ατομικής ευθύνης» όχι μόνο δεν αποτελεί ανάσχεση του COVID-19 αλλά επιβαρύνει τον κοινωνικό ιστό με σημαντικά προβλήματα.

Οι χιλιάδες απολύσεις και αναστολές εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν, από τη μία, διαλύσει τομείς κοινωνικής προσφοράς όπως η υγεία – η παιδεία – οι μεταφορές και από την άλλη φτωχοποιούν χιλιάδες εργατικές οικογένειες. Το οριζόντιο πρόστιμο των 100€ μηνιαίως σε φτωχούς συνταξιούχους και εργαζόμενους με μισθούς πείνας που για τους όποιους δικούς τους λόγους δεν εμβολιάζονται, το μόνο που προστατεύει είναι τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, παρατείνουν την αναστολή εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο (και μάλιστα χωρίς κανένα ποσοστό μισθού, όπως δίνεται ακόμα και σε περιπτώσεις βαριάς εγκληματικότητας), νομιμοποιούν αυθαίρετες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και διαπραγματεύονται την επέκταση της υποχρεωτικότητας και προστίμου και σε άλλες ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες. Παράλληλα, ο Μητσοτάκης συναντιέται με τον Σκλαβενίτη για να προετοιμάσουν ένα νέο κύμα αυξήσεων στα βασικά είδη διαβίωσης, μετά από αυτές σε θέρμανση και ρεύμα. Το μόνο όπλο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει τη βαθειά αντιλαϊκή πολιτική της είναι η διασπορά του φόβου και της αδιάκριτης καταστολής.

Η υγεία των πολιτών δεν εξαρτάται από τις αγορές RAFALE, του αστυνομικού εξοπλισμού και τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα στους μεγαλοεκδότες και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η υγεία δεν κατοχυρώνεται με αστυνομικές διώξεις και εξοντωτικά πρόστιμα. Η υγεία του λαού και της νεολαίας προστατεύεται με τη δυνατότητα φτηνής οικιακής στέγης και ενοικίου για να μη στοιβάζονται πολυμελείς οικογένειες σε γκαρσονιέρες και δυάρια. Η υγεία του λαού δεν προστατεύεται με ακριβά είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και θέρμανση. Η υγεία του λαού δεν μπορεί να υπάρχει σε πεινασμένες οικογένειες σε σκοτεινά και παγωμένα δωμάτια. Η υγεία του λαού δεν μπορεί να υπάρχει με εξάπλωση της ανεργίας, με μισθούς πείνας και διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος. Η υγεία του λαού δεν μπορεί να υπάρχει με κλεισίματα νοσοκομείων και απολύσεις υγειονομικών. Η υγεία του λαού δεν υπάρχει με στοιβαγμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η υγεία του λαού δεν μπορεί να υπάρχει με ιδιωτικοποιημένο και ακριβό νερό. Η υγεία του λαού δεν προστατεύεται χωρίς αποσυμφόρηση των φυλακών και των άθλιων προσφυγικών στρατοπέδων.

Όροι για την υγεία του λαού είναι η κατοικία, νόμιμη χωρίς βάρη, χωρίς απειλή κατάσχεσης και πλειστηριασμού, με επαρκείς υποδομές ενέργειας, νερού, αποχέτευσης, επικοινωνίας και ενημέρωσης και η εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθό, μαζί με την οικοδόμηση σύγχρονου επαρκούς δημόσιου ΕΣΥ, προσβάσιμο σε όλους.

Δεσμευόμαστε να πάρουμε το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία σε επίπεδο φορέων – συλλογικοτήτων – εργατικών σωματείων για τη διοργάνωση συγκέντρωσης – διαδήλωσης στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, που θα αποτελέσει σταθμό ώστε να τσακίσουμε επιτέλους την πολιτική της ακρίβειας, της λιτότητας, της καταστολής και των διαχωρισμών.

  • Να αρθεί κάθε υποχρεωτικότητα (άμεση και έμμεση).
  • Κατάργηση διαχωρισμών-ελέγχων. ΟΧΙ στο GREEN PASS.
  • Να μην εφαρμοστεί το πρόστιμο των 100 Ευρώ ούτε και τα υπόλοιπα πρόστιμα.
  • Να λήξουν ΤΩΡΑ οι αναστολές των 7000 υγειονομικών. Καμία σκέψη για απολύσεις

10 Ιανουαρίου 2022

Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα – Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ – Σύλλογος Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Ικαρίας – ΠΕΝΕΝ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue